Kérem Várjon!
Cikkek
Élményvacsorát tart a Pezsgőház

A Kaba Farm házi sajt- és húskészítményiből készülő vacsorát kínál a Pezsgőház Étterem a vendégeinek október 25-én (hétfőn). A vacsoraest fogásai a Lamine és Simone nevelte mangalicák, szárnyasok, valamint a maguk készítette kecske- és tehénsajtok felhasználásával készül majd az étterem konyháján. Nemrég cikkeztünk is róluk, érdemes ide visszalapozni, majd hétfőn belekóstolni Kaba világába.

bori
2010. október 21. 14ó
Cikkek
Látogatás az Agancsos Pincénél

Kovács Zoltánnak kevés volt a hivatásos tűzoltói lét, a huszonnégy órás műszakokat borászkodással pihente ki. A családi pince 2006-ban vette fel az Agancsos nevet, és ajánlott állomásává vált egy jó villányi bortúrának.

Radics M. Péter
2010. október 21. 8ó
Cikkek
Borászok határokon túlról

Van az úgy, hogy egy szabadtéri rendezvényt elmos az eső. Ez történt idén a pécsi Szőlő és bor ünnepével, annak rendje s módja szerint villámlásos, zuhatagos órákon át tartó eső és az esőt még a szoknya alá is befúvó szél örvendeztette meg a szervezőket éppúgy, mint a korábbi években időjárásilag sokkal szerencsésebb rendezvény lelkes rajongóit. Ezen az esőáztatta vasárnapon rendezték meg a Kárpát-medencei Bormustrát a megyeháza tanácstermében. Sokan jöttek el, magyar borászok a határokon túlról, és a viszontagságos időjárás ellenére közönség is akadt. Abban maradtunk, jövőre biztosan szebb idő lesz. Jó borokban most sem volt hiány.

zoranka
2010. október 20. 8ó
Cikkek
Látogatóban a Kaba Farmon

Mozsgón túl már csak a dombok közé, Almáskeresztúrra visz aszfaltút, ahol meg a temetőbe torkollik. A falu végén az utolsó ház jobbra Lamine-é és Simone-é, akik a Kaba Farm gazdái. Pontosabban a ház Lamine festőművész nagyapjáé, aki másfél évtizede úgy döntött, hogy felhagy a fővárosi élettel, falura költözik, galériát nyit. Ez már csak azért is fontos, mert ő volt az, aki hat évvel ezelőtt unokája születésnapjára egy kis földet adott ajándékba. Lamine és Simone ma már nyáron sajtot, télen húst állít elő a Kaba Farmon, s olyannyira elfogadott tagjai a kicsiny sváb falu közösségének, mintha ide születtek volna.

Mester Zoltán
2010. október 19. 8ó
Cikkek
Három recept hétfőre

Őszi ételek borozgatáshoz, húsimádóknak, édesszájúaknak.

nosalty
2010. október 18. 8ó
Cikkek
Az Enoteca Corso október 22-én

Várvizi Péter séfként tartja bemutatkozását október 22-én este az Enoteca Corsóban, mégpedig a szekszárdi Heimann Családi Birtok boraira komponált ételekkel. Az izgalmasnak ígérkező vacsorára Heimann Zoltán a jó borok mellett jó hangulatot is hoz, az ételsor olvasva is ínycsiklandozó, hívogató. Ráadásul most frissítve, pontosítve, árakkal.

bori
2010. október 15. 08:00:30
Cikkek
Lezárult a Vylyan jótékonysági árverése

Több mint egymillió forint gyűlt össze a Vylyan Pincészet jótékonysági, 3X3 Duennium árverésén. A palackonként 50 ezer forintos kikiáltási ár szeptember végére megsokszorozódott.

Iványi Emese
2010. október 14. 8ó
Cikkek
Megalakult a Pannon Borklub

A Pannon Borrégió TOP25 versenyén díjazott borokra alkotott borvacsora lesz október 20-án (szerdán), a Hotel Corso éttermében (Pécs, Koller u. 8.). A Bistro 48 séfje öt borra készített menüsort a Pannon Borklub kérésére. Előzetes asztalfoglalás szükséges.

bori
2010. október 13. 8ó
Cikkek
Látogatás a Pósta Borháznál

Az idei év fordulópont a Pósta Borház életében. A családi vállalkozás nemcsak először lép palackos boraival a piacra, de helyszűke miatt (a régi családi feldolgozót látványpincének meghagyva) új borászati központba is költöznek.

Mester Zoltán
2010. október 12. 8ó
Cikkek
Ötödéves hallgató tervezte a nyertes címkét

Megvan a 2010-es Bogyólé legújabb címkéje. A Vylyan Pincészet hatodszorra írta ki újborához, a Bogyóléhez kapcsolódó címkepályázatot ifjú művészeknek, a Pécsi Tudományegyetem és a Pécsi Művészeti Gimnázium diákjainak.

bori
2010. október 11. 14ó
Összesen 2615 db találat. 207/262 oldal.