Kérem Várjon!
Cikkek
Borélmények 2019-ben (2. rész)
A pécsiborozós csapat pár tagjának feltettem egy kérdést. A válaszok olvashatók a tegnap megkezdett kétrészes poszt folytatásában. Mindenkinek egyetlen borélményt kellett kiválasztania, s azt valamilyen formában megjeleníteni. A folytatás sem egysíkú: élmények, borok, határon innen és túl. Jó olvasást, boldog és sikeres, jó borokban gazdag új évet kívánunk!
Győrffy Zoltán
2019. december 31. 08:29:24
Cikkek
Borélmények 2019-ben (1. rész)
A pécsiborozós csapat pár tagjának feltettem egy kérdést. A válaszok olvashatók a következő kétrészes posztban, ma az első három, holnap a második három. Egyetlen borélményt kellett kiválasztaniuk, s bár jómagam is gyűlölöm a "neked mi a kedvenc borod, fajtád, borászatod, borvidéket?" típusú kérdéseket, most mégis csupán egyetlen élményt kellett valamilyen formában megjeleníteni. Elég változatosra sikeredett, ez benne a legszebb. Jó olvasást!
Győrffy Zoltán
2019. december 30. 07:46:25
Cikkek
Modri les Noirs 2019

A szlovéniai Spodnja Idrijában október 19-én és 20-án másodszor rendezték meg a Modri Les Noirs elnevezésű programot, ahol minden a Pinot Noirról szólt. A rendezvényen szlovén, horvát, olasz, lengyel borászatok mellett egyedüli magyar résztvevőként boros oldalról az Etyeki Kúria, média oldalról a Pécsi Borozó is részt vett.

Győrffy Zoltán
2019. december 29. 07:25:57
Cikkek
Etyeki Kúria Sparkling Sauvignon Blanc NV
A sauvignon blanc népszerűsége az elmúlt 20 évben folyamatosan növekedett, aminek köszönhetően nagyon sokféle bor készül napjainkban a fajtából. Azonban habzóbor, vagy pezsgő formájában nem túl gyakran lehet kóstolni a fajtát, hazánkban ezzel ritkán kísérleteznek. Az Etyeki Kúria most pezsgőbort készített a fajtából.
Jenei Balázs
2019. december 27. 07:15:39
Cikkek
Csopaki Kódex 2019
A Csopaki Kódex elsősorban egy stílusiskola, aminek a szépsége, hogy a borok összehasonlítható módon készülnek, Magyarországon szinte egyedülállóan, sajnos – mondták el a csopaki borászok a Csopaki Kódex borok 2019-es budapesti kóstolóján a Kóstolom Borbárban. 
Jenei Balázs
2019. december 26. 07:25:39
Cikkek
Szerkesztői gondolatok 2019/4

A főszerkesztői jegyzet a végén készül el, olyan utolsó pillanatos műfaj ez, mint a címlapunk. Amit még nem láttam. Csak az előkészületek kapcsán jutottak el témafoszlányok a fülemig, de még nem sejtem milyen lesz. Abban azért bízom, hogy Kiss Gadget Zoli képszerkesztő-fotós kollégánk, akinek nevéhez kötődik a képanyagunk jelentős része, ismét szépet alkot. És szokatlant. A címlapjaink jelentős mértékben eltérnek a többi bormagazin címlapjától. Nem borászokat, nem palackokat és címkéket szeretnénk megjeleníteni. Sokkal inkább egy érzést, egy hangulatot, egy motívumot, ami az éppen aktuális lapszámot adja vissza.

Győrffy Zoltán
2019. december 24. 13:51:22
Cikkek
Két aszú, két meleg évjárat Tokajból

Az immár szokásos #koccintsaszuval kampány jóvoltából újra itt az év végi aszúdömping, amit remélhetően egyre többen magukévá tesznek, megdobva kissé a megtorpanni látszó aszúpiacot. Fontos lenne, mert túl a szokásos nemzeti lózungokon, miszerint a tokaji aszú nemzeti kincs, hungarikum és egyedülálló, az aszú bizony finom is és iszonyúan menő. Legalábbis külföldön. Nem ártana, ha itthon is az lenne…

Ercsey Dániel
2019. december 23. 17:30:12
Cikkek
Royal Tokaji 5 puttonyos Tokaji Aszú 2013
Ha valaki a tokaji aszúról kérdez, akkor nagyon sok gondolat kezd a fejemben kavarogni. Az egyik az, hogy sajnos túl ritkán nyitunk ki egy palackot belőle, és talán a december az az időszak, amikor többször megengedjük magunknak az általa nyújtott kényeztetést. Koccintsunk aszúval!
Jenei Balázs
2019. december 23. 07:24:34
Cikkek

Az év utolsó hónapja rohanó és zsúfolt. Néha azonban meg kell állni és feltöltődni. Ezért karácsonyi vásárba járunk, forralt bort fogyasztanunk, beülünk valahova barátokkal egy önfeledt beszélgetésre, esetleg különféle programokra látogatunk el. Nem volt ez máshogy velem se. Kikapcsolódásként a Le Gourmetban rendezett whisky kóstolóra látogattam el Mikulás napján. A bárban egyszerre élvezhettem a könnyed, gasztronómiai fogásokat valamint a sherry hordóban érlelt párlatokat.

Czeczon Enikő
2019. december 22. 07:56:27
Cikkek
Négykezes a konyhastúdióban

A Delta étterem sárga épülete a vasútállomáshoz vezető úton elég meghatározó, bár nem igazán jártam oda sosem. Ebédmenüztetés, nyugdíjasbulik, lakodalmak maradtak meg a memóriámban, így amikor a KTCHN gasztrostúdiót kerestem a megadott címen, kicsit fura volt a Deltába érkeznem.

Győrffy Zoltán
2019. december 21. 08:12:40
Összesen 2616 db találat. 84/262 oldal.