Az első magyar BJCP sörmustrát a Pécsi Borozóban egy speciality Indian Pale Ale nyerte meg. Sokaknak ez a mondat többismeretlenes egyenletnek tűnik, igyekszünk felfejteni, hiszen mi is tanuljuk még bőszen a sörös szakkifejezéseket. Egy biztos: sok tisztességgel elkészített (és egynéhány igencsak gyengus) magyar sörből nem volt annyira nehéz kiválasztani a jobbakat, de a legjobbakat sokkal nehezebb.
Magunk se hisszük, de bizony tíz éve követjük, hogyan alakul a Pannon Borrégió borászata, gasztronómiája, turizmusa. Őszi számunkban arra kértük olvasóinkat, mondják el nekünk, kik a kedvenceik a régiónkban, ami hozzávetőlegesen Baranya és Tolna megye területét jelenti. A harmadik, befejező részben érkezzenek a kedvenc pincék!
A Pécsi Borozó szerkesztősége tíz éve követi nyomon, hogyan alakul a Pannon Borrégió borászata, gasztronómiája, turizmusa. Őszi számunkban arra kértük olvasóinkat, mondják el nekünk, kik a kedvenceik a régiónkban, ami hozzávetőlegesen Baranya és Tolna megye területét jelenti. Vajon melyek a kedvenc éttermek?
A Pécsi Borozó szerkesztősége tíz éve követi nyomon, hogyan alakul a Pannon Borrégió borászata, gasztronómiája, turizmusa. Őszi számunkban arra kértük olvasóinkat, mondják el nekünk, kik a kedvenceik a régiónkban, ami hozzávetőlegesen Baranya és Tolna megye területét jelenti. Szavazatokat vártunk a kedvenc pincészetre, étteremre és szálláshelyre a Pécsi, Villányi, Szekszárdi és Tolnai borvidékeken, miközben lapunk munkatársai is voksoltak. Jönnek az eredmények, először a szálláshelyek.
Rögtön az elején elárulom a lényeget, hogy lássák, van értelme végigolvasni: csiszolatlan gyémántot találtam Tarcalon! Egy borászt, aki olyan mintha nem létezne, miközben a borai zseniálisak. Nézzük, hogyan jutottam idáig…
Az utóbbi időkben többször is kaptam varázsbort, de eddig még nem volt érkezésem megkóstolni őket. Tegnap este megtettem és mindjárt lelövöm a poént: nem volt varázslat. Hogy miért sikeresek mégis? Nos, erről szól a következő poszt.
A kékfrankos közép-európaiságát senki nem vitatja, elvileg már tudjuk, innen is származik, itt érzi magát a legjobban és ha jól gondozzák, szép eredményeket ad. Horvátország kontinentális felén is elég elterjedt fajta, de sokáig nem számított igazán minőségi bornak, talán csak néhány termelő kezdett el az utóbbi években komolyabban foglalkozni a frankovkával.