Kérem Várjon!
Cikkek
Két bor: Szentpéteri Borpince (Kunság) és Csányi Pincészet (Villány)

Az olaszrizling nekem március idusa. Ünnep, amit nem egy napig kell ünnepelni, hanem beleivódik a mindennapjainkba. A szabadság bora olaszrizling legyen. Tisztelem a furmintot, megértem az irsai diadalmenetét, de az olaszrizlingért nekem máshogy dobog. Úgyhogy elkezdek olaszrizlingeket kóstolgatni, nincs semmi nagy okoskodás, csak ami épp a kezem ügyébe akad. Hátha többet tudok meg róla, amikor hazatérek.

Győrffy Zoltán
2021. március 17. 07:56:11
Cikkek
Tanúhegyek és a Tapolcai-medence

Néha ildomos a dolgokat több szemszögből megvizsgálni, alaposan körbejárni. Ha ilyes jellegű perspektíva-váltások felfedezésére vágynánk, kitűnő úticél lehet a Balaton-felvidék és tanúhegyei, melyek számtalan variációt kínálnak egy „témára” vagyis hogy egyikükről megcsodálhassuk másikukat.

Tüske Gyöngyi
2021. március 16. 06:51:12
Cikkek
Mivel koccintsunk 1848/49 emlékére?

Március 15-én a szabadságot ünnepeljük Magyarországon, de azt talán kevesebben tudják, hogy az 1848-49-es szabadságharc több fontos eseményének is köze van egy-egy mai borvidékhez. Ezekből válogattam most ki ötöt.

Ercsey Dániel
2021. március 15. 05:57:52
Cikkek
Sok-sok Pécsi Borozós hivatkozással
A Lecsengés videós boriskolájában ezúttal az olaszrizling volt soron, ráadásul a Zengő Bárnak köszönhetően három olyan borral, amiből magamtól jó eséllyel csak egyet választottam volna, szóval volt bőven meglepetés!
Ercsey Dániel
2021. március 12. 07:20:26
Cikkek
Egy bor: Ventisquero Carménère Reserva 2018 (Chile)

Nemrég rendeltem elég sok zöldveltelinit és rieslinget, de hogy kerek kartonok jöjjenek ki, hozzácsaptam pár vöröset. Olyan fajtákat, amiker kedvelek, de nem ismerek eléggé, hadd gyakoroljak. Itt van például ez a carménère. Boriskolai tanulmányokból tudom a főbb infókat, ott kóstoltam talán a legtöbbet, azóta egy-egy palackot, pedig érdekel annyira, hogy szisztematikusabban is foglalkozzak vele. Legyen ez a kedvcsináló kör, gondoltam.

Győrffy Zoltán
2021. március 11. 07:42:54
Cikkek
Labancz Richárd, Eleven Pécs

Kevés olyan tudatos pécsi borfogyasztó van, aki ne ismerné Labancz Richárdot. És elsősorban nem amiatt, hogy Pécsen nem működik túl sok aktív sommelier. Sokkal inkább azért, mert Ricsinek elévülhetetlen szerepe van abban, hogy a gasztronómiai vonalon túl boros körökben is magasan jegyezzék a kultikus Eleven borbárt.

Mester Zoltán
2021. március 10. 07:26:38
Cikkek
Gere Andrea, A.Gere/Grapelove

Gere Attiláéknál a bor mellett egyre inkább a komplex élményen van a hangsúly, aminek fontos eleme a szőlő magjából kinyert olaj, valamint a szőlőmag őrlemény. Az elmúlt években étrend-kiegészítők és kozmetikumok is megjelentek a nevük alatt, ezért most nem a borokról, hanem erről kérdeztük Gere Andreát.

promóció
2021. március 9. 07:25:17
Cikkek
Stier rozék a pohárban

Aki ismeri a Stier Pincészet főborászát, Lőrincz Norbertet, az tudja, hogy leginkább a sűrű szövésű, testes vörösboraira büszke, sőt, inni is azokat szereti, úgyhogy izgatottan vártam, mit tesz le az asztalra, ha a téma a rozé.

Ercsey Dániel
2021. március 8. 06:46:49
Cikkek
VendégVélemény: Önmerénylet, kérdésfeltevéssel

Kezembe került nemrég a Magyar Konyha friss száma, benne egy nagyon gusztusos kiadvány, amiben a Külgazdasági és Külügyminisztérium borválogatásához párosítottak ételeket. Néztem a borsort és felmerül bennem a kérdés: Honnan nézzük, mikor gondoljuk mi, hogy egy bor magyar? És mitől lesz magyar?

Beer Helga
2021. március 6. 08:41:25
Cikkek
Három bor a Csongrádi borvidékről

A Lecsengés boriskolájában Csongrád volt az első borvidék amit bemutattunk, kóstoltam is mellé három bort, mi most három másikat mutatok meg nektek, ugyanazoktól a pincészetektől.

Ercsey Dániel
2021. március 5. 07:21:40
Összesen 2702 db találat. 67/271 oldal.