Kérem Várjon!
Cikkek
Bodri-borvacsora a Duna Gardenben

Van egy hely, a belváros zajától távol, ahol kellemes környezetben, közvetlenül a Dunaparton élvezhetjük a természet közelségét és a páratlan gasztronómiai élményeket. Az egykori csónakházakból kialakított Duna Garden Hotel és Étterem a Ráckevei-Soroksári Duna-ág szomszédságában, a parti sétányon fekszik, a Gubacsi híd lábánál. Szeptember 19-én a Bodri Pincészet borvacsoráján jártunk, ahol az ételekért Makk Norbert (Bodri) és Szabó Zsolt (Duna Garden) séf duója, a borokért Bodri István volt a felelős.

Tüske Gyöngyi
2019. szeptember 30. 09:09:47
Cikkek
Borszakírók egy kisbuszon

Úgy sejtem, nem árt azért ezt egy kicsit pontosítani: nemcsak borszakírók voltak azon a kisbuszon augusztus 14-én, amelyik elindult felfedezni Magyarország néhány borvidékének jó pár képviselőjét, de a WebWineWriting 2019 verseny győztesei, a zsűritagok, a szervezők – és természetesen Frederico, az olasz nyertes kisfia is. A társaság tehát, amely egy kissé hűvösebb nyári napon találkozott a St. Andrea Skybarban, a Vörösmarty tér egyik sarkán, igen színes volt és kifejezetten nemzetközi.

Magyar Dorottya - Tüske Gyöngyi
2019. szeptember 27. 08:35:14
Cikkek
Lelovits Tamás Irsai Olivér 2019 és Menoire Rozé 2019
Valahogy minden évben az aktuális évjárat első borai közül Lelovits Tamás borai akadnak a kezem ügyébe. Tavaly a borász szerint talán visszafogottabban pontoztam a bort - bár szerintem a 84 egész korrekt minősítés volt -, de azért a bizalom töretlen, az idei évben is kaptam Tamástól frisset, ezúttal kettőt. Merthogy idén először van irsai olivér is a kínálatban. Hurrá, szeptemberi irsai Villányból... Mindenesetre párosban kóstoltam őket, jöjjön a summázat.
Győrffy Zoltán
2019. szeptember 25. 08:17:29
Cikkek
Anger Zsolt, színész és pop-up séf

Anger Zsolt neve az elmúlt években szorosan összefonódott Hollós Endre, azaz Endre bá’ személyével az Aranyélet című sorozatban, ahol már láthattuk fakanállal a kezében. Nemrég pedig feltűnt több ismert fővárosi étteremben is, mint ahogy magát nevezi, pop up séfként, s teljes vállszélességgel képviseli az eredeti mangalicahús elterjedését is, hiszen a 2018-as Gourmet Fesztiválon kívül, évről évre feltűnik a Mangalica Fesztiválon is, ahol süt, főz és etet. Anger Zsoltot, mint pop up séfet kérdezte Riedl Annamária a Pécsi Borozó nyári számában.

Riedl Annamária
2019. szeptember 20. 08:20:14
Cikkek
Kerekes Vica, színésznő

A szlovákiai Füleken született művésznő jelenleg az egyik legnagyobb filmsztár Csehországban és Szlovákiában, de szerencsénkre a magyar szakma is kezdi felfedezni, elég csak a zseniális Stanislaw Lem feldolgozásra, az 1-re, az Almási Réka rendezte Tranzitidőre, vagy legújabb filmjére, az Apró mesékre gondolni. Azt viszont kevesebben tudják, hogy a gyönyörű színésznő rajong a borokért! Devín vagy Hárslevelű, Frankovka vagy Kadarka? Tartsanak velünk a Somlóra egy beszélgetés erejéig - interjúnk a Pécsi Borozó 2019/2, nyári számában jelent meg.

Ercsey Dániel
2019. szeptember 18. 08:51:46
Cikkek
Bori Mami, Gyöngyös

A Gyöngyösön található Bori mami az egyik legnépszerűbb hazai étterem. Közel 5 éves fennállása óta szinte minden évben elnyeri a Gourmet Fesztivál legjobb étterme díját, a vendégközönsége már inkább az ország különböző pontjairól és a Mátrából érkezik, mint a városból, pedig szinte alig lehet sajtóban hallani vagy olvasni róluk. Mivel a tulajdonos eredetileg marketing szakember, így a social media-ban aktívan jelen vannak, de közel sem annyira, hogy ez legyen a siker titka. A 2018-as év második fele viszont akaratlanul is az érdeklődés központjába helyezte az éttermet. Sándor Bélát, az étterem egyik tulajdonosát kérdeztük a hirtelen jött figyelemről és Magyarország egyik legismertebb fiatal séfjéről, Szabó Kevinről, aki 2018 végén csatlakozott a csapathoz. A cikk a Pécsi Borozó 2019/1 számában jelent meg.

Riedl Annamária
2019. szeptember 16. 11:02:08
Cikkek
Vida Péter, Szekszárd

Jó néhány év és interjú van már a hátam mögött, de olyan áhítattal és szeretettel még soha nem hallottam borászt mesélni a szőlőről és a borról, ahogy Vida Péter teszi. Tudtam én ezt jól, hiszen számos rendezvényen találkoztunk már és hallottam beszélni - az is magával ragadó volt -, de amikor az ember kizárólagosságot élvez egy órán keresztül, minden szó és mondat csak neki szól, az mégis más. Mindez pedig egy madárcsicsergős délelőtt, a teraszon, miközben egy cirmos macska tekergőzik az ember lábánál… nos, a percek mintha elszaladtak volna, az idő egy teljesen más dimenzióba került, miközben ő elementáris erővel emelt ki történeteivel a jelenből. Bevallom, némelyiknél még a könnyem is kicsordult. Biztosan állíthatom, hogy Vida Péter okkal kapta Istentől mind a borkészítés képességét, mind pedig azt, hogy meséljen róla.

Szabó Berni
2019. szeptember 12. 08:16:27
Cikkek
Szavazz a kedvenceidre!

Szavazzunk együtt a kedvenceinkre – október 31-ig várjuk voksaitokat a kedvenc Pannon Borrégiós étteremre, szálláshelyre és pincészetre. A díjakat az Adventi Borszalonon adjuk át, december 7-én.

bori
2019. szeptember 11. 12:14:09
Cikkek
Kézdy Dániellel beszélgettünk
A nyomtatásban megjelent cikkek néha féléves késéssel kerülnek fel a webre, de jobb később, mint soha. Főleg, ha ilyenkor is van mondanivalójuk. Kézdy Dániellel a Pécsi Borozó 2019 tavaszi számában jelent meg eredetileg az interjú.
Tüske Gyöngyi - Nyulasi Gábriel István
2019. szeptember 10. 13:04:46
Cikkek
Egy bor: Merfelsz ’Nectar Sexardique’ Doppio 2008 (Szekszárd)

A borpakolás izzasztó munkája mellett olyan örömök is érnek, hogy rátalálok rég elbújt kincsekre. Kipakolom ugyanis a kartonokban őrzött borokat a nemrég beszerzett polcokra, áttekinthetővé varázsolva gyűjteményemet. Az egyik kartonban Merfelsz borokra találtam, rég kifutott tételekre. Nem vártam sokig, egy palackot hazahoztam, kibontottam.

Győrffy Zoltán
2019. szeptember 3. 07:05:54
Összesen 2616 db találat. 89/262 oldal.