Több év fejlesztési munkát követően mutatkozott be az Egri borvidék egyedi palackja. Az 1552 Eger feliratot viselő borosüveg kapcsán újdonság, hogy a jövőben már csak egri bikavér tölthető bele. Mindezt azért tartották fontosnak a palackot gondozó Egri Borműhely borászai, hogy még könnyebben beazonosítható legyen az Egri borvidék legfontosabb bora.
November 29-én Párizsban adták át a világ legnagyobb gasztronómiai könyvszemléjének, a Gourmand International Awards díjait a World Cookbook Fair-en. Komoly magyar siker is született, Ripka Gergely kétnyelvű TokajKauza European Wine Book kategóriában került februárban a legjobb 4 könyv közé, és kapta meg a rangos Best European Wine Book címről szóló oklevelet november végén. Ez a siker nem csupán ennek a könyvnek, de a Tokaji borvidéknek is fontos publicitást ad. Impozáns helyszínen, a Les Cordeliers-ben tartott díjátadóra a világ minden pontjáról 170 ország 983 szemlézett kiadványából kerültek ki a zsűri döntős jelöltjei.
A Badacsony különleges arcát mutatja ilyenkor, a dűlőkön és a pincék ódon falai között egészen új élmény várja az utazót. Most izgalmas ízutazás keretében leshetnek be az érdeklődők a borászok világába a november 13-án induló Borbarangoláson, ahol a borvacsorák alkalmával maga a borász és családja is bemutatkozik, és mesél életükről, hétköznapjaikról.
A sárospataki Tokaj-Hegyalja Egyetem és a TokajKalauz különleges meseíró-pályázatot hirdet a szüreti időszakra. Két korosztályból várják a meséket: általános iskolás és középiskolás tanulók is pályázhatnak saját, magyar nyelvű történetekkel, egyedül a téma kötött: az aszúszem születése, melyből Himnuszunkban nektárt csepegtetnek. Teszik ezt a hegyaljai termelők immár legalább 450 éve, hiszen éppen 2021-re esik az aszúbor első ma ismert írásos említésének 450. évfordulója.
A folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően az immár 116 éves múltra visszatekintő Folly ismert és elismert turisztikai attrakcióvá vált, amely az európai magánkertek által képviselt élvonalhoz tartozik. Többek között étterem, látogatóközpont, grillterasz, Panoráma terasz–kávézó, saját cukrászműhely került kialakításra, interaktív család-, és kerttörténeti kiállítás, kertmozi – chill terasz és szabadtéri színház nyílik majd, valamint számos olyan fejlesztés zajlik, amely a vendégek komfortérzetét növeli.
Szokolai Máté október 14-én és 18-án a Solid borbárban tartott zárt körű borkóstolón mutatta be először a szakmának a 2016 óta jegyzett tokaji borászata, a Chateau Mate természetközeli portfólióját.