Kérem Várjon!
Cikkek
A hetedik Te magad légy!
Németh Ágnes
2024 July 18.

Az elmúlt hat év során több mint 500 írás érkezett a Hungarianwines.eu boros cikkíró-versenyére angol és magyar nyelven. Összesen több mint 30 országból neveztek Indiától Törökországig, az Egyesült Államoktól Oroszországig. Elérkeztünk a hetedik esztendőhöz, és most az eddigiekből tanulva jóval egyszerűbben követhető versenyt indítunk. 

Az a célunk, hogy segítsük a hazai borászatokat a vészesen csökkenő magyar borfogyasztás korában. Hogy mindenütt azt kiáltsuk, a bor jó, 100% szőlőből készül, van benne szenvedély, művészet, és ott van benne az őseink története – mindez nincs ott a kólában, a színes koktélokban és egy sor más italban. 
Éppen ezért idén egyetlen kategóriát indítunk, hogy minél többen tudjatok nevezni, ez pedig a következő: "Egy felejthetetlen pincelátogatás története".

A szabályok is egyszerűbbek lettek:
– Minden olyan írással lehet nevezni, amely 2024-ben készült, és online elérhető valahol (akár saját Facebook-oldalon, az oldal tetejére "tűzve").
– A hosszúsága minimum 2000 és maximum 10 000 karakter.
– A cikk témája egy (vagy több) magyar pincészet.
– A beérkezett cikkeket a Hungarianwines.eu csapata fogja bírálni. A legjobbnak ítélt 9-12 cikk felkerül a Hungarianwines.eu oldalára (a nevezések számával arányosan), ahol a közönség szavazata dönt majd.
– A győztes ismét spanyol pezsgőtúrát nyer, illetve borcsomagot, digitális érmet és páros meghívót az augusztus 15-i Hungarian Gettogetherre, amelynek helyszíne a Sauska tokaji birtoka.
Nevezési határidő: július 25. Szavazási szakasz: július 27. – augusztus 5.
A verseny honlapja is hamarosan elkészül bővebb információval, de addig is kóstoljatok, járjátok az országot, és írjatok!

Aki már most nevezne, ide küldje írását!