Kérem Várjon!
Cikkek
Bikavérek viadala a Stefánia palotában

Az ismert tény, hogy hiába a legenda, sajnos még nem itták ezt a nemes italt az egri várvédők - bár állítólag ettől táltosodtak meg, és győzték le a törököket. Íme: a magyaros virtus a várvédelem szemszögéből. A bikavér azonban a tizenkilencedik századtól jelen van a magyar borkultúrában, változó összetétellel – és bizonyos időszakokban nem túl jó minőséggel. Lássuk csak, mit mutat 2020-ban!

Magyar Dorottya
2020. március 9. 07:23:38
Cikkek
Re: WineFlow

Természetesen mást, másról, máshogyan kellene írnom ma este, de nem megy. Olvastam egy rövid írást, ami elgondolkodtatott. Talán nincs is igazam, de azért már csak a végig gondolás kedvéért hadd írjam le. Maradt talpon a magyar bormédiából bárki? Jó kérdés, főleg ha definiálni tudjuk, mit is jelent talpon maradni.

Győrffy Zoltán
2020. március 5. 07:44:23
Cikkek
Garai Zoltán, Alsónyék/Mecseknádasd
Van egy pincészet a Szekszárdi borvidéken, ahova az ember vendégként érkezik, de minden esetben barátként távozik. Velünk sincs ez másként, hiszen a Garai Pincénél már számtalanszor jártunk. Ott voltunk 2014-ben a megnyitón és pinceavatáson, és azóta is rendre visszatérünk. Garai Zoltánt a 2019/4, tavaly téli számunk kapcsán látogattuk meg, a szöveg abban a lapszámban jelent meg eredetileg.
Szabó Berni
2020. március 3. 16:09:16
Cikkek
Dr. Brazsil Dávid, a HNT főtitkára
Az elmúlt hetekben egy táblázat keringett a magyar borszakmán belül, elsősorban a közösségi médiában. Mivel rengeteg komment érkezett és rengeteg magyarázata a számoknak, így a Hegyközségek Nemzeti Tanácsához fordultunk, segítsen helyesen értelmezni, mi lehet a sorok mögött, amelyek növekvő importot és csökkenő exportot, ezen belül csökkenő áron történő exportot mutattak a laikus olvasónak. Dr. Brazsil Dávid, a HNT főtitkára e-mailben feltett kérdéseinkre válaszolt. 
Győrffy Zoltán
2020. március 2. 11:59:16
Cikkek
Sokác bab nap a Room teraszán

Újra füst szállt fel a Zsolnay negyedben, a Room Bisztro&Club teraszán, ahol egész évben rendszeresen tartanak gasztronómiai programokat hétvégenként, és készítenek mindenféle finomságokat a szabad ég alatt. A Sokáb bab napján különleges vendégekkel is találkozhattak a füstjelek hívásának engedő vendégek. Szabó Attila és Váncsodi József Oberon jártak, kóstoltak, interjúztak, megírták.

Szabó Attila - Váncsodi József Oberon
2020. március 1. 21:10:30
Cikkek
Kóstolom Borpárbaj (se01)
Az egyik legizgalmasabb boros rendezvény, sőt rendezvénysorozat volt tavaly Budapesten a Kóstolom Borbár által szervezett Borpárbaj, ahol a borvilágban ismert személyek és az általuk választott borok mérettettek meg vakon a borbár közönsége által. A párbaj-sorozatot (amelyek Ercsey Dani szerkesztőnk az elődöntőig jutott) végül Kézdy Dániel nyerte el, vele készült egy interjú. A sorozat idén is folytatódik, az első párbaj során Natural Ricsi vs. The Wine Judge, azaz Németh Richárd (a WineFlow alapítója és Bálint László (a Nemzetközi Borakadémikusok Magyarországi Egyesületének elnöke) csapnak össze.
KB
2020. február 26. 17:59:23
Cikkek
Borjour Magnum 2020

Liebling, Maszek, Zsófia, Vonzás, Bűvölet, Bárka. Ezek nem egy keresztrejtvény függőleges és vízszintes soraiba beírandó megfejtések, hanem olyan borok, amelyeket az idei Borjour Magnumon kóstolhatott a nagyérdemű közönség. Jó magándetektívként igyekeztünk minél több izgalmas borrejtvényt megfejteni a rendelkezésre álló néhány óra alatt anélkül, hogy a – magnum és egyéb – palackok utáni nyomozás zsákutcába jutna.

Bertalan György
2020. február 26. 08:51:03
Cikkek
Tóth Ferenc Pincészet és Fabric Csokoládé

Elkészültek az egri Tóth Ferenc Pincészet és a Fabric Csokoládé új bor-csoki párosításai, így nem volt más hátra, mint hogy elmenjünk erre a különleges randevúra és megkóstoljuk őket a Pasaréti Club Étteremben. A borokat Tóth Katalin borász, a csoki-csodákat pedig a manufaktúra két mestere, Takács Viktória és Ulcz Adél mutatta be. 

Novák Barna
2020. február 24. 08:30:54
Cikkek
10 év, 20 bor
Tíz éves a mádi MAD Wine, leánykori nevén Szent Tamás Pincészet. Retrospektív nagykóstoló: furmintok, hárslevelűk, édesek, azaz végigkóstoltuk az elmúlt évtizedet...
Ercsey Dániel
2020. február 22. 08:49:48
Cikkek
Ivica Matošević az Elevenben

Abszolút szubjektív beszámoló érkezik. Egy olyan kóstolóról, amiről pont tizenöt éve beszélgettünk először. Az Isztria ugyanis nekem egy nagyon meghatározó élmény, egy 2005-ös utazás indított el nagyon sok olyan folyamatot, amelyek révén ma borokkal foglalkozom ilyen-olyan megközelítésben. Egy olyan borásszal hozott össze ott a véletlen, akinek a látásmódja, a vele akkor és azóta már sokszor folytatott beszélgetések nem kis mértékben hatottak rám. Olyan barát, akivel mindig öröm találkozni, beszélgetni. Ivica Matošević járt nemrég a pécsi Elevenben.

Győrffy Zoltán
2020. február 19. 11:07:02
Összesen 2616 db találat. 81/262 oldal.