Kérem Várjon!
Cikkek
Adventi bornaptár 17-20.

Voltak borok az év folyamán, amelyek akkor nagyon tetszettek. Az adott pillanat mindig nagyon fontos, az "itt és most" jelentős eleme a bor élvezeti értékmeghatározásának, bármennyire is igyekszünk objektívek maradni, hiszen egy jó pillanatban, az oda érkező bor mindig jobb hatást vált ki. Éppen ezért most visszakóstoltam őket. És többségükben nem is kellett csalódnom. A következő négyesben ők kaptak helyet.

zoranka
2013. december 23. 07:59:33
Cikkek
Adventi bornaptár 13-16.

Annyi a bor, hogy idő sincs megírni mindet. Meg közben söröztünk is az évzárón a srácokkal, ha már az év a borról szól, meg tegnap a borravalós fiúkat is sörözni vittük. De azért akadt borban is újabb négyes. Lassan összeáll az én 2013-as top24-em. Nem könnyű a szelekció, mert igazándiból még egyszer ennyit is beválaszthatnék...

zoranka
2013. december 20. 08:12:17
Cikkek
Borszeminárium a Pécsiközgázon

A borszeminárium első szemeszterét Malatinszky Csaba előadása zárta, aki a cabernet franc fajtát mutatta be, egyúttal Villány lehetőségeit a fajta kapcsán. Hiszen a cabernet franc ritkán szerepel önállóan csúcsborként, legdélebbi borvidékünkön pedig képes önállóan magas minőséget mutatni. Hogy ez így van, bizonyítására nyolc villányi cabfranc érkezett a borásszal, plusz még egy meglepetés is.

zoranka
2013. december 19. 07:56:37
Cikkek
Édes Tokaj a borszakkörben

Az idei utolsó borszakkör több szempontból is eltért a korábban megszokott szabályoktól. Például nem vakon kóstoltunk. Nem natúr kóstoltunk, hanem ételek mellé. Csak természetes édes borokat kóstoltunk. És ha valaki a teljes mennyiség literre vetített cukortartalmára kíváncsi, a címben adtuk meg a választ.

zoranka-kenszei
2013. december 18. 08:47:32
Cikkek
Hidegen sajtolt olajok a Kónyafarmról

Az olaj mindennapi életünk egyik fontos alapélelmiszere, manapság már kozmetikuma is. Ebből kifolyólag nem mindegy, hogy milyen olajból dolgozunk. A minőséget nem csak az alapanyag határozza meg, hanem a gondos feldolgozás, a minőségre való törekvés minden munkafolyamatnál: ezt az alapelvet tűzte ki maga elé a Kónya-család a Premo olajok készítésében. A Pécs-Mecseki Borút gasztroklubjának legutóbbi rendezvényén Kónya Nándor és Kónya Lilla mutatták be a családi vállalkozást és a hidegen sajtolt olajokat, saját készítésű, olajokkal és őrleményekkel készült finomságok kíséretében. A Kónyafarmról a téli számban jelent meg írásunk.

Mester-Takács Tímea
2013. december 17. 07:44:33
Cikkek
Élmények és borcsomagok ajándékba!

Szeretjük a Karácsonyt, s az azt megelőző heteket is, hiszen az Advent - a készülődés, a várakozás időszaka - a gyermeki részünket juttatja eszünkbe, amikor számoltuk, mennyit kell még aludni a „Jézuskáig”. Felnőtten már persze nem olyan könnyű… Miközben „nyomjuk az év vége gombot”, tervezzük, hogy mi kerüljön majd otthon az asztalra, keressük az ötleteket, s a legszebb ajándékot azoknak, akik szívünknek kedvesek, s át is szeretnénk élni a karácsony valódi értékeit, a szeretetet és az egymásra való odafigyelést. A Vylyan BorÉlmény utalványa borosoknak remek ajándék, ráadásul nálunk meg is nyerhető!

X
2013. december 16. 11:49:43
Cikkek
Adventi bornaptár 9-12.

Minden napra egy bor, adventkor. Ezzel a jelszóval tüntetjük el a titkos tartalékokat, félretett kincseket, elbujtatott kedvenceket. Mert ilyenkor a legjobbakat szeretnénk megidézni, újrakóstolni, de leginkább csak élvezni a jó borokat. Jó társaságban, ha lehet, mert egyedül borozni általában badarság. A harmadik négyesfogat következik.

zoranka
2013. december 13. 13:25
Cikkek
Egy kis irodalom

Szigorúan tilos rezsót tartani a hálóban, de az igazán szabad lelkek erre fittyet hánynak. Ebes úgy guggol kis rezsója mellett napjában többször is, mint egy nomád nép fia a tűz mellett, mint aki melegszik, mint aki óvja-dédelgeti a lángot, amit csiholnia sikeredett. Többnyire teavizet melegít, ősszel gesztenyét forgat, esetleg szendvicset pirít. És egy esős napon, az arborétumi séta során megszületik a nagy idea: összegyűjt egy zacskónyi csigát, hogy csigapörköltet készítsen belőle.

Méhes Károly
2013. december 12. 08:48:52
Cikkek
Keddi kóstoló kedden

Vannak esték, amikor nem jön össze. A bor. A sor. Úgy, ahogy szeretnénk. Hogy gördülékeny legyen, a borok jók, szépek, finomak, kedvesek. Ha véget ér a vakkóstoló, akkor válogatni tudjunk, mit is szeretnénk visszakóstolni, de legszívesebben mindet. Hát most nem sok bor volt ilyen. Ritkán van olyan sor, amikor a borok harmadát egzakt okok miatt zárjuk ki és még mindig ott van egyharmad, amivel stílbeli problémáink vannak inkább. Vagy brutál gyökérnapja volt egyszerre kilenc embernek. Végül is front volt, vagy nem?

zoranka
2013. december 11. 08:38:45
Cikkek
Adventi bornaptár 5-8.

Advent idején minden napra egy bor, bontogatjuk szorgalmasan, a következő négyes is hozott izgalmakat, szerencsére nem lőttünk mellé, minden bornak megtaláltuk a helyét. Az üres palackoknak meg a szelektív üvegzsákunkban. Ahogy Jamie Goode mondja, ne csak kóstoljunk, néha igyunk is.

zoranka
2013. december 10. 8ó
Összesen 2616 db találat. 143/262 oldal.