Saját készítésű gourmet termékeit is árusítja az Enoteca Corso a földszinti borpatika és csemegeüzlet részben. Ezzel egy időben az (emeleti) étterem enteriőrjét lazábbá, színesebbé alakították. A Caféshop24 névre keresztelt üzlet április 1-jén, egész éjjeli átalakító munka után nyílt meg a reggeli órákban. A nyomtatott PB csapott le a friss hírre: dr. Csóra Zsanett étteremvezetőnél érdeklődtünk a részletekről.
A Pannon Borturisztikai Centrumban rendezzük meg - a Dél-Dunántúli Borturisztikai Klaszterrel közösen - a CEWI első pécsi tanfolyamát, ami egy interaktív borismereti képzés lesz. A Central European Wine Institute alapító tagjai mindannyian a londoni WSET diplomakurzus hallgatói. Az intézet így természetesen a WSET londoni oktatási rendszere alapján működik, hiszen ezen intézmény alkotta meg a legátfogóbb, legstrukturáltabb képzési tematikát, amely valós iránymutatást ad az ágazat minden résztvevőjének világszerte. A tanfolyam magyar nyelven április 16-án, angolul április 17-én végezhető el.
A minap a kezünkbe akadt egy tetszetős Metro katalógus. A gyakorlottak már mondják is magukban, hogy borról van szó. Pontosan. Mától kezdve ugyanis négy héten keresztül egészen elképesztő leárazásokkal, nyereményjátékokkal várják a borok kedvelőit a Metro áruházak borrészlegén. Természetesen, mint mindig most is a legtöbb borvidék boraiból lehet jutányos áron csemegézni. A Pécsi Borozó stábja is alaposan végigböngészte az árakat és néhány bort ajánl is a kedves olvasóközönség számára.
Volt már szerencsénk egy osztrák zöldveltelini pároshoz, de igazán nem hagytak bennünk mély nyomokat. Igaz, hogy alsó-középkategóriás tételek voltak, most viszont lehetőség nyílt megkóstolni egy magasabbra pozícionált párost zoranka grazi tanulmányútjának jóvoltából. Amíg a többiek szorgalmasan okultak, kollégánk a kávészünetet átértelmezve a helyi Wein & Co kínálatát böngészte át, több érzékszervét is felhasználva hozott haza két tételt. Londonercsecsének amúgy is beígértük a múltkorjában a szebb folytatást.
A Pannon Borrégió Egyesület és a Pécsi Borozó gasztronómiai és bormagazin 2011-ben negyedik ízben hirdeti meg a Pannon Borrégió TOP 25 borversenyt. A versenyben indulhatnak mindazok az egyéni bortermelők, bortermeléssel foglalkozó társaságok és kereskedő szervezetek azon borai, melyeket a Pannon Borrégió (Pécsi, Szekszárdi, Tolnai és Villányi borvidékek) területén termelt szőlőből készítettek és a Magyar Bortörvény előírásainak megfelelnek. A nevezési határidő május 6., a versenyt május derekán, a díjátadót és kóstolófesztivált június 18-án rendezik meg.
A hosszúra nyúlt tél miatt megkésve bár, de újra felbukkant a medvehagyma a Mecsek lankáin. Ahogy az elmúlt években Olvasóink megszokhatták, a Pécsi Borozó szerkesztősége idén is meghirdeti medvehagymás receptversenyét vállalkozó kedvű olvasói számára. Műfaji megkötés nincs, a jelentkezők bármilyen medvehagymás étellel-itallal nevezhetnek. A recepteket április 21-ig várjuk az info (kukac)pecsiborozo.hu e-mail címre, eredményhirdetés húsvét után. A nyerteseket értékes borcsomaggal jutalmazzuk.
A Magyarországi Németek Országos Önkormányzata és a Mecseknádasdi Szőlő- és Bortermelők Egyesülete szervezésében idén is megrendezésre kerül a Magyarországi Németek Országos Borversenye. Nevezés: 2011. március 29-30-án lehetséges 14-19 óra között a mecseknádasdi Civil Szervezetek Házában.
Három borvidék három kézműves pincészete tartott közvetlen hangulatú, már-már „baráti” borkóstolót csütörtökön a budapesti VAM Design Centerben. A szekszárdi Németh János, az egri Sike Tamás és az etyeki Szövényi Áron mutatta be borait az érdeklődőknek. A bemutató helyszíne már csak borászati szempontból is szolgált érdekességgel: a ház pincerendszere adott otthont az egykori Magyar Királyi Borháznak, mely ebben a raktárában gyűjtötte össze a 19. századi borvidékeink borait, amik akkor innen indultak meg más országokba.
A medvehagyma körül forog majd április első hétvégéje Villányban a Sauska Borászatban. Szüret a szőlőhegyen, medvehagymás ételek, és villányi borok várják a vendégeket.
Ötödik alkalommal látogat el a mohácsi Halászcsárda a Pezsgőházba. Március 28-án 18 órától halvacsorát szervez a két étterem. A klasszikus magyar halételek mellé a hangulatot a csárda zenekara biztosítja. A Pécsi Borozóban a csárdáról itt, a Pezsgőházról itt olvashat bővebben.