Kérem Várjon!
Cikkek
Egy bor: Strázsahegyi Borház Monori Karát 2019 (Kunsági borvidék)

A véletlennek köszönhető, hogy a Pécsi Borozónál ketten is, egymástól függetlenül, rajongunk a monori Strázsahegyért. Sok újdonságot már nem tudok írni róla, hiszen Tüske Gyöngyi mind a lapban, mind az online felületen sokszor bemutatta, és én is írtam beszámolót a tavalyi Borvidékek Hétvégéjének első napjáról.

Koncz Petra
2020. április 19. 09:52:53
Cikkek
Sebestyén Csilla, Szekszárd

Sebestyén Csillával egy szakmai együttműködés kapcsán ismerkedtem meg, melynek megvalósulása a koronavírus miatt ugyan kicsit várat magára, de a borok és ételek párosítását, az abban rejlő lehetőségeket és nehézségeket kifejezetten izgalmas témának tartom. Különösen aktuális ez most, amikor az emberek rengeteg időt töltenek otthon, és a közösségi média tanúsága szerint sokan kötik le energiáikat sütéssel, főzéssel. Mindemellett a helyzetből adódóan talán most van lehetőségünk kicsit lelassulva, a hétköznapi rohanásból kiszakadva valóban élvezni az elkészülő finomságokat. Nem mindegy azonban, hogy a rengeteg energiával elővarázsolt ételkölteményeket mivel öblítjük le.

Szabó Réka Kata
2020. április 18. 07:17:06
Cikkek
Egy bor: Strázsahegyi Borház Pinot Noir Rozé 2019 (Kunsági Borvidék)

A Pécsi Borozó tavaszi számában – melyet a Pannon Borbolt webshopjából házhoz rendelhetnek – kiemelt témánk az Alföld. Szülőföldem lévén ez a híres-hírhedt Borrégió közel áll hozzám és magam is fontosnak tartom azt a küldetést, melyet az ott tevékenykedő borászok is zászlójukra tűztek, hogy népszerűsítsem az alföldi borokat, ezzel is eloszlatva a sokéves negatív sztereotípiákat, miszerint az Alföldön csak „homoki folyóborok” készülnek. Ékes példája a minőségi borkészítésnek és a helyi összefogásnak Monor és az ő Strázsahegye, ahol az „ezer pince” borászai vállvetve azon munkálkodnak, hogy egyre jobb borokkal örvendeztessék meg a fogyasztókat. Karantén bornaplóm következő fejezete.

Tüske Gyöngyi
2020. április 17. 13:59:06
Cikkek
A Palackposta 2020 indulásáról

Közös borpromóciós kampányt indított a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa (HNT) és az Agrármarketing Centrum (AMC) április első hetében, amely az online termelői borrendelést népszerűsíti a fogyasztók felé. A Palackposta 2020 élénk reakciókat váltott ki a közösségi médiában, rákérdeztünk borászatoknál, borkereskedőknél és a szervező HNT-nél is, mit gondolnak a programról.

Győrffy Zoltán
2020. április 17. 08:02:39
Cikkek
És hogyan nyerjünk csokit?
A csokoládé elég régóta szerepel önálló rovatként a Pécsi Borozóban, szeretjük, ha nem is mindig vagy feltétlen bor mellé. Még a téli számunkban Harka Éva csokiszerkesztőnk felajánlott néhány tábla kiváló csokit olvasóinknak, az azóta kialakult helyzet miatt kissé bonyolultabb lett minden, még az egyszerű postázás is. Így következik egy cikk arról, hogy is együnk csokoládét (megjelent még egy korábbi lapszámban), és hozzá csatolva egy kis játék pécsi olvasóinknak.
Harka Éva
2020. április 16. 08:08:53
Cikkek
Pécsi Borozó Online Kóstoló (3)
Kedden megint összejöttünk a Zoomon, úgy huszan beszélgettünk a villányi vörösökről, de most először facebookon is toltuk élőben a műsort, ott már több ezres elérésünk alakult, kezdünk lámpalázasak lenni. Jó kis beszélgetés volt, megint túlléptük a tervezett másfél órát, de hát szó esett árakról, értékekről, stílusokról, címkékről, volt irodalom, felolvasás, sok jó hozzászólás, jelbeszéd, jó hangulat. Jövő héten persze folytatjuk, már vagy egy hónapra előre kitaláltuk a menüsort!
bori
2020. április 15. 22:10:45
Cikkek
Haszid történetek VIII. rész

Sorozatunk záró epizódjában már nem fárasztok senkit történelemmel, naplórészletekkel, maximum egy kis irodalmi kapcsolódás várható. Ezzel szemben mindenkit arra bíztatok, hogy ha vége lesz ennek a Covid őrületnek, tárazzon be tokaji borokból, keresse fel Hegyalja zsidó emlékeit és ha marad ideje és kedve, keresse fel Galícia nyugati és keleti felét, Lengyelországban és Ukrajnában. Ez jószerével csak elhatározás kérdése!

Ercsey Dániel
2020. április 15. 07:16:02
Cikkek
Wéber Tamás (Balkán Bisztró, Pécs)
A pécsi Balkán Bisztró lett a legjobb vidéki étterem (Best Countryside Restaurant) a Best of Budapest&Hungary idei szavazásán, olyan éttermeket hagyva maga mögött, mint az Anyukám mondta, Kistücsök, vagy Platán, hogy csak néhányat említsünk a 15 legjobb közül. A vírusválság azonban közbeszólt, így a díjat egy ideiglenesen zárva tartó étterem kapta, amely eddig át tudta vészelni az egy éve tartó (!) utcafelújítást, de sajnos nem tudtak másként reagálni a kialakult helyzetre. Amellett, hogy mi is rendkívül büszkék vagyunk a sikereikre, még érezzük az első itt sütött csevap ízért, ahogy a szeptemberi, ötéves születésnapi, igazi bezdáni módra készített halászlé ízét is, idézzük vissza a tavaly téli számunkban megjelent interjút az éttermet alapító Wéber Tamással. 
Riedl Annamária
2020. április 14. 13:11:44
Cikkek
Karantén Borinterjúk: Horváth Zoltán (Planina Borház)
Horváth Zoltán (Planina Borház és Borterasz) saját bevallása szerint sem egy internetes guru, de a kedvünkért kivételt tett és laptop elé ült. Karantén videóink harmadik részében a mohácsi szőlőhegyről, vagyis a Planináról beszélgettünk, de szóba került Szentendre, a mohácsi sokácok és még a dunai harcsák is...
Ercsey Dániel
2020. április 13. 19:12:54
Cikkek
Könyvek Közép-Európából és borok itthonról

Olvasnivaló és mellé bor a pohárban, vagyis 10 könyv és 10 bor, amit ne hagyjatok ki, amíg otthon vagytok.

Ercsey Dániel
2020. április 13. 07:33:10
Összesen 2616 db találat. 75/262 oldal.