Kérem Várjon!
Cikkek
WineOS, Eszék: 2. rész
Heinrich Gross 1907-ben vásárolta meg az első szőlőültetvényeit a Witscheiner Herrenbergen, megalapozva ezzel egy máig tevékeny borászdinasztiát. A szlovén határhoz közeli dombokon remek fehérborok születtek, a Falstaff 99, Robert Parker 97 pontot is kiosztott sauvignon blanc-jaiknak. A ma aktív borászgeneráció két fiútestvér, ám mintegy tíz éve az egyik testvér, Michael már Szlovéniában, Ptuj környékén készít borokat. Meséljük tovább a sztorit és mutatjuk a borokat is!
Győrffy Zoltán
2022. február 11. 07:22:36
Cikkek
Maczkó prémium vörösek Villányból

Éppen egy éve írtam a Maczkó borokról, ültem a Maczkó teraszon, mondjuk akkor Villány könnyed arcát kerestük, ezúttal viszont hardcore vörösborok kerültek a poharamba, köszönhetően a kedves és rendkívül aranyos Maczkó házaspárnak, Robinak és Boginak.

Ercsey Dániel
2022. február 10. 11:11:40
Cikkek
WineOS, Eszék: 1. rész

Az eszéki borfesztivál az éves bornaptár kötelező kezdőrendezvénye, nekem személy szerint az idei volt a hatodik a hétből, busszal közel negyvenen meg harmadik alkalommal utaztunk le. Azaz most lefelé csak a csapat utazott, én kétnaposra vettem a túrát. Kalandtúra indul, vonattal Eszékre!

Győrffy Zoltán
2022. február 9. 07:54:58
Cikkek
Étteremkritika

Reményeim szerint sorozatot indítunk, ez amolyan bátorító cikk, fogjuk fel első résznek. A Pécsi Borozó amúgy sem bormagazin, nem is így indult, sokkal inkább gasztro-turisztikai-bormagazinnak, tök jó lenne, ha ez is maradna, szóval bátorítom a szerzőtársakat és leendő szerzőinket is, hogy írjanak éttermi élményeikről, vagy éppen arról, ha valami nem olyan volt, mint szerették volna. Tudom, hogy ilyen élmények is lapulnak a fiókokban, csak a szerzők vacillálnak, hogy publikálják-e! Kezdjük a sort egy friss élménnyel, ahol a 16. házassági évfordulónkat ünnepeltük…

Ercsey Dániel
2022. február 8. 07:14:05
Cikkek
11 bor Furmint Február apropóján

Tizenegy furmintot kóstolhattunk végig a pár hónapja nyitott Cornel’s borbárban: nagyon helyesen nem csak tokajiakat, volt ugyanis köztük pécsi, somlói, köveskáli és még szlovén is. Vannak az életben váratlan kihívások: ilyen az, amikor a Pécsi Borozó főszerkesztője és a lap baranyai csapata annyira elfoglalt, hogy eszéki jó dolgában, szerémségi és kutjevói olaszrizlingek, zweigelt petnatok, baranyai kulenek és füstölt pontyok mámorában senkit nem tud hirtelen küldeni Furmint Február előtt pár nappal egy pécsi furmintkóstolóra – ebből végül az lett, hogy írok róla én.

Bukovics Martin
2022. február 7. 10:43:45
Cikkek
Egy bor: Gere Tamás&Zsolt Villányi Kadarka Kopár dűlő 2017

Régóta sejtjük, tudjuk, hogy a Villányi borvidék ikonikus dűlője, a Kopár nem csak kinézetében hasonlít a mediterráneum mészköves karsztjaihoz, hanem minden tekintetben olyan, mint pl. a Pelješac-félsziget ikonikus termőterülete, a Dingač. Na jó, nem mindenben. Itt nem a tenger mossa a dűlő lábait, hanem a Pannon-síkság. De ez azt is jelenti egyben, hogy minden a bor a Kopárból olyan, mint a legtöbb horvát „plavac mali szörny“?

Ercsey Dániel
2022. február 4. 11:04:52
Cikkek
Egy bor: Matošević Grimalda Crna 2017 (Isztria, Horvátország)

Vannak jeles napok februárban. Ilyenek a fiúk születésnapjai, apai ágon mindenki böjtelő havában született. A hangsúly ebben az esetben az elő szótagra esik, vagyis még nincs böjt. Bár a menü hagyományosan mediterrán, a borokat váltogatom. Idén Isztriára esett a választásom.

Győrffy Zoltán
2022. február 3. 07:31:50
Cikkek
Egy bor: Maurer Oszkár Crazy Lud 2020
Ti szeretitek a natúr borokat? És a szerb borokat? Pontosabban szerbiai borokat, mert ki merné elvitatni Maurer Oszkártól, hogy magyar?! És vajon én szeretem??!?
Ercsey Dániel
2022. február 2. 07:21:44
Cikkek
Szekszárd felsőpolc: hatodik fejezet
A 2022-es év beköszöntével minden bizonnyal sokan tettek ilyen-olyan fogadalmat, hogy majd ez az év jobb, szebb lesz. Magam már rég leszoktam az ilyesmiről. A tavalyi év ugyanis megtanított, hogy ha már ne is a múltnak, de ne is a jövőnek éljek, becsüljem, tanuljam meg értékelni a mai napot, azt a pillanatot amiben élek. Hát, igyekszem, még akkor is, ha az előttem álló időszak – tudom- izgalmakkal és kihívásokkal teli lesz.
Szünder Dezső
2022. február 1. 15:39:23
Cikkek
Egy bor: Csányi Pincészet Teleki Tradíció Villányi Franc Kopár dűlő Super Premium 2017

A villányi termelők a borvidék zászlósborának kinevezett cabernet franc-t egyrészt átnevezték Villányi Franc-ra, másfelől hármas szintű eredetvédelmet és talán minőségi kategóriákat is felállítottak, amikor megalkották a classicus, premium és super premium Villányi Franc fogalmát. A csúcs következik, de vajon milyen lehet? Egyáltalán, mitől csúcs a csúcs? Remélem a végére kiderül…

Ercsey Dániel
2022. január 28. 06:56:50
Összesen 2659 db találat. 46/266 oldal.