Kérem Várjon!
Cikkek
Hidegen sajtolt olajok a Kónyafarmról

Az olaj mindennapi életünk egyik fontos alapélelmiszere, manapság már kozmetikuma is. Ebből kifolyólag nem mindegy, hogy milyen olajból dolgozunk. A minőséget nem csak az alapanyag határozza meg, hanem a gondos feldolgozás, a minőségre való törekvés minden munkafolyamatnál: ezt az alapelvet tűzte ki maga elé a Kónya-család a Premo olajok készítésében. A Pécs-Mecseki Borút gasztroklubjának legutóbbi rendezvényén Kónya Nándor és Kónya Lilla mutatták be a családi vállalkozást és a hidegen sajtolt olajokat, saját készítésű, olajokkal és őrleményekkel készült finomságok kíséretében. A Kónyafarmról a téli számban jelent meg írásunk.

Mester-Takács Tímea
2013. december 17. 07:44:33
Cikkek
Élmények és borcsomagok ajándékba!

Szeretjük a Karácsonyt, s az azt megelőző heteket is, hiszen az Advent - a készülődés, a várakozás időszaka - a gyermeki részünket juttatja eszünkbe, amikor számoltuk, mennyit kell még aludni a „Jézuskáig”. Felnőtten már persze nem olyan könnyű… Miközben „nyomjuk az év vége gombot”, tervezzük, hogy mi kerüljön majd otthon az asztalra, keressük az ötleteket, s a legszebb ajándékot azoknak, akik szívünknek kedvesek, s át is szeretnénk élni a karácsony valódi értékeit, a szeretetet és az egymásra való odafigyelést. A Vylyan BorÉlmény utalványa borosoknak remek ajándék, ráadásul nálunk meg is nyerhető!

X
2013. december 16. 11:49:43
Cikkek
Adventi bornaptár 9-12.

Minden napra egy bor, adventkor. Ezzel a jelszóval tüntetjük el a titkos tartalékokat, félretett kincseket, elbujtatott kedvenceket. Mert ilyenkor a legjobbakat szeretnénk megidézni, újrakóstolni, de leginkább csak élvezni a jó borokat. Jó társaságban, ha lehet, mert egyedül borozni általában badarság. A harmadik négyesfogat következik.

zoranka
2013. december 13. 13:25
Cikkek
Egy kis irodalom

Szigorúan tilos rezsót tartani a hálóban, de az igazán szabad lelkek erre fittyet hánynak. Ebes úgy guggol kis rezsója mellett napjában többször is, mint egy nomád nép fia a tűz mellett, mint aki melegszik, mint aki óvja-dédelgeti a lángot, amit csiholnia sikeredett. Többnyire teavizet melegít, ősszel gesztenyét forgat, esetleg szendvicset pirít. És egy esős napon, az arborétumi séta során megszületik a nagy idea: összegyűjt egy zacskónyi csigát, hogy csigapörköltet készítsen belőle.

Méhes Károly
2013. december 12. 08:48:52
Cikkek
Keddi kóstoló kedden

Vannak esték, amikor nem jön össze. A bor. A sor. Úgy, ahogy szeretnénk. Hogy gördülékeny legyen, a borok jók, szépek, finomak, kedvesek. Ha véget ér a vakkóstoló, akkor válogatni tudjunk, mit is szeretnénk visszakóstolni, de legszívesebben mindet. Hát most nem sok bor volt ilyen. Ritkán van olyan sor, amikor a borok harmadát egzakt okok miatt zárjuk ki és még mindig ott van egyharmad, amivel stílbeli problémáink vannak inkább. Vagy brutál gyökérnapja volt egyszerre kilenc embernek. Végül is front volt, vagy nem?

zoranka
2013. december 11. 08:38:45
Cikkek
Adventi bornaptár 5-8.

Advent idején minden napra egy bor, bontogatjuk szorgalmasan, a következő négyes is hozott izgalmakat, szerencsére nem lőttünk mellé, minden bornak megtaláltuk a helyét. Az üres palackoknak meg a szelektív üvegzsákunkban. Ahogy Jamie Goode mondja, ne csak kóstoljunk, néha igyunk is.

zoranka
2013. december 10. 8ó
Cikkek
Tájékozódási tanácsok (horvát) borfesztiválokhoz

Lassan gyakori horvát borfesztiválozónak mondhatom magamat: megfordultam két ízben a zágrábi Wine Gourmet-n, jártam a Vinistrán, részt vettem a Surduk Fesztiválon, illetve egyszer jómagam is locsoltam a bort és a torkomat az eszéki Bor és Művészet Éjszakáján. Ezúttal a zágrábi Vino.comra (hivatalosan Medunarodni Festival Vina i Kulinarstva) volt szerencsém eljutni. Ez a rendezvény számít mind közül tán a legnagyobbnak, amennyiben a horvát borvilág széles palettájával lenne kedvünk ismerkedni. Volt kedvünk.

Szabó Zoltán
2013. december 9. 07:50
Cikkek
Keddi kóstoló a borboltos srácokkal

A rendszeres keddi kóstolók idén ősszel elég hektikussá váltak, nehéz volt időben és térben mindenkit összehozni. A múlt kedden a WineSpirationben sikerült, s bár a hideg erősen behatárolta együttlétünk időtartamát a borokkal, azért vagy húsz tételt így is megkóstoltunk. A folytatás jön már a jövő héten, készülődés a karácsonyra, bizony, sokan hagytuk a végére, megint.

zoranka
2013. december 7. 07:30:33
Cikkek
Adventi bornaptár 1-4.

Kaptam egy fényképet szekszárdi fotós kollégánktól, bortartó adventi naptár, ez adta az ötletet, akkor karácsonyig jöjjön 24 bor. Újonnan kóstolva, visszakóstolva, ami érdekel és még nem bontottam meg, de az is, ami nagyon tetszett az évben. Összefoglalókat közlünk, lévén vannak más sztorik is, a december elég csúcsszezon boros ügyekben, az első négy bor most jön.

zoranka
2013. december 6. 08:26:48
Cikkek
A szekszárdi borvidék jövőjéről

Az évek óta kitartó és lelkes közönséggel működő szekszárdi boregyetem novemberben a szekszárdi borvidék jövőjét vette górcső alá. Hat borász gondolatai, tíz borral katalizálva. Nagy megmondás nincs, nem is kell, de ha valóban a hallottak alapján fogalmazódik meg/újjá a szekszárdi borjövő, akkor nekünk tetszik az út.

zoranka
2013. december 4. 08:39:23
Összesen 2742 db találat. 156/275 oldal.