Kérem Várjon!
Cikkek
És hogyan nyerjünk csokit?
A csokoládé elég régóta szerepel önálló rovatként a Pécsi Borozóban, szeretjük, ha nem is mindig vagy feltétlen bor mellé. Még a téli számunkban Harka Éva csokiszerkesztőnk felajánlott néhány tábla kiváló csokit olvasóinknak, az azóta kialakult helyzet miatt kissé bonyolultabb lett minden, még az egyszerű postázás is. Így következik egy cikk arról, hogy is együnk csokoládét (megjelent még egy korábbi lapszámban), és hozzá csatolva egy kis játék pécsi olvasóinknak.
Harka Éva
2020. április 16. 08:08:53
Cikkek
Pécsi Borozó Online Kóstoló (3)
Kedden megint összejöttünk a Zoomon, úgy huszan beszélgettünk a villányi vörösökről, de most először facebookon is toltuk élőben a műsort, ott már több ezres elérésünk alakult, kezdünk lámpalázasak lenni. Jó kis beszélgetés volt, megint túlléptük a tervezett másfél órát, de hát szó esett árakról, értékekről, stílusokról, címkékről, volt irodalom, felolvasás, sok jó hozzászólás, jelbeszéd, jó hangulat. Jövő héten persze folytatjuk, már vagy egy hónapra előre kitaláltuk a menüsort!
bori
2020. április 15. 22:10:45
Cikkek
Haszid történetek VIII. rész

Sorozatunk záró epizódjában már nem fárasztok senkit történelemmel, naplórészletekkel, maximum egy kis irodalmi kapcsolódás várható. Ezzel szemben mindenkit arra bíztatok, hogy ha vége lesz ennek a Covid őrületnek, tárazzon be tokaji borokból, keresse fel Hegyalja zsidó emlékeit és ha marad ideje és kedve, keresse fel Galícia nyugati és keleti felét, Lengyelországban és Ukrajnában. Ez jószerével csak elhatározás kérdése!

Ercsey Dániel
2020. április 15. 07:16:02
Cikkek
Wéber Tamás (Balkán Bisztró, Pécs)
A pécsi Balkán Bisztró lett a legjobb vidéki étterem (Best Countryside Restaurant) a Best of Budapest&Hungary idei szavazásán, olyan éttermeket hagyva maga mögött, mint az Anyukám mondta, Kistücsök, vagy Platán, hogy csak néhányat említsünk a 15 legjobb közül. A vírusválság azonban közbeszólt, így a díjat egy ideiglenesen zárva tartó étterem kapta, amely eddig át tudta vészelni az egy éve tartó (!) utcafelújítást, de sajnos nem tudtak másként reagálni a kialakult helyzetre. Amellett, hogy mi is rendkívül büszkék vagyunk a sikereikre, még érezzük az első itt sütött csevap ízért, ahogy a szeptemberi, ötéves születésnapi, igazi bezdáni módra készített halászlé ízét is, idézzük vissza a tavaly téli számunkban megjelent interjút az éttermet alapító Wéber Tamással. 
Riedl Annamária
2020. április 14. 13:11:44
Cikkek
Karantén Borinterjúk: Horváth Zoltán (Planina Borház)
Horváth Zoltán (Planina Borház és Borterasz) saját bevallása szerint sem egy internetes guru, de a kedvünkért kivételt tett és laptop elé ült. Karantén videóink harmadik részében a mohácsi szőlőhegyről, vagyis a Planináról beszélgettünk, de szóba került Szentendre, a mohácsi sokácok és még a dunai harcsák is...
Ercsey Dániel
2020. április 13. 19:12:54
Cikkek
Könyvek Közép-Európából és borok itthonról

Olvasnivaló és mellé bor a pohárban, vagyis 10 könyv és 10 bor, amit ne hagyjatok ki, amíg otthon vagytok.

Ercsey Dániel
2020. április 13. 07:33:10
Cikkek
Haszid történetek VII. rész

A bolechówi Ber Dov (1723-1805) borkereskedő korában a zsidó szekeresek főként keletnek és északnak szállítottak, mindkét irányban Lengyelországba. A Tokajt Krakkóval összekötő út (Kassa, Bártfa, Lőcse, Eperjes) jól ismert és dokumentált, de a keleti útvonal, ami Munkácson át Lembergbe vezetett, talán kevésbé…

Ercsey Dániel
2020. április 12. 07:14:11
Cikkek
Olasz húsvéti kalács (recept)
A húsvéti karantén időszakában gasztroújságíró kollégáink is sütnek-főznek, Riedl Annamária egyik szezonális kedvence az olasz húsvéti kalács, a Brioche di Pasqua, amit azon melegében el is készített nekünk. Következzen a recept!
Riedl Annamária
2020. április 11. 16:19:19
Cikkek
Karantén Borinterjúk: Evans Victoria
Evans Victoria az idei év Magyar Sommelier Bajnoka, aki sminkelés helyett az idejét az elmúlt években borkóstolással és jegyzeteléssel töltötte. Tavaly ősszel több napot töltöttünk vele Katalóniában, most pedig arra voltunk kíváncsiak, hogyan látja a válság sújtotta magyar borágazatot és azon belül a sommelier-k helyzetét
Ercsey Dániel
2020. április 11. 13:27:50
Cikkek
A Pécsi Borozó toplistája

Rendhagyó bortesztet indítottunk útjára az ősz folyamán, Tokaj édes arcát szerettük volna felfedezni. Kései szüretűek, szamorodni, aszúk egy nagy közös kóstolón - a termelői oldal is jól vette a lapot és mintegy 80 bort bíztak zsűrink ítéletére. Mutatjuk a teljes listát, ami a Pécsi Borozó 2019 téli számában jelent meg nyomtatásban.

Pécsi Borozó
2020. április 11. 06:18:06
Összesen 2702 db találat. 84/271 oldal.