Kérem Várjon!
Cikkek
Onyx, Budapest

2018-ban történelmet írt az 55 férőhelyes Onyx étterem azzal, hogy elsőként Magyarországon megszerezte a 2 Michelin-csillagot. 2019-ben pedig csak fokozta mindezt, amikor további egy évre megtartotta. Kevesen tudják talán, hogy az étterem fölött egy olyan családi cégcsoport áll, aminek két nő, Pintér Katalin és Niszkács Anna, anya és lánya a vezetője. Annával, és az Onyx séfjével, Mészáros Ádámmal beszélgettünk erről a több szempontból is egyedülálló vállalkozásról a Pécsi Borozó nyári számában.

Riedl Annamária
2019. október 1. 09:30:51
Cikkek
Bodri-borvacsora a Duna Gardenben

Van egy hely, a belváros zajától távol, ahol kellemes környezetben, közvetlenül a Dunaparton élvezhetjük a természet közelségét és a páratlan gasztronómiai élményeket. Az egykori csónakházakból kialakított Duna Garden Hotel és Étterem a Ráckevei-Soroksári Duna-ág szomszédságában, a parti sétányon fekszik, a Gubacsi híd lábánál. Szeptember 19-én a Bodri Pincészet borvacsoráján jártunk, ahol az ételekért Makk Norbert (Bodri) és Szabó Zsolt (Duna Garden) séf duója, a borokért Bodri István volt a felelős.

Tüske Gyöngyi
2019. szeptember 30. 09:09:47
Cikkek
Borszakírók egy kisbuszon

Úgy sejtem, nem árt azért ezt egy kicsit pontosítani: nemcsak borszakírók voltak azon a kisbuszon augusztus 14-én, amelyik elindult felfedezni Magyarország néhány borvidékének jó pár képviselőjét, de a WebWineWriting 2019 verseny győztesei, a zsűritagok, a szervezők – és természetesen Frederico, az olasz nyertes kisfia is. A társaság tehát, amely egy kissé hűvösebb nyári napon találkozott a St. Andrea Skybarban, a Vörösmarty tér egyik sarkán, igen színes volt és kifejezetten nemzetközi.

Magyar Dorottya - Tüske Gyöngyi
2019. szeptember 27. 08:35:14
Cikkek
Lelovits Tamás Irsai Olivér 2019 és Menoire Rozé 2019
Valahogy minden évben az aktuális évjárat első borai közül Lelovits Tamás borai akadnak a kezem ügyébe. Tavaly a borász szerint talán visszafogottabban pontoztam a bort - bár szerintem a 84 egész korrekt minősítés volt -, de azért a bizalom töretlen, az idei évben is kaptam Tamástól frisset, ezúttal kettőt. Merthogy idén először van irsai olivér is a kínálatban. Hurrá, szeptemberi irsai Villányból... Mindenesetre párosban kóstoltam őket, jöjjön a summázat.
Győrffy Zoltán
2019. szeptember 25. 08:17:29
Cikkek
Anger Zsolt, színész és pop-up séf

Anger Zsolt neve az elmúlt években szorosan összefonódott Hollós Endre, azaz Endre bá’ személyével az Aranyélet című sorozatban, ahol már láthattuk fakanállal a kezében. Nemrég pedig feltűnt több ismert fővárosi étteremben is, mint ahogy magát nevezi, pop up séfként, s teljes vállszélességgel képviseli az eredeti mangalicahús elterjedését is, hiszen a 2018-as Gourmet Fesztiválon kívül, évről évre feltűnik a Mangalica Fesztiválon is, ahol süt, főz és etet. Anger Zsoltot, mint pop up séfet kérdezte Riedl Annamária a Pécsi Borozó nyári számában.

Riedl Annamária
2019. szeptember 20. 08:20:14
Cikkek
Kerekes Vica, színésznő

A szlovákiai Füleken született művésznő jelenleg az egyik legnagyobb filmsztár Csehországban és Szlovákiában, de szerencsénkre a magyar szakma is kezdi felfedezni, elég csak a zseniális Stanislaw Lem feldolgozásra, az 1-re, az Almási Réka rendezte Tranzitidőre, vagy legújabb filmjére, az Apró mesékre gondolni. Azt viszont kevesebben tudják, hogy a gyönyörű színésznő rajong a borokért! Devín vagy Hárslevelű, Frankovka vagy Kadarka? Tartsanak velünk a Somlóra egy beszélgetés erejéig - interjúnk a Pécsi Borozó 2019/2, nyári számában jelent meg.

Ercsey Dániel
2019. szeptember 18. 08:51:46
Cikkek
Bori Mami, Gyöngyös

A Gyöngyösön található Bori mami az egyik legnépszerűbb hazai étterem. Közel 5 éves fennállása óta szinte minden évben elnyeri a Gourmet Fesztivál legjobb étterme díját, a vendégközönsége már inkább az ország különböző pontjairól és a Mátrából érkezik, mint a városból, pedig szinte alig lehet sajtóban hallani vagy olvasni róluk. Mivel a tulajdonos eredetileg marketing szakember, így a social media-ban aktívan jelen vannak, de közel sem annyira, hogy ez legyen a siker titka. A 2018-as év második fele viszont akaratlanul is az érdeklődés központjába helyezte az éttermet. Sándor Bélát, az étterem egyik tulajdonosát kérdeztük a hirtelen jött figyelemről és Magyarország egyik legismertebb fiatal séfjéről, Szabó Kevinről, aki 2018 végén csatlakozott a csapathoz. A cikk a Pécsi Borozó 2019/1 számában jelent meg.

Riedl Annamária
2019. szeptember 16. 11:02:08
Cikkek
Vida Péter, Szekszárd

Jó néhány év és interjú van már a hátam mögött, de olyan áhítattal és szeretettel még soha nem hallottam borászt mesélni a szőlőről és a borról, ahogy Vida Péter teszi. Tudtam én ezt jól, hiszen számos rendezvényen találkoztunk már és hallottam beszélni - az is magával ragadó volt -, de amikor az ember kizárólagosságot élvez egy órán keresztül, minden szó és mondat csak neki szól, az mégis más. Mindez pedig egy madárcsicsergős délelőtt, a teraszon, miközben egy cirmos macska tekergőzik az ember lábánál… nos, a percek mintha elszaladtak volna, az idő egy teljesen más dimenzióba került, miközben ő elementáris erővel emelt ki történeteivel a jelenből. Bevallom, némelyiknél még a könnyem is kicsordult. Biztosan állíthatom, hogy Vida Péter okkal kapta Istentől mind a borkészítés képességét, mind pedig azt, hogy meséljen róla.

Szabó Berni
2019. szeptember 12. 08:16:27
Cikkek
Szavazz a kedvenceidre!

Szavazzunk együtt a kedvenceinkre – október 31-ig várjuk voksaitokat a kedvenc Pannon Borrégiós étteremre, szálláshelyre és pincészetre. A díjakat az Adventi Borszalonon adjuk át, december 7-én.

bori
2019. szeptember 11. 12:14:09
Cikkek
Kézdy Dániellel beszélgettünk
A nyomtatásban megjelent cikkek néha féléves késéssel kerülnek fel a webre, de jobb később, mint soha. Főleg, ha ilyenkor is van mondanivalójuk. Kézdy Dániellel a Pécsi Borozó 2019 tavaszi számában jelent meg eredetileg az interjú.
Tüske Gyöngyi - Nyulasi Gábriel István
2019. szeptember 10. 13:04:46
Összesen 2617 db találat. 89/262 oldal.