Kérem Várjon!
Hírek
Borkoktél - Keverd és kóstold!
bori
2023 August 04.
A múlt héten a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa (HNT) megtartotta a ˇKeverd és kóstold” kampány sajtótájékoztatóját, melyen a boralapú koktélok kerültek fókuszba. Az eseményen részt vett Frittmann János HNT elnök, Borbély Tamás HNT elnökségi tag és a kampány szakmai partnere, Schöck Norbert bartender.

Az országos szőlész-borász szakmai önkormányzat célkitűzései között szerepel a kulturált és minőségi borfogyasztás népszerűsítése. Az elmúlt évek során számos kampányt indítottak és megmutatták, hogy a borok világát felfedezni önmagában is izgalmas. Kampányaik tervezése során azzal a jelenséggel is szembe kellett nézniük, hogy a borfogyasztás csökkenése nem egyszerűen ágazati probléma, hanem társadalmi jelenség. Ennek okai között meghatározó a fiatalabb generációk idősebbektől eltérő ízlése és elvárásai.

Az Y és Z generáció számára fontos az innováció, az élmények, a meghökkentő és figyelemfelkeltő termékmegjelenés. Ahhoz, hogy a borágazat megtartsa az alkoholos italok fogyasztásában fennálló arányát, folyamatos megújulásra van szükség, nem csak a termék előállításban, de a fogyasztók felé történő kommunikációban is. A fiatal generációk folyamatosan változó igényeire a könnyen érthető minőségi borokkal – és az ezekből készült vagy otthon készíthető boralapú italokkal, koktélokkal lehet válaszolni.

Ez volt a kiinduló pontja a most induló Keverd és Kóstold! kampányuknak, amelyet a 42. Országos Borverseny díjkiosztó gáláján mutattak be a szakmai közönségnek. A borkoktélokat Schöck Norbert bartender álmodta meg és készítette el az Országos Borverseny díjnyertes fehér-, rozé és vörösborából valamint pezsgőjéből. A bemutatott 4 bor- és pezsgő alapú koktél, a Neo-Spritzer, az Epres Frozé, a Bubble Tea és a Red Right Hand hatalmas sikert aratott a szakmai résztvevők, borászatok körében.  A HNT úgy döntött, hogy a fogyasztók körében augusztustól népszerűsítik a borkoktélokat - receptekkel, videókkal ösztönözve őket az italok otthoni elkészítésére.

A sajtótájékoztatón Frittmann János hangsúlyozta, hogy a borkoktél kampány indítását megelőzően tanulmányozták a fogyasztói szokásokat, a trendek változásait és egyértelműen látható, hogy a piac elmozdult a könnyedebb, színes, de ugyanakkor magas minőséget képviselő italok felé. Ez a trend minden korosztálynál megfigyelhető, de különösen a „Z” generáció esetében meghatározó.

Borbély Tamás elmondta, hogy a sajtótájékoztató a „Keverd és kóstold!” kampányuk első állomása. A nyár és a kora ősz során három rendezvényen találkozhatnak az érdeklődők a HNT borkoktél programjával:

Szentendrei Bornapok – Kőhegybor Pincészet stand 2023. augusztus 25.

Budafoki Borfesztivál – Garamvári Pincészet stand 2023. szeptember 02.

Budapest Borfesztivál – VINCE Magazin stand 2023. szeptember 08.

A borkoktél receptek itt érhetőek el.

Címkék
Programajánló
2023. Június
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
2023. 06. 10. 15:00 - 20:00
Magtár Mecseknádasd, Mecseknádasd, Liszt Ferenc u. 73 .
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30