Kérem Várjon!
Hírek
Portóban volt az IWINETC
Jánosi Csilla
2021 November 03.
Egy év kimaradás, illetve online jelenlét után, idén ismét személyesen találkozhattak a világ borturisztikai szereplői, ezúttal Portugáliában. 2021. október 25.-29. között Vila Nova de Gaia település, valamint Porto és Észak Portugália Turisztikai Képviselete (Porto and North Portugal Tourism Board) látta vendégül az immár 13. alkalommal megrendezésre kerülő Nemzetközi Borturizmus Konferenciát (International Wine Tourism Conference).

A résztvevők a másfél napos konferencia és fél napos workshop keretén belül a borturizmus legújabb trendjeivel és kutatásaival, a koronavírus járvány borturizmusra gyakorolt hatásaival, az újraindítás lehetőségeivel, új borturizmus desztinációkkal ismerkedtek. Az észak portugál borokat és borvidékéket izgalmas mesterkurzus során ismerhették meg a résztvevők, de a kiállítók jóvoltából magyar, friuli, örmény, izraeli és szardíniai borokat is kóstolhattak. 

A rendezvényt követően a bortúra szervezők kétnapos study tour keretében a Douro völgy, a Vinho Verde, Távora-Varosa és Tras-os-Montes borvidékekkel és boraikkal ismerkedtek.

A konferenciának számos magyar résztvevője is volt. A Magyar Turisztikai Ügynökség Magyar Bor – Személyesen standján a világ minden részéről érkezett vendégek a  magyar borokba és a magyar borturisztikai kínálatba is belekóstolhattak. Az előadók közül Dr. Várhely Tamás, az Eszterházy Károly Egyetem tanára a borturizmus és a wellness, valamint a gasztronómia kapcsolatáról tartott előadást, a hazai utazási irodák közül a bortúra szervezésre specializálódott Wine a’More Travel vett részt a konferencián.