Kérem Várjon!
Cikkek
Szende Pince, Villány

A villányi pincesor a város legnyüzsgőbb része. Ma már nehéz elképzelni kiépített utak, infrastruktúra, és a számtalan vendéglátó helyiség nélkül, pedig 1995-ben még ilyen képet mutatott a főutca. A Szende pince azonban már ekkoriban is itt várta a vendégeket.

Koncz Petra
2019. december 20. 08:11:43
Cikkek
Feke Zoltán, Petrus

Hat Bib Gourmand megtartása egyedi eredmény ma Magyarországon, ami egyedül Feke Zoltánnak sikerült eddig. A Michelin kalauz által adott minősítésből (nagyjából azt jelenti: mérsékelt árak mellett kiváló minőségű konyhára számíthatunk) az első kettőt még a Vár: a Speiz étteremben végzett munkája hozta meg számára, majd a maradék négy jelölés már a saját éttermének, a 9. kerület peremén található Petrusnak az ajtaját díszíti.

Riedl Annamária
2019. december 19. 08:02:13
Cikkek
Go Volcanic 2019

Nemrég kisebb eszmecserét (igazi vitának nem is mondanám) váltott ki egy cikk, tudósítás a Go Volcanic rendezvényről. Pedig nem volt benne rosszindulat, ártó szándék, csak egy kicsit kattintásvadászabb címadás, ami meg a mai harsány, dübörgő médiazajban megbocsájtható. A rendezvényre a Pécsi Borozó is meghívást kapott, a szombati napot választottuk.

Győrffy Zoltán
2019. december 18. 07:20:22
Cikkek
Kovács Károly, Mad Wine

Tíz éves a Mad Wine, leánykori nevén Szent Tamás Pincészet. Az évforduló alkalmából a birtok alapítójával és tulajdonosával, Kovács Károllyal beszélgettünk az Első Mádi Borházban dűlőkről és településekről, koncepciókról és termékekről, turizmusról és gasztronómiáról…

Ercsey Dániel
2019. december 17. 07:53:23
Cikkek
Adventi Borszalon 2019

Az Adventi Borszalonunkon néhány munkatársunk pohárral a kézben járt körbe, hogy némi visszapillantást tudjunk adni, milyen is volt az élmény. Sok száz vendég és megannyi bor, a gasztronómiai ínyencségekről nem is beszélve. Fókuszáljunk azonban a borokra, következik Petra, Balázs és Gyuri rövid összefoglalója.

PB
2019. december 15. 15:30:20
Cikkek
Külhoni Magyar Borászok Találkozója 2019

November végén egyre rövidülnek a nappalok, sokszor kellemetlen esős-lucskos az idő, és az ember fia-lánya valami lelket melengető élményre vágyik. Kapóra jött a meghívás az első ízben megrendezett Pinceszer kóstolóra, melynek az impozáns Duna Palota adott otthont. Az esemény szervezői Csíki Sándor és Geönczeöl Attila voltak, meghívásukra látogattunk el a rendezvényre.

Tüske Gyöngyi - Bertalan György
2019. december 11. 12:50:07
Cikkek
Aszú Day 2019
Ma van az Aszú nemzetközi napja. Nem tudom, hányan tervezik, hogy ma bontanak egy tokaji aszút, de tegyék meg bátran. Az aszú az ünnepek itala, de ünneppé tehet a szürke decemberi keddet is. Mi előkóstoltunk vagy harminc aszút, mutatjuk, ki nyerte a tesztet, a többiért érdemes megvenni a Pécsi Borozó téli lapszámát!
Győrffy Zoltán
2019. december 10. 10:24:11
Cikkek
Pécsi Borozó Adventi Borszalon 2019
Ha csak a számokat nézzük, idén 6 ország 22 borvidékéről több mint 80 kiállító érkezett, több mint 200 bort lehetett megkóstolni, több mint 600 karszalagot adtunk ki a Pécsi Borozó Adventi Borszalonján. Folytatódott a tavaly elindított Zé Feszt kezdeményezés, átadtuk a Pannon Borrégió kedvenc éttermeinek, szálláshelyeinek és pincészeteinek járó elismeréseket. De ennél talán jóval több volt ez a szombat.
PB
2019. december 9. 14:29:20
Cikkek
Interjú: Nicola Biasi, Associazione Enologi e Enotecnici Italiani

A negyedik Olasz Gasztronómiai Világhét alkalmából különleges borszemináriumot szervezett az ITA (Italian Trade Agency – az Olasz Nagykövetség Kereskedelemfejlesztési Szekciója) melynek célja, hogy bemutassa Olaszországot, mint a világ legsokoldalúbb bortermelőjét. A mesterkurzusra november 21-én került sor a budapesti Ritz-Carlton Hotelben, Nicola Biasi, az Associazione Enologi e Enotecnici Italiani Borászati Szövetség képviselőjének vezetésével.

Tüske Gyöngyi
2019. december 3. 09:56:22
Cikkek
Tippek borokra, ételekre, utazásra

A karácsonyi előkészületek már sokfelé elkezdődtek, érdemes nekünk is szépen hangolódni és azon gondolkodni, mi az, amit idén esetleg máshogy csinálnánk. Egri Bikavér Karácsonyra címmel sajtóutat szervezett a Wineglass Communication, amin mi is részt vettünk a Pécsi Borozóval. Az út célja, hogy megmutassa: az Egri Bikavérnek, ennek a szívet-lelket melengető, ízig-vérig magyar bornak mennyire ott a helye az ünnepi asztalokon, és mennyire jól párosítható az ünnepi fogások ételeivel. Járjuk be közösen mi is úti állomásainkat, és kóstoljuk végig a bikavér tételeket és a hozzá kínált ételeket, hogy utána könnyebben eldönthessük, mi legyen a mi asztalunkon.

Novák Barna
2019. december 2. 09:17:29
Összesen 2616 db találat. 85/262 oldal.