Kérem Várjon!
Cikkek
Podere Scurtarola: Pier Paolo Lorieri borai

Van egy kedves toszkán borász barátunk, Pier Paolo Lorieri, aki már második esztendeje tagja a Portugieser du Monde zsűrijének. Elhivatottságból jön hozzánk minden évben, mert imádja a helyi fajtákat és minden megmozdulást, ami ezeket helyezi előtérbe. Idén hozott néhány bort is, ideje volt őket elővenni a pincéből.

zoranka
2015. december 9. 05:55:51
Cikkek
Három vernaccia

Olasz napokat tartunk. Kedves barátaink jártak ugyanis ősszel Toszkánában és hoztak némi kóstolnivalót - össze is állt egy kis csapat és a Művész Presszó konyhájában a házigazdáink által rögtönzött remek harapnivalók mellé bontottunk pár bort. Lesz folytatás is, ha már olasz és bor, akkor elővettünk pár máshonnan Pécsre került bort, de az első részben főszerepben a Vernaccia di San Gimignano.

zoranka
2015. december 8. 10:32:16
Cikkek
Egy bor: Strappelli Montepulciano d’Abruzzo 2012

A hétfő este szinte mindig olyan, hogy egy bor csak-csak előkerül a borhűtőből, noha szegény már hónapok óta üresjáratban áll, csak bortároló, lakásunk egy hűvös szegletében. Rátaláltam erre a borra, ajándékba kaptam, egy elmaradt utazás emlékére, ideje volt megbontani.

zoranka
2015. december 1. 06:49:43
Cikkek
Szerkesztői gondolatok

Két év telt el. Két éve „lakunk albérletben”, azaz jelenünk meg a Made in Pécs mellékleteként. Hálásak vagyunk a lehetőségért, hogy amikor nehéz helyzetbe kerültünk, akkor befogadtak bennünket, de mint minden albérletben élő, mi is saját lakás után vágytunk. Ezért jövőre újra, ahogy régen és mégis máshogy. 

Győrffy Zoltán
2015. november 30. 10:41:39
Cikkek
Villány invites Loire

Francia-magyar borünnepet rendezte novemberben a Villányi borvidéken: a cabernet franc fajta népszerűsítését segítette az a kétnapos rendezvény, ahol szakmai tanácskozás, nemzetközi kóstoló és közönségnap is szerepelt a programok között. A Villányi Franc márkanév tavalyi bevezetésének folytatása volt idén a másik jelentős termőhely, a Loire-völgy borászainak és borainak meghívása.

zoranka
2015. november 27. 11:02:18
Cikkek
Egy bor: Chateau Potensac 2010 (Medoc)

Ma este, amikor bort bontok és ezt a bejegyzést írom, nemzeti gyásznap van. Nem magyarázom túl, mindenki látta, olvasta, hallotta. Ezért francia bor kerül az asztalra, egyéves emlékeim szerint nem is akármilyen. Kicsit kilövöm a netet, kikapcsolom a tévét, ez a háború most kicsit távolabb kerül, legalább pár órára. Volt belőle nekem már elég. Ez a pár óra legyen egy francia boré.

zoranka
2015. november 15. 19:48:07
Cikkek
Villány és Loire: a cabernet franc két arca

A tavaly bejelentett Villányi Franc piaci megismertetése közel másfél éve aktívan zajlik, itthon és külföldön is voltak tematikus fesztiválmegjelenések, mesterkurzusok, kóstolók. November végén egy még izgalmasabb és különlegesebb, de mindenképpen eddig ritka pillanat következik: villányi és Loire-menti cabernet franc borokat kóstolhatunk egymás mellett, de nem vetélkedve. A cél a fajta népszerűsítése, a két talán legfontosabb termőterület borain keresztül.

zoranka
2015. november 9. 06:22:29
Cikkek
A fajta történetének rövid áttekintése 2 részben
Néha foglalkozunk komolyabb témákkal, szakmailag is belemélyedünk a dolgokba, ne csak kóstolgatás legyen az oldalon. Az olaszrizling fajta történelmébe Szabó Zoltán két részben nyújt betekintést, az első részt tegnapelőtt tettük közzé, íme a folytatás.
Szabó Zoltán
2015. november 5. 06:51:50
Cikkek
Egy bor: BOCK "Szent Márton Bora" Villányi PortaGéza 2015
Nem is tudom, hogy történt meg velem, hogy valami friss vörösre vágytam. Aki ismer, tudja, hogy nem az újboros pörgés a szívem csücske, nem sürgetem a borászt, hogy szüretkor már a bogyóból préseljen ki rögvest bort. De most valami frissre, újra és lehetőleg oportóra vágytam. Horogra akadt egy villányi, bontottam is rögvest tegnap este.
zoranka
2015. november 4. 06:28:55
Cikkek
A fajta történetének rövid áttekintése 2 részben
Bár október elmúlt, de az olaszrizlinggel mi egész évben szeretnénk foglalkozni. Érdemes felhívni a figyelmet az értékeinkre és ez a fajta kétségtelen egyik legizgalmasabb értékünk. Lehetne több is persze, ismertebb és elismertebb. Rajtunk is múlik. Két részben kicsit a történelmébe utazunk vissza, hogy jobban el tudjuk helyezni, miért olasz, miért rizling, miért a miénk.
Szabó Zoltán
2015. november 3. 09:44:37
Összesen 2655 db találat. 119/266 oldal.