Nem kis idővel ezelőtt, ezen sorozat kezdetén abban a hitben vágtam bele a munkába, hogy ha nem is teljes, de egy széles spektrumú képet mutathassak az érdeklődő Olvasónak a Szekszárdi borvidékről, azok borairól, kiemelkedő tételeiről. A hosszú hónapok alatt kóstolt közel 60 tétel mindegyike hamisíthatatlan szekszárdi volt, magán viselte a borvidék jellegzetességeit, legyen szó könnyedebb, vagy fajsúlyosabb tételről.
Az előző rész kicsit könnyedebbre hangolt borai után evezzünk komolyabb vizekre, jöjjenek Szekszárd igazi nagyágyúi. Első körben három bikavér került a poharamba. Ha megkérdezünk pár embert, hogy mi is jut eszébe elsőként a városról, akkor minden bizonnyal szóba kerül ez az ikonikus bor is. Hazánkban ilyen névvel még Egerben is készítenek bort, a versengés pedig a két város között még mindig tart. Bízom benne, hogy mindez a borok minőségén mindkét helyen érződni fog, hiszen ezzel mi fogyasztók járunk igazán jól.
Augusztus 17-én volt a magyar szervezésű nemzetközi borszakíró verseny díjátadója