Kérem Várjon!
Cikkek
Egy bor: Etyeki Kúria Pinot Noir 2018 (Etyek-Buda)
Szándékosan kétértelmű ez a cím. Ráadásul dehogynem kell több, épp most töltöm ki a második poharat. De pont azért, mert nem kell több, mint ami benne van. Annyi egy kedd estére, kellemes vacsorát követően, még akár munka mellé is nagyon jólesik. 
Győrffy Zoltán
2021. szeptember 20. 07:53:48
Cikkek
A Winelovers 100 kiadványt szemléztük

Örömteli, amikor az ember mintegy Nostradamusként megjósolja a jövendőt és meg is éli a jóslat beteljesedését. Valahogy így érzem magam most és gondolom így érzik magukat a pannonhalmi termelők is. Rendkívül jó feeling, remélem ők is élvezik!

Ercsey Dániel
2021. szeptember 17. 06:53:17
Cikkek
Bearanyozott Szende-borok

A villányi gavallér és szende múzsája sétált egyet a Montmartre-on, andalogtak a girbe-gurba utcácskákon, megtették a kötelező tisztelgést a  Sacré Cœur-bazilikánál, majd bekukkantottak a világ egyik legelismertebb szakmai borversenyére, a Vinalies-ra. És ha már ott jártak, két arannyal tértek haza Villányba.

Győrffy Zoltán
2021. szeptember 16. 07:42:20
Cikkek
Egy koccintás margójára

Mit ér egy száraz tokaji, ha már 6 éves? Tényleg szétesik és ihatatlan? És egy Amarone, szintúgy 6 évesen? Vajon 2014-ben mit tudott egy édes tokaji? Egyáltalán, melyik a legjobb és van-e értelme összehasonlítani?

Ercsey Dániel
2021. szeptember 13. 06:55:52
Cikkek
Pallagi Ferenc: Tokaji keserű

Elöljáróban annyit, nem lennék a tokaji, főképp a mádi gazdák helyében, amikor elolvassák a könyvet. Feltéve, hogy elolvassák. A szerző ugyanis nem finomkodik, amikor a számára oly kedves borvidékről és termelőkről esik szó. Érted haragszom, nem ellened, tarja a mondás. Ez most százszorosan igaz…

Ercsey Dániel
2021. szeptember 8. 08:08:27
Cikkek
Két bor: Gedeon Birtok Diófás Riesling és Tradíció Cuvée 2020 (Kunság)

Nem túl gyakran fordul elő velem, hogy két palack bort napokon át kóstolgatok. Vagy elfogy, mert sokan vagyunk rá, vagy ott árválkodik egy ideig a hűtőben, aztán átadja a helyét egy újabb jövevénynek. Nem vagyok egy kifejezetten mennyiségi borivó, de ebben az esetben három nap alatt lassacskán kiüresedtek a palackok, kis külső rásegítéssel.

Győrffy Zoltán
2021. szeptember 7. 07:19:53
Cikkek

Dr. Bene Zsuzsanna halk szavú szakember, aki kerüli a nyilvánosságot. Pedig ha leülünk vele beszélgetni a pincébe akár a borról, akár gasztronómiáról vagy turizmusról, élelmiszerbiztonságról vagy szőlőről, gyorsan kiderül, hogy érdemes odafigyelni a mondanivalójára. Nem is csoda, mindezeket a Miskolci Egyetemen is oktatta, ma pedig Tarcalon a kutatóintézetben felügyeli a dolgokat…

Ercsey Dániel
2021. szeptember 6. 17:46:09
Cikkek
Megújult a villányi Gere Crocus Resort&WineSpa

Csizmadia Kristóffal ennek kapcsán beszélgettünk nem csak a szobakiosztásról, de a hőskorról, a wellness részlegről, a világ egyik legjobb dizájneréről, a vendégek elégedettségéről és persze a minőségre való törekvésről.

PROMÓCIÓ
2021. augusztus 31. 08:47:52
Cikkek

Bár borkóstolóra járni mindenképp érdekes, azért sokat számít az is épp hol kóstolunk, és az sem mellékes, épp mit. Néhányak szerint talán a kóstolt borok kellene az első helyre kerüljenek, azonban nálam az, hogy egy bor épp mennyire ízlik bizony számos tényezőtől függ. Meglepően sokat számítanak a kóstolás körülményei, egy ilyen esemény hangulata, amit az előzőeken túl még a résztvevők, a borászatok kollégái és a közönség összetétele is befolyásol. Sok tényezős dolog ez, na. Márpedig a bonyolult dolgok ritkán működnek igazán tökéletesen.

Gyökösi Attila
2021. augusztus 30. 06:41:58
Cikkek
Ujvári/Barta/Pfeifer

Kölcsönvett a cím, (földrajzi) szerencsém van, a 2016-os év balatoni fagyiját minden évben akár többször is meg tudom kóstolni. A következő borsort viszont így, most csak először, és lehet, nem biztos, hogy ez még többször össze fog jönni. Értekezzünk hát róluk.

Jakab Tamás
2021. augusztus 25. 07:04:22
Összesen 2702 db találat. 59/271 oldal.