Kérem Várjon!
Cikkek
Az OIV meg fogja emelni a 30%-os limitet!

A Nemzetközi Szőlészeti és Borászati Szervezet a következő moldovai közgyűlésén többek között az éremmel jutalmazott minták százalékos arányára vonatkozó határozatot fogadhat el. Ezt a mértéket 30-ról 32-33%-ra lehetne emelni: de vajon miért?

Davide Bortone
2025. június 10. 06:47:25
Cikkek

Mészáros Gabriella, a hazai borszakírás egyik legnagyobb alakja Egri Bikavér kóstolót és mesterkurzust hirdetett. Nekem sem kellett több, a kóstolóra ugyan nem tudtam itt maradni, de mesterkurzus igazán érdekesnek ígérkezett. Nem is csalódtam!

Ercsey Dániel
2025. június 6. 07:01:20
Cikkek

Egy Champion-díjat, hat arany- és egy ezüstérmet szereztek a Vylyan Pincészet borai a 2025-ös VinAgora Nemzetközi Borversenyen. Vajon minek köszönhető a példátlan siker, és van-e még értéke egy éremnek? A pincészet egyik tulajdonosát, Debreczeni Mónikát kérdeztük…

Szabó Edit
2025. június 3. 06:44:51
Cikkek
Kiváló ütemérzékkel, a romániai elnökválasztás második fordulója előtti hét elejére szervezték Revino Wine Show néven Bukarest belvárosába a román borok seregszemléjét élvonalbeli, főleg a Kárpátokon túli pincék részvételével.
Bukovics Martin
2025. május 30. 06:32:33
Cikkek
Beszélgetés Simigh János borásszal

A Tolnai borvidék legjobb rozéját és a Szekszárdi borvidék legjobb cabernet franc-ját készítette el a Gyönkön borászkodó Simigh János, mégis kissé elszigeteltnek érzi magát. Hogyan lehet ebből kitörni, mi lehet a felemelkedés útja? Egyebek között erről beszélgettünk vele…

Szabó Edit
2025. május 27. 07:11:49
Cikkek

Görög borokat kóstoltunk, méghozzá olyan céllal, hogy jobban belelássunk az ország bortermelésébe, a főbb régiókba és szőlőfajtákba. De vajon látszik valami a legismertebb assyrtiko fajtán túl?

Ercsey Dániel
2025. május 23. 07:17:58
Cikkek

Wachau, pontosabban a Domäne Wachau is belépett abba a sorba, amit Európa nagy és híres borvidékein termelők, kutatók az elmúlt években megkezdtek: a klímaváltozás eddigi és a jövőben várható hatásaira helyi, hosszútávú fajtakísérleteket folytatnak, vagy legalábbis kezdenek el.

Jakab Tamás
2025. május 20. 06:54:56
Cikkek

Márciusban az a megtiszteltetés ért, hogy a Százszorszép Ezerjó rendezvényen előadást tarthattam az ezerjó fajtáról. Az Ezerjó Napján most ennek kis összefoglalóját adom közzé, rövid élménybeszámolóval összekötve. Rendkívül fontosnak tartom, hogy egy borvidéknek identitása legyen és ehhez sokszor hozzátartozik egy egyedi fajta. És az ezerjó összenőtt Mór nevével. Az előadás során kicsit áttekintettük a jelent, aztán visszapillantottunk a múltba, és megpróbáltunk jósolni a jövő illetően. 

Győrffy Zoltán
2025. május 16. 06:37:23
Cikkek

Kvasz, kvász, kvass, квас ahány oldal, annyi elnevezés, de mind egyet takar: karammelizált rozskenyeret, amit víz, cukor és élesztő hozzáadásával 24 órán át fermentálnak. Bizarrul hangzik, ugye?

Ercsey Dániel
2025. május 13. 06:44:03
Cikkek

Kozma Pál szőlőnemesítő, Bisztray György növénygenetikus. Két hihetetlenül izgalmas tudományos pálya, két csodálatos karrier, de ami a legfontosabb, két lenyűgöző ember, két vibráló személyiség. Ráadásul osztálytársak voltak valamikor régen. Most először egyszerre adtak nekem interjút!

Ercsey Dániel
2025. május 6. 06:41:05
Első Előző
1 2 3 4 5
Összesen 2695 db találat. 1/270 oldal.