A villányi pincesor a város legnyüzsgőbb része. Ma már nehéz elképzelni kiépített utak, infrastruktúra, és a számtalan vendéglátó helyiség nélkül, pedig 1995-ben még ilyen képet mutatott a főutca. A Szende pince azonban már ekkoriban is itt várta a vendégeket.
Hat Bib Gourmand megtartása egyedi eredmény ma Magyarországon, ami egyedül Feke Zoltánnak sikerült eddig. A Michelin kalauz által adott minősítésből (nagyjából azt jelenti: mérsékelt árak mellett kiváló minőségű konyhára számíthatunk) az első kettőt még a Vár: a Speiz étteremben végzett munkája hozta meg számára, majd a maradék négy jelölés már a saját éttermének, a 9. kerület peremén található Petrusnak az ajtaját díszíti.
Nemrég kisebb eszmecserét (igazi vitának nem is mondanám) váltott ki egy cikk, tudósítás a Go Volcanic rendezvényről. Pedig nem volt benne rosszindulat, ártó szándék, csak egy kicsit kattintásvadászabb címadás, ami meg a mai harsány, dübörgő médiazajban megbocsájtható. A rendezvényre a Pécsi Borozó is meghívást kapott, a szombati napot választottuk.
Tíz éves a Mad Wine, leánykori nevén Szent Tamás Pincészet. Az évforduló alkalmából a birtok alapítójával és tulajdonosával, Kovács Károllyal beszélgettünk az Első Mádi Borházban dűlőkről és településekről, koncepciókról és termékekről, turizmusról és gasztronómiáról…
Az Adventi Borszalonunkon néhány munkatársunk pohárral a kézben járt körbe, hogy némi visszapillantást tudjunk adni, milyen is volt az élmény. Sok száz vendég és megannyi bor, a gasztronómiai ínyencségekről nem is beszélve. Fókuszáljunk azonban a borokra, következik Petra, Balázs és Gyuri rövid összefoglalója.
November végén egyre rövidülnek a nappalok, sokszor kellemetlen esős-lucskos az idő, és az ember fia-lánya valami lelket melengető élményre vágyik. Kapóra jött a meghívás az első ízben megrendezett Pinceszer kóstolóra, melynek az impozáns Duna Palota adott otthont. Az esemény szervezői Csíki Sándor és Geönczeöl Attila voltak, meghívásukra látogattunk el a rendezvényre.
A negyedik Olasz Gasztronómiai Világhét alkalmából különleges borszemináriumot szervezett az ITA (Italian Trade Agency – az Olasz Nagykövetség Kereskedelemfejlesztési Szekciója) melynek célja, hogy bemutassa Olaszországot, mint a világ legsokoldalúbb bortermelőjét. A mesterkurzusra november 21-én került sor a budapesti Ritz-Carlton Hotelben, Nicola Biasi, az Associazione Enologi e Enotecnici Italiani Borászati Szövetség képviselőjének vezetésével.
A karácsonyi előkészületek már sokfelé elkezdődtek, érdemes nekünk is szépen hangolódni és azon gondolkodni, mi az, amit idén esetleg máshogy csinálnánk. Egri Bikavér Karácsonyra címmel sajtóutat szervezett a Wineglass Communication, amin mi is részt vettünk a Pécsi Borozóval. Az út célja, hogy megmutassa: az Egri Bikavérnek, ennek a szívet-lelket melengető, ízig-vérig magyar bornak mennyire ott a helye az ünnepi asztalokon, és mennyire jól párosítható az ünnepi fogások ételeivel. Járjuk be közösen mi is úti állomásainkat, és kóstoljuk végig a bikavér tételeket és a hozzá kínált ételeket, hogy utána könnyebben eldönthessük, mi legyen a mi asztalunkon.