Kérem Várjon!
Cikkek
Cabernet Franc kóstoló Villányban

Cabernet Franc kóstolóval nyitottuk a februárt a Vylyan Pincészetben. Villányi franc metszet és versenyen kívül néhány matuzsálemi korú tétel, sorrend és borismertető a 14 tagú zsűri ítélete és véleménye alapján.

 

emzé
2009. február 13. 08:20:47
Cikkek
A receptversenyünk eredményhirdetése

A befutók a desszertek voltak, de a díjazottak közé a mandulás leves is bekerült. December elején hirdettünk pályázatot (kapcsolódva a Magyar Turizmus ZRt. Déli tél kampányához): mandulás ételeket vártunk gasztroblogger olvasóinktól. Várakozásainkat meghaladta az érdeklődők és a nevezett receptek száma, a döntőbe végül tucatnyi étel került be. Négy díjat osztott ki szigorú zsűrink, nyerteseinket pécsi hétvégével, vacsorával, borcsomaggal jutalmazzuk. Köszönet és gratuláció minden jelentkezőnek. 

zoranka
2009. február 12. 04:54:42
Cikkek
Radó Borvacsora a Kalamárisban

Sokak számára talán helyben is ismeretlenek a pécsi pincészetek. Ezen változtathat például az az borvacsora, amelyen a pécsi Kalamáris vendéglőben február 13-án, pénteken mutatkozik be a Radó Pince. A pécsi borászat az elmúlt éven jelentős sikereket ért el, így például megnyerték a Pécsi Borozó cirfandli tesztjét egy édes borral, míg a száraz 2007-es cirfandli bekerült a Borigo magazin tavalyi TOP 100 bora közé.

bori
2009. február 11. 08:17:55
Cikkek
Új képzések Pécsett

Még van idő jelentkezni: a közeljövőben két, borral kapcsolatos képzés is indul Pécsett. Február 15-ig kell jelentkezni a Pécsi Tudományegyetem induló szőlész-borász kétéves felsőfokú szakképzésre, míg február 17-én tartja tájékoztatóját a Pannon Boregyetem Konzorcium szervezésében induló egyéves sommelier képzés.

bori
2009. február 9. 10:21:54
Cikkek
Nemzetközi konferencia Pécsett

Mint arról már korábban hírt adtunk, a Pannon Borrégió február 26-án és 27-én rendezi meg – a Pécsi Tudományegyetemmel, valamint velünk, azaz a Pécsi Borozó gasztronómiai és bormagazinnal együttműködésben – immáron hetedik szőlészeti-borászati konferenciáját. A nemzetközi tanácsadásra rangos hazai és külföldi előadók érkeznek Pécsre, érdemes lesz eljönni és meghallgatni őket. Íme a pontos program:

zoranka
2009. február 7. 14:20:54
Cikkek
Hungarikumok a Szerdai Borklubban

Ezúttal hungarikum jellegű borokat kóstolt a szerdai borklub, tematikailag annyi volt az előzetes kérés a csapattól, hogy lehetőleg valódi régi magyar, és ne honosított, illetve nem újonnan keresztezett fajtákat hozzon a társaság. Ennek nagyjából sikerült is megfelelni. Előzetesként nehéz lenne bármit is mondani általánosságban, annyira tág a témakör, öröm volt tapasztalni, hogy jó néhány egyedi, különleges borral találkoztunk, amik egy új színt vihetnek a magyar borok termékpalettájára, kis plusz figyelemmel nemzetközi szinten is mutogathatóvá válhatnának.

Szabó Zoltán
2009. február 5. 20:57:56
Cikkek
Teás és boros vodka

 250 liternyi édes tea ízesítésű vagy muskotálybor ízesítésű vodkát tud egyszerre főzni a dél-Karolinai (USA) Firefly (szentjánosbogár) Szeszfőzde. A friss alapítású cég azért is egyedi, mert övék az első szeszfőzde a nagyon sokáig szeszfőzde és alkoholfogyasztás ellenes Dél-Karolinában. Másrészt a teás vodka ötletük, hát az nagyon üt! MsTea első írása a Pécsi Borozón.

MsTea
2009. február 4. 08:00:56
Cikkek
Janus Pannonius emlékére koccintanak

A Petőfi Irodalmi Múzeumban Janus Pannoniusra emlékeznek, akiről tudnivaló, hogy a virágzó mandulafák mellett a szőlőtőkék termésének is hódolója volt. A pannóniai reneszánsz irodalom mellé most autentikus pannóniai (villányi, szekszárdi, pécsi, mohácsi és hosszúhetényi) borok társulnak. Kötetbemutató és pannon borok kóstolója, február 13-án.

bori
2009. február 3. 09:15:30
Cikkek
Borvacsora Siklóson

Az előre tervezés hívei vagyunk, ünnepi februári napra ajánlunk jó szívvel esti programot. A Borozóban (Siklóson) Iványi Zsófi a vendége a borvacsorának, nem is akármikor: február 14-én. Mi korábban bemutattuk, most itt az alkalom a borkóstolásra.

RMP
2009. február 1. 20:40:38
Cikkek
Nyereményjáték

A kulináris világ egyik legellentmondásosabb figurája Gordon Ramsay. Az angol sztárszakács, a Michelin-csillagok fanatikus gyűjtője állandóan pörgő, szitkozódó, kérlelhetetlen maximalista, aki tudása és munkája mellett stílusával és szerepléseivel állandó helyet követel magának a médiában. A magyar közönség a különböző csatornákon futó tévéműsorok után most három könyvön keresztül ismerkedhet-főzhet a fenegyerekkel.

 

emzé
2009. február 1. 13:58:26
Összesen 2652 db találat. 256/266 oldal.