Kérem Várjon!
Cikkek
Borvidéki történetek: Göndöcs Lajos, Szekszárd

A 2017 téli Pécsi Borozós Mustra alkalmával Göndöcs Lajos borai remekül teljesítettek, 2013-as Kékfrankosa 90, 2015-ös Kadarkája 87 ponttal az élmezőnyben végzett. Mindez egyértelművé tette, hogy a Borvidéki történetek rovatunkban helyet biztosítsunk számára, és kicsit körbenézzünk Lajosnál, mi történt legutóbbi, 2012-es beszélgetésünk óta. A cikk a 2018 tavaszi számunkban jelent meg nyomtatásban.

Szabó Berni
2018. szeptember 27. 09:36:19
Cikkek
A borkorcsolyák új generációja

Keksz és bor párosítás? Talán furcsán hangzik, még sincs benne semmi kacifántosság. Csak egy ötlet, hogy a jó borhoz a nassolnivaló is valami finom és különleges legyen. Az ötletből végül egy trendi borkorcsolya lett, melyet már hatféle ízkombinációban kóstolhatunk. Zsíroskenyér, chips, esetleg sós földimogyoró van mindenütt, de a Borkeksz valami olyan, ami könnyű, passzol a borhoz, és valami izgalmat is hoz a kóstolásba.

PROMÓCIÓ
2018. szeptember 21. 12:30:27
Cikkek
VieVinum 2018 (Mittelburgenland DAC kékfrankosok)
A VieVinum idén is csodás mesterkurzusokkal kápráztatta el a nagyérdeműt. Ezúttal a kékfrankos érlelési potenciáljáról tudhattunk meg többet.
Ercsey Dániel
2018. szeptember 20. 07:57:24
Cikkek
VieVinum 2018 (Zweigelt-mesterkurzus)

A szőlőfajta nagyszerű bemutató kóstolóján jártunk Bécsben, a VieVinumon. Ahogy rögtön az elején elhangzott Anne Krebiehl MW szájából, miután a zweigelt a kékfrankos és a St. Laurent keresztezéséből született, így egyrészt egyesíti a két szőlőfajta jó tulajdonságait, másfelől azokkal együtt alkotja az osztrák vörösbor szentháromságát.

Ercsey Dániel
2018. szeptember 18. 08:20:56
Cikkek
Pinot blanc kalandok: Plantaže Pro Anima Pinot Blanc 2016 (Montenegro)
A pinot blanc nem túl népszerű. Bár Magyarországon is van belőle vagy 200 hektár, kevés fajtabor készül, legalábbis kerül szemünk elé. Viszont itt a kihívás, rátalálni az igazi fehérburgundira. Úgyhogy most hetente (minimum) egyszer pinot blanc kerül a poharamba.
Győrffy Zoltán
2018. szeptember 17. 07:13:14
Cikkek
Megújult az Aldi borkínálata

Nem gyakran voltam eddig Aldihoz kapcsolódó boros rendezvényen (értsd soha), a diszkont borairól leginkább azt tudtam, hogy a Danubiana fehéreket, rozékat ott jó áron tudom bepakolni a kosárba. Aztán fel-felbukkantak érdekességek néha, de nem igazán tudtam rájönni, hogy ebben mi is a koncepció. A hétfői borvacsorán kiderült, most megújult az Aldi borstratégiája és egyre több jó magyar bort igyekeznek, akár exkluzív jelleggel is becsempészni a kínálatban, ráadásul a fogyasztóknál népszerű 1500 forint alatti kategória a prioritás.

Győrffy Zoltán
2018. szeptember 14. 07:11:30
Cikkek
Pannon Borrégió TOP5
A Pécsi Borozó szerkesztősége tíz éve követi nyomon, hogyan alakul a Pannon Borrégió borászata, gasztronómiája, turizmusa. Tavaly őszi számunkban kértük először olvasóinkat, mondják el nekünk, kik a kedvenceik a régiónkban, ami hozzávetőlegesen Baranya és Tolna megye területét jelenti. Idén újra nekiveselkedünk, hogy megmutathassuk, kik 2018-ban az olvasók kedvencei!
zoranka
2018. szeptember 12. 09:25:51
Cikkek
Megérkeztek a 2017-es száraz borok

Kötetlen kóstolón mutatta be a bodrogkeresztúri Füleky Pincészet a legújabb száraz borait a budapesti közönségnek. Féltucat bort kóstolhattunk meg és az összbenyomás egyelőre kerek.

Ercsey Dániel
2018. szeptember 11. 06:30:15
Cikkek
Tiffán Ede és ifj. Tiffán Zsolt, Villány

Tiffán Ede a magyar borforradalom hajnalán, 1991-ben elsőként nyerte el a Hét Borbírák Rendje által frissiben alapított (majd a Magyar Bor Akadémia által 1995-től továbbvitt) Év Bortermelője díjat. A villányi borászok doyenje, aki mögött több mint öt évtizedes szakmai múlt áll, áprilisban elsőként kaphatta meg a Magyar Bor Akadémia Életmű-díját. Nyári lapszámunk lapzártája előtt, május végén ültünk le beszélgetni a díjazottal és unokájával, ifj. Tiffán Zsolttal.

Győrffy Zoltán
2018. szeptember 10. 06:18:28
Cikkek
A negyvenharmadik: Pécsi Borozó 2018/3

Elsőre persze csak általánosságok jutnak eszembe, meg aztán zsarolhatnék érzelmi alapokon is kicsit, elmondhatnám, hogy csak itt, csak most, csak neked. Alapvetően azért érdemes megvenni, mert valóban olvasmányt kínálunk borokról, gasztronómiáról, életérzést, pár kedves órát és kalauzt vásárláshoz, utazáshoz. És ezt még mindig a legjobb egy hagyományos papírmagazinnal átélni.

zoranka
2018. szeptember 6. 07:48
Összesen 2616 db találat. 103/262 oldal.