Augusztus 17-én volt a magyar szervezésű nemzetközi borszakíró verseny díjátadója
Ezekben a napokban joggal merülhet fel mindenkiben a kérdés – különösen azokban, akik éppen nyaralásukon vannak- hogy lesz-e még idén nyáron jó idő. Nos, egy biztos, a választ erre a kérdésre itt nem találják meg, azt viszont talán igen, hogy az esetleges forró nyári napokon mit is igyunk. Olyat, ami frissít, ami élményt ad, ami fröccsnek való. Ezen borok többsége már nem kapható, helyettük a hasonló fajták új évjáratait lehet keresni a pincészetekben, borboltokban.
Úri hóbort vagy tudatosan választott, egyedi út? Van-e, ha igen, milyen létjogosultsága hazánkban? A napjainkban sokat emlegetett „utolsó pillanatban vagyunk, hogy megmentsük a Földet” szlogen ad-e megfelelő választ, a pesszimistáknak? Jobb-e a bio, biodinamikus bor/élelmiszer a többinél? A biodinamika szó hallatán joggal merülhetnek fel kérdések többekben is. Egyelőre nincs minden kérdésre válasz, megnyugtató pedig végképp nincs, így ezen írás végén sem jön el a „mindenre tudom a megoldást” érzése. A cikk célja, hogy az érdeklődő olvasónak segítsen eligazodni abban a témában, amit a biodinamika jelent.