Kérem Várjon!
Cikkek
Vince-nap a Vince utcában

Telt házzal zajlott a Dél-Dunántúli Borturisztikai Klaszter Vince-napi programja a Vince utcában január 22-én. A hagyományteremtő szándékkal elindított rendezvényt némileg szakított a szokásokkal, a Tüke Borházban tartott vesszőjóslást követő programok a hidegre való tekintettel belső helyszínen zajlottak, az Inkubátorház két, erre a célra átalakított emeletén. Az eseményen a látogatók a borklaszter tagjainak borait kóstolhatták meg.

bori
2011. január 28. 12ó
Cikkek
Kalmár Lajos vacsoraestje az Addoban

Kalmár Lajos pécsi fotóművész (eredeti szakmáját tekintve szakács) az Addo séfjeivel közösen négy fogásos menüsort készít január 28-án (pénteken).  A 18-kor kezdődő, borokkal kísért vacsoraestre szívből ajánljuk a helyfoglalást.

bori
2011. január 26. 8ó
Cikkek
Szekszárd-Villány párosok

Nem mindennapi eseménynek lehettünk részesei január 19-én, szerdán a Szekszárdi Borkultúra SzabadEgyetem programján: Gál József, a villányi Csányi Pincészet vezérigazgató-helyettese, a szekszárdi Liszt Pincészet korábbi főborásza borpárosokba állított szekszárdi és villányi vörösök segítségével mutatta be a Szekszárdi borvidék helyét, lehetőségeit, korlátait, feladatait. Izgalmas játéknak ígérkezett, lássuk, mi lett a vége!

Guld Zsuzsanna
2011. január 25. 8ó
Cikkek
Matias-borvacsora a Pannon Borklubban

Közel két hónapja történt, egy hűvös novemberi estén. A Corso Hotel Pécs előtt egyetemi professzorok gyülekeztek, a világ minden részéről idesereglett tudósok, hogy Villányba menjenek bort kóstolni. De mi tudtuk, hogy nekünk egy bejárattal arrébb az igazi helyünk. Mi a Bistro 48 önműködő ajtaján léptünk be, s már a felterített asztalok látványa jobb kedvre derített. Felderítésünk célja egy titkos társaság összejövetele volt, borklubnak álcázva fogásokat halmoznak fogásra, borokat borra, s közben bizonyosan titkos terveket szövögetnek. Megbízónk állta a cechhet, befizettünk az összejövetelre mi is. Figyelem, a folytatásban étvágyunkra és gyomorsavaink beindulására halmozottan veszélyes szövegek és képek következnek!

G. Stilton
2011. január 20. 8ó
Cikkek
Borpárosok a BorKultúra SzabadEgyetemen

A Szekszárdi borvidék helye, lehetőségei, korlátai, feladatai – bor párokon keresztül bemutatva címmel tart borbemutatót január 19-én, szerdán a BorKultúra SzabadEgyetemen Gál József, a villányi Csányi Pincészet vezérigazgató-helyettese, a szekszárdi Liszt Pincészet korábbi főborásza. 

bori
2011. január 17. 08:14:52
Cikkek
Vince-nap a Vince utcában, Pécs

Évkezdő borkóstolót és helyi termékek bemutatóját szervezi meg Vince napján a Dél-Dunántúli Borturisztikai Klaszter, a dél-dunántúli turisztikai társklaszterekkel és természetesen a Pécsi Borozóval együttműködésben. Január 22-én, szombaton 12 órától 21 óráig a Pécsi Kreatív Ipari Inkubátorházban található Pannon Borturisztikai Centrumban családi évindító bor- és más helyi termékek kóstolója, borosgazdák a régióból, sajt, tea, kávé, cukorka, kézművesek, gyerekprogramok, koncertek, felolvasások, és sok minden más. Higyjék el, ezen a szombaton nem lehet jobb pécsi programjuk!

zoranka
2011. január 16. 21:17:02
Cikkek
Pótszilveszter és Svábbál a Fülemüle Csárdában

Nem hagyják ellustulni a januári hétvégéket a villánykövesdi Fülemüle Csárdában. A hidegre való tekintettel megmozgatják az érdeklődőket, január 21-én ugyanis Pótszilvesztert, január 29-én pedig Svábbált tartanak az étteremben. 

bori
2011. január 15. 8ó
Cikkek
Hetényi János a Szent György Fogadóban

Hetényi János 2010-es boraival kísért borvacsorát tartanak január 21-én 19 órakor a Szent György Fogadóban (Pécs, Nagyvárad u. 23.). Hat borra hangolt házias fogások.

bori
2011. január 14. 8ó
Cikkek
Pincéről pincére - Variációk Vincére 2011

A tavaly elkezdett, a Villányi borvidék településeit átölelő Vince-napra idén is várják a látogatókat. Öt borászat, jó borok és ételek, akár egymás után is.

bori
2011. január 13. 8ó
Cikkek
Ének a szőlőben

A zene egyre több ponton és formában kapcsolódik már a borvilághoz. Több tudományos (és áltudományos) kísérlet kutatja a zene jótékony hatását szőlőre-borra vagy éppen a borfogyasztásra. Egyre több borkóstolót kísér a már tudatosan választott zenei repertoár, néhol már úgy tekintenek erre, mint az étel és a bor párosítására. „A bornak muzsikálni felesleges. A szőlőnek kell zenélni. Vagy a borivónak” – jelenti ki határozottan Pap János, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem docense. Az ELTE matematika-fizika szakán végzett professzor fő kutatási területe a zenei akusztika, de előszeretettel vizsgálja a mindennapi élet hangjait is.

Mester Zoltán & Takács Tímea
2011. január 12. 8ó
Összesen 2595 db találat. 199/260 oldal.