Kérem Várjon!
Hírek
Eladó borászat Ménesen
bori
2024 February 26.
Eladóvá vált Domány József egykori birtoka az Arad-hegyaljai Gyorok településen. A szerencsés befektető tulajdonképpen Balla Géza szőlőszomszédjává válhat!

A napokban megakadt a szemem egy ingatlanhirdetésen a Sotheby's oldalán. A szöveg és a képek nem hagytak kétséget afelől, hogy a Pivnitele Birauas vált eladóvá, ahol én magam ugyan nem jártam (bár a boraikat kóstoltam), de például Sue Tolson kolléganőm, a Winesofa szerkesztője igen, méghozzá 2019-ben, amikor arról számolt be, hogy az új tulajdonos éppen átvette a birtokot. Ezek szereint nem járt sikerrel a vásárlás, reméljük a következő tulajdonosnak több szerencséje lesz.

A birtokra rákeresve a google keresőmotorja elsőként egy klasszicista kúria fotóját dobja fel. Ez a most éppen zöldre festett épület lehetett Domány József egykor élt császári és királyi beszállító birtokközpontja. A hirdetésből nem derül ki, hogy az épület azonos tulajdonban van-e és ha igen, része-e az ajánlatnak. Balla Géza a megkeresésemre elmondta, hogy az elmúlt években már többször hirdették az ingatlant, hol a kúriával együtt, hol anélkül. Az üzlet minden alkalommal kútba esett.

Ami az árat illeti, a kezdeti 385 millió forintos árról mostanra a válság 269 millióra (+ ÁFA) vitte le az árat. Ezért cserébe több épületet, 3 hektár cabernet sauvignont (Minis DOC, Ménesi borvidék), 80 gyümölcsfát és azt az érzést kapjuk, hogy részesei lettünk a történelmi Magyarország egyik legnagyob presztízsű borvidékének.