Kérem Várjon!
Cikkek
Laurent Comas (Pajzos, Tokaj)

Egy birtoklátogatás és aszúszüret volt tokaji utazásunk elsődleges célja, de aztán egy tartalmas beszélgetés kerekedett Laurent Comas-val, a tokaji Pajzos francia-katalán származású birtokigazgatójával. Az interjú eredetileg a 2018/4, téli lapszámunkban jelent meg.

Ercsey Dániel
2019. március 27. 11:45:25
Cikkek
Bűbájos Hétvége Tarcalon

Egy kis tokaji falu egy kis budapesti borbárban, a Fő utca egyik ékkövét jelentő Bottega del Vinoban mutatkozott be azoknak, akik talán még kevesebbet hallották volna Tarcal nevét. A rendezvény apropóját a közelgő Bűbájos Hétvége adta – erről még szót ejtünk a későbbiekben, de haladjunk szépen, időrendi sorrendben.

Bertalan György
2019. március 25. 11:39:02
Cikkek
Szerkesztői gondolatok 2019/1

Van aki a tájat, van aki a fajtát, mások a borász keze munkáját, megint mások a természet erejét kóstolják egy pohár borban. És vannak, akik csak egy pohár bort. Minden kóstolás más. Nincs két egyforma kóstoló, egyforma bor, egyforma pillanat. Ezért is lehet, hogy amikor egy palack bort megbontunk, nagyon ritkán tudjuk garantálni az élményt. Hiába értékeljük kiválóra az adott bort, ha egy rossz pillanatban érkezik, ráadásul olyan étel mellé, amivel még világosban is kerülnék egymást.

Győrffy Zoltán
2019. március 22. 13:40:31
Cikkek
Rumkóstoló a Király utca 19-ben

Különleges eseményen volt szerencsém részt venni, ahol kollegámtól vettem át a lantot ideiglenesen, ez pedig nem más volt, mint a 19 Bar&Shop által szervezett immár harmadik rumkóstoló március 9-én. Finomabbnál finomabb rumokat kóstoltunk, a hangsúly megkérdőjelezhetetlenül a kiemelkedő minőségen volt.

Tóth Mariann
2019. március 21. 07:25:26
Cikkek
A szabadság borai a Kálvária Pincében

A forradalom kitörésének évfordulóját sokféle módon ünnepelhetjük meg méltóképpen – például 19 válogatott kadarka végigkóstolásával. Ehhez nekünk, budapestieknek még csak messzire sem kellett elzarándokolni, szinte házhoz jöttek a borok. Pontosabban pincéhez, hiszen a kóstolóra a budakalászi Kálvária Pincében, Kézdy Dániel szentélyében került sor.

Bertalan György
2019. március 19. 12:12:39
Cikkek
Egy bor: A. Gere Portugieser 2017 (Villány)

Áprilisban hetedik alkalommal zötyögnek Pécsre csomagküldőkkel, postával, személyesen a világ minden tájáról a portugieserek. No jó, leginkább Közép-Európából, de volt már kivétel. Az idén március végéig lehet jelentkezni és borokat küldeni, az első osztrák, német és szlovák fecskék már a dolgozómban raktak fészket, én viszont egy villányit bontottam magamnak, emlékeztetőül, milyen is egy portugieser.

Győrffy Zoltán
2019. március 18. 07:14:44
Cikkek
Bikavér Párbaj 2019

Összesen három olyan rendezvény van, amin igyekszem minden évben ott lenni. Ráadásul ezek közül kettőt már meg is tartottak idén, az egyik a Furmint Február Nagykóstoló, a másik pedig a Bikavér Párbaj volt. Utóbbi idén még a februárba csúszott, így annak 22. napján ismét összejöttek Eger és Szekszárd borászai, hogy megmutassák a borkedvelőknek, mit jelent a bikavér 2019-ben.

Jenei Balázs
2019. március 14. 09:43:21
Cikkek
Újjáéledőben Budapest Bornegyede

Mi köti össze Deutsch Anita színművésznőt, Micheller Myrtill jazz-, és swingénekesnőt, Lics Judit borásznőt és Salamon Judit projektmenedzsert? A borok szeretete és a Budafoki Pincejárat szervezése. A három évvel ezelőtt indult rendezvénysorozat színes boros és kulturális programokat kínál az Európában egyedülálló, közel 100 km hosszú budafoki pincevilágban. A 2019-es tervek mellett a Lics pincészet boraiba is belekóstolhattunk a pincészetnél megrendezett pincesétával egybekötött sajtótájékoztatón.

Tüske Gyöngyi
2019. március 13. 07:48
Cikkek
Három cirfandli, egy termelő

A cirfandli talán sosem volt egyszerű téma a pécsi borvidéken. Ha valaminek van ismertsége innen, akkor azt ez a fajta hozza. Eladható, keresett, érték. De vajon jó bor-e? És minden esetben? Az elmúlt évek során elég sok cirfandlit kóstoltam már, pécsit és osztrákokat is természetesen. Nem sok igazságtartalma lenne, ha azt állítanám, a megoldás következik az alábbiakban.

Győrffy Zoltán
2019. március 11. 13:06:24
Cikkek
És a bikavérek pár baja

Hatodik alkalommal sorakoztak fel február 22-én a Corinthia szálló dísztermében a szekszárdi és egri bikavérek, ezúttal a Borjour csapatának szervezésében. A nagyszabású megmérettetés előtt a hotel egyik különtermében, békés „terepasztal” mellett a borszakírók megbeszélést tartottak, hol is tart ma a bikavér. A kerekasztal beszélgetést Mészáros Gabriella borakadémikus vezette, aki erre az alkalomra négy-négy olyan szekszárdi és egri bikavért választott ki 2016-ból, amelyek valamilyen szempontból tanulságosak. Ha ilyenek lennének a magyar bikavérek, persze máris fellélegezhetnénk, hogy jó úton haladunk, de azért még sok a tennivaló. A kóstolás közben felmerült legfontosabb kérdéseinket (és lehetséges válaszainkat) összegezzük most.

Novák Barna
2019. március 6. 09:15:16
Összesen 2721 db találat. 105/273 oldal.