Kérem Várjon!
Cikkek
Klímaszorongás-oldás Szabó Zoltánnal

Mit hoz a klímaváltozás a magyarországi szőlészek-borászok számára? Mit csesztünk már el, miben reménykedhetünk még? Milyen fajták jöjjenek, mik tűnjenek el, lehetőleg máma még?

Bukovics Martin
2025. január 31. 06:11:23
Cikkek

Pécs. Hányan, de hányan szerették volna már valamilyen gasztronómiai termékben kifejezni. Voltak próbálkozások a Mecseki itóka feltámasztására. Gondolhatnánk valamiféle medvehagymás péksüteményre, itt főzött sörre vagy a pécsi szeletre, ami jobb és nagyobb, mint a bécsi. De édesség, ami pécsi? Na? Az nem volt még. Eddig.

Harka Éva
2025. január 28. 08:01:04
Cikkek

Mind álmunkból felkeltve fújjuk, hogy Tokaj, pontosabban a Tokaji borvidék része az UNESCO Világörökségnek. Azt már kevesebben tudják, hogy egyrészt nincs egyedül, más borvidékek is vannak ezen a listán, másrészt nem az egész borvidék áll világörökségi védettség alatt. Már ha van olyan, hogy védettség, és ez nem csupán egy státusz.

Ercsey Dániel
2025. január 24. 06:47:04
Cikkek
Tíz válogatott argentin bor szerepelt a pécsi borbár kóstolóján

Argentína két dolog miatt izgatta eddig a fantáziámat. Ha reális veszély lenne, hogy atomtöltetekkel kezdené el dobálni egymást a nyugat és Oroszország, azonnal egy ideszóló repülőjegyet vennék.

Bukovics Martin
2025. január 21. 06:38:54
Cikkek

Nem mintha nem lenne édes mindegy, hiszen az angol Bull’s Blood tükörfordítása a bikavérnek és a bikova krv-nek, ami mégannyira sincs benne a hazai köztudatban, szemben az angol kifejezéssel, ami a negyvenen felüliekben bizony rossz emlékeket ébreszt.

Ercsey Dániel
2025. január 17. 06:20:33
Cikkek
Avagy mit szerettettek (vagy utáltatok) a legjobban a Pécsi Borozón

Van egy olyan tévképzetem (persze lehet, hogy nem is téves), hogy az olvasók szeretik a listákat. Magyarország legjobb és legrosszabb éttermei, legizgalmasabb borászatai, legjobb boros Insta-helyszínek, legütősebb ásványos fehérborok, legizgalmasabb boros programok. Ezt a sort kezdjük meg idén egy visszatekintéssel, jöjjön az elmúlt két év legtöbbet olvasott cikke az oldalról!

Ercsey Dániel
2025. január 14. 06:08:01
Cikkek

Gőzölög, fűszeres, édeskés és forró, mégis van benne alkohol, mi az? A válasz természetesen a forralt bor. De vajon miért van minden karácsonyi vásárban több, fűszeres, meleg bort mérő pult is? Miért szeretjük annyira ezt a furcsa italt és milyen hagyományai vannak a Kárpát-medencében? Ennek jártunk utána.

Ercsey Dániel
2025. január 10. 06:55:36
Cikkek
a számok bűvöletében

Tizenhét éve jelent meg az első Pécsi Borozó, a 2008. tavaszi lapszám. Nem tisztem megírni a visszatekintést, remélem ezt majd Győrffy Zoli megteszi jövőre, amikor nagykorúvá válunk, de megbízott főszerkesztőként egy kicsit szörföztem az oldal tartalmai között és készítettem némi statisztikát, íme.

Ercsey Dániel
2025. január 7. 06:10:51
Cikkek

A honi boros szubkultúra nemrégiben nyílt hadüzenetként értelmezte Zacher Gábor beleállását – miszerint nem létezik egészséges mértékű és formátumú alkoholos ital – egy szerencsétlenül megfogalmazott, ám kellő jószándékkal nyilván érthető hivatalnoki szövegbe, ahol éppen a borkultúra népszerűsítésének, a fiatalok megszólításának fontosságát igyekeztek promotálni. 

Szabó Zoltán
2025. január 3. 05:50:09
Cikkek

Ezeket még szilveszter/újév előtt is kényelmesen beszerezheted, hogy koccinthass velük december 31-én éjfélkor vagy úriasan újév napján 11:15-től, a bécsi filharmónikusokat hallgatva.

Bukovics Martin
2024. december 30. 06:17:01
Összesen 2669 db találat. 2/267 oldal.