Kérem Várjon!
Cikkek
Nő és bor: Heimann Ágnes, Szekszárd
Hamvas Béla gondolatai, nóták, halk beszélgetés az asztal körül, édesbús hangulat - a borról elsőre a férfias energetika jut eszünkbe, és való igaz, hogy több férfi borász műveli a szakmát, mint nő. Azonban egyre több női erő kerül ebbe a világba, akik kiváló szakmai tudással felvértezve teljes értékű karriert építenek. Méghozzá nem is akármilyet! Ebben a sorozatban őket mutatjuk be. Interjúnk Heimann Ágnessel a Pécsi Borozó 2019/3 számában jelent meg nyomtatásban.
Gáll Orsolya
2020. február 18. 10:55
Cikkek
KávéBár Bazár 2020

Épp, hogy kezdek elmélyülni a kávék és teák világában, és a bárélet területén is sokat kell még fejlődnöm, de e három dolog szerelmeseként nagyon vártam már az idei KávéBár Bazár rendezvényt. És ameddig ennek az eseménynek ez a tizenegyedik kitelepülése, addig nekem ez volt az első látogatásom a két napos programra.

Czeczon Enikő
2020. február 17. 07:53:03
Cikkek
Ráspi (Fertőrákos)

Ráspi a magyar gasztronómia és borászat egyik megosztó személyisége. Sokan szeretik és sok irigye is akad, Japántól Amerikáig szinte a világ minden tájáról látogatnak el az emberek fertőrákosi éttermébe, borait Michelin csillagos éttermekben kínálják külföldön. Manapság kevesebbet hallani róla, így meglátogattuk, hogy megnézzük mi újság mostanában a háza táján. Cikkünk a Pécsi Borozó 2019. őszi számában jelent meg.

Tüske Gyöngyi - Riedl Annamária
2020. február 14. 09:50:08
Cikkek
Egy bor: Etyeki Kúria Sparkling Sauvignon NV
Az Etyeki Kúria új tankpezsgőjét az Adventi Borszalonon kóstoltuk először, most a pincészetben a Sparkling Sauvignon Blanc a hónap bora - végül is farsang van, báli szezon, egy pohár pezsgő, vagy kettő, akár egy palack is lecsúszik. Főleg, ha egy könnyed buborékost választunk. A sauvignon blanc-ből készített pezsgőről Mérész Sándornál, az Etyeki Kúria főborászánál érdeklődtünk.
Tüske Gyöngyi
2020. február 12. 07:50:20
Cikkek
Furmint Február nagykóstoló 2020
Ott voltunk szerkesztőségileg az idei Furmint Február nagykóstolóján a budapesti Mezőgazdasági Múzeumban. Standdal, újságokkal, sőt borokkal, ahogy kell. Mi csak színesítettük a közel száz magyar pincészetet felvonultató mezőnyt, horvát, szlovén és szlovák furmintokkal helyeztük közép-európaibb kontextusba a fajta ügyét. Három szerzőnk megírta az este kedvenceit, nem volt könnyű kétszáznál is több borból választani.
Pécsi Borozó
2020. február 11. 07:54:31
Cikkek
Bor a hátizsákban: Soproni borvidék
Van egy ismerősöm, egy amerikai egyetemen tanít, akinek az egyik kutatási területe a határvidékeken kialakult borvidékek. Furcsa látni, hogy mennyire máshogy közelítünk a kérdéshez, ahogy azt is, hogy a világ különböző pontjain mennyire másként alakultak ki ezek a régiók. Kelet-Európában jellemzően egy évszázadok óta meglévő, működő és egységes vidéket szabdaltak fel országhatárokkal, hogy száz év elteltével megpróbáljuk újra elmagyarázni másoknak és magunknak is, hogy a határ nem számít, amit itt látunk, az valaha egy volt, és most újra erre tartunk. Összenő, ami összetartozik, tartja a mondás. Hát, Sopron környékén nem is nagyon van más lehetőség… (Cikkünk a Pécsi Borozó 2019 őszi számában jelent meg, ez volt a bevezetője a soproni blokknak, ahol borászokat, éttermeket, jelenségeket mutattunk be a borvidékről - hamarosan jönnek ezek is.)
Ercsey Dániel
2020. február 7. 11:45:34
Cikkek
A Tokaj-Szicília-Kairó tengely
Hol áztattak először mazsolát borba, hogy az édesebb legyen? Kik itták ezeket a borokat? És mi köze van ennek Tokajhoz? Utánajártunk, azaz borkultúrtörténeti összefoglaló következik.
Ercsey Dániel
2020. február 5. 12:27:31
Cikkek
Jubilált az év első borfesztiválja

Monor, Pest Megyében Budapesttől úgy 30 km-re helyezkedik el. A Kunsági Borvidék része ma a terület, mely  az egri Káptalan hajdani birtoka volt. Neki köszönhetően az 1500-as években telt meg pincékkel és szőlőskertekkel a vidék. Olyannyira, hogy a 2000-es évekre is még mintegy 960 pincével büszkélkedhet a monori Strázsahegy. Idén már 10. alkalommal rendezték meg itt a Jégvirágtól Borvirágig forralt boros-gasztrofesztivált.

Nyulasi Gábriel István
2020. január 23. 09:14:22
Cikkek
Hosszú Tányér, Hosszúhetény 2.
Hosszúhetény, egy 3400 fős település. Hosszú Tányér, egy nem utcafronti, lakásból kialakított étterem. Kun Péter, egy kihívásoktól nem félő, ambiciózus séf Baranya megyében. Ez a három fő hozzávaló kellett, hogy 2019. novemberében megszülethessen a falusi turizmus központjában egy olyan hely, ahol élményekkel gazdagodhatunk a tér kialakítása, a tányérok, a tálalás, az aromák, az ízek és illatok terén is.
Czeczon Enikő
2020. január 22. 10:27:07
Cikkek
Hosszú Tányér, Hosszúhetény

Interjúzni indultunk, az immáron két hónapja Hosszúhetény fényes csillagaként ragyogó, magát „gourmet-ház”-ként aposztrofáló étterembe. Az első pillanattól roppant szívélyes vendéglátással rajzoltak körül bennünket, a tulajdonos Hosszú Franciska kedves ösztönzésére pedig kóstoltunk is, amely fogások impressziói kapcsán egy tárlatvezetésre invitálom az Olvasót! A tányérok elébe csak annyit jegyzek meg, hogy ha már unjuk a szürkeséget, érdemes egy picit utazni a Kun Péter álmodta költeményekért. (Két szerzőnk is ellátogatott a Hosszú Tányérba, holnap érkezik a folytatás - a szerk.)

Váncsodi József
2020. január 21. 07:54:43
Összesen 2616 db találat. 82/262 oldal.