Kérem Várjon!
Cikkek
Olasz Gasztronómiai Világhét Budapesten 2.
Az Olasz Nagykövetség Kereskedelemfejlesztési Szekciójának meghívására (ITA) vettünk részt az „Italian Wine & Food Day”  elnevezésű rendezvényen. Olasz Gasztronómaii Világhét Budapesten, két részben számolunk be az eseményekről és van még egy bónusz is a tarsolyunkban. Következzenek a panettonék, amaronék és jön még egy tintilia is, ha valaki tudja, e név mit takar?!
Tüske Gyöngyi
2019. november 28. 07:38:36
Cikkek
Olasz Gasztronómiai Világhét Budapesten 1.

November 12-én a Corinthia Hotelben rendezte meg az Olasz Nagykövetség Kereskedelemfejlesztési Szekciója (ITA) az „Italian Wine & Food Day” szakmai napot, az olasz gasztronómiai különlegességek bemutatóját az Olasz Gasztronómiai Világhét alkalmából. Az eseményen több mint 30 olasz gyártó képviseltette magát bor, sör, grappa és alkoholos italok, az olasz gasztronómia élelmiszerei és kávé kategóriákban. Számomra a rendezvény felért egy olasz mesterkurzussal, ugyanis olyan különlegességeket kóstolhattam, mint például 100 hónapig seprőn tartott franciacortát, Aloso Prosecco Superiore DOCG-t, „maláta cuvée" sört, Lambrusco-t és Amarone-t.

Tüske Gyöngyi
2019. november 27. 07:28:48
Cikkek
Zé Feszt, Top5, Adventi Borszalon

Második alkalommal rendezzük meg december 7-én az Adventi Borszalont Pécsett, a Littke Palace Látogatóközpontban. Az évzáró boros-társasági eseményen hat országból mintegy 80 kiállító vesz részt, mintegy 200 bort lehet megkóstolni, mellette baranyai gasztronómiai termelők finomságait is. Itt adjuk át a szerkesztőségünk által harmadszor meghirdetett Pannon Borrégió Top5 elismeréseket, amelyeket az olvasók szavazatai alapján a térség kedvenc pincészetei, éttermei és szálláshelyei kapnak meg. Az Adventi Borszalon részeként valósul meg a második Zé Feszt, a pécsi nemesítésű zé-szőlőfajták éves találkozója, amelyre tucatnyi bortermelő érkezését várjuk az ország minden régiójából. Ne hagyjátok ki Ti sem!

PB
2019. november 26. 07:49:09
Cikkek
Osztrák-magyar borbarátság

Végy 22 lelkes bormarketinget hallgató osztrák diákot, egy kísérletező kedvű programigazgatót, egy osztrák-magyar stratégiai partnerségben működő borászatot Budapest mellett, egy magyar és osztrák felmenőkkel bíró DipWSET előadót, fűszerezd meg profizmussal, adj hozzá jobbnál jobb osztrák és magyar borokat és nézd meg mi sül ki belőle.

Tüske Gyöngyi
2019. november 25. 08:33:12
Cikkek
Élőben jelentkezünk Villányból
November 22-én fél tízkor elkezdődött a nemzetközi cabernet franc fórum Villányban. A Bock Borászat konferenciatermében mintegy 150 borász, borszakíró, kereskedő, érdeklődő hallgatja az előadásokat. A Pécsi Borozó élőben jelentkezik (kisebb technikai akadály elhárítását követően) a helyszínről.
zoranka&b-közép
2019. november 22. 11:11:13
Cikkek
Sajtóúton a Pannonhalmi borvidéken

A borászati kémiában jártas olvasók most bizonyára csóválják a fejüket, hiszen a borok pH-értéke jellemzően 3,5 körül alakul, 4 fölött pedig már rohamosan csökken az élvezeti értékük. De ez a pH nem az a pH. A Magyar Turisztikai Ügynökség jóvoltából az ország egyik, talán kevéssé ismert, ám ezeréves hagyományokkal rendelkező, hatalmas potenciált magában hordozó borvidékére látogattunk el.

Bertalan György
2019. november 20. 07:58:21
Cikkek
Somlói Nagykóstoló a Stefániában

A Borjour szervezésében közel 30 somlói borász mutatta be borait a Stefánia Palota patinás dísztermében november 8-án.

Novák Barna
2019. november 18. 21:44:49
Cikkek
Szlavónia és Baranya borvidékei

Fedezze fel a valódi hedonizmust Horvátország keleti részén – a legjobb horvát gasztronómia, csúcsminőségű borok és mesébe illő végeláthatatlan szőlőskertek, kastélyok és várak a zöld tájakon. Egy megye, négy különleges borvidék, fedezzük fel közösen!

Promóció
2019. november 15. 15:23:17
Cikkek
Misztikus táj tökéletes ízekkel

A kontinentális turizmus fejlődése Horvátország keleti részén az utóbbi években erőteljes lendületben van. Szlavóniát és Baranyát a közvélemény egyre gyakrabban értékeli turisztikai gyöngyszemként, melyet már számos európai ország turistái fedeztek fel. Ez a gazdag kulturális örökség, helyi gasztronómia, számos borút, néphagyomány és a természet megőrzött oázisainak vidéke, melyek mindig elvarázsolja a vendégeket, függetlenül attól, hányadszor látogatnak ide.

Promóció
2019. november 14. 15:12:31
Cikkek
Junkerwein, Junkerfest, 2019
A stájer (és ezzel az egész osztrák) borászkodás marketing alapú megújításának egyik, sőt, bizonyos szempontból a legjelentősebb oszlopa. Nem Grüner Veltliner, nem Gemischter Satz, nem Sauvignon blanc aus Steiermark. Hanem az újbor. A Junkerwein.
Jakab Tamás
2019. november 13. 08:25:23
Összesen 2616 db találat. 86/262 oldal.