Kérem Várjon!
Cikkek
Malatinszky-offenzíva London bevételéért
Radics Péter
2009 August 02.

Londonból érkezett szakíró, kereskedő, boroktató és sommelier is volt a csapatban, akik a borászkodás objektív körülményeivel ismerkedtek a villányi Malatinszky-kúrián nemrégiben, július közepén. Elismerő nyilatkozatok, kedvező visszhang és a látogatás eredménye.

Az esemény része annak a csaknem 2 éve megkezdett offenzívának, amelyet a londoni csúcsgasztronómia várainak bevételéért folytatunk – mondta a látogatás kapcsán a Pécsi Borozónak Malatinszky Csaba.

Hasonlóan a tavalyi Master Class programhoz, vendégeink idén is éltek azzal a lehetőséggel, hogy a Malatinszky-borászkodás objektív körülményeit megismerjék. Borászatunknak ez igazán nagy lehetőség volt, mert csak és kizárólag a borászkodás természeti környezetének bemutatásával reprezentálható igazán a borban megjelenő terroir.  


A szőlők bejárása és a tematikus kóstoló után saját készítésű vacsora tette fel az i-re a pontot. „A menüt koncepcionálisan úgy építettük fel, hogy egyszerre legyen modern és stílusos, de hangsúlyozza a környezetet is. Az alapanyagokat nagyrészt saját, organikus kertünkből és a környező falvakból gyűjtöttük be” – nyilatkozta Malatinszky.

A vendégek közt volt Vivienne Franks, Carolyn Bosworth-Davies  és Matthew Hudson szakírók és boroktatók, Sandy Leckie , a legnagyobb angol boriskola, a Wine Education Service Limited vezetője.

Jelen volt Christos Ioannou, aki 20 évnyi tengerjogi praxisát hagyta ott, hogy a szigetország jogászi közösségének boréletét szervezze, Urcino Garcia Hernandez, a londoni Hakkasan étterem sommelier-je (a Michelin-csillagos étterem 38. a Világ 50 legjobb éttermének rangsorában), valamint az „egzotikus” országokból származó borokkal kereskedő Ultimate Wines tulajdonosa, Paula Sindberg is.

Ő blogjában részletesen is beszámol a látogatás tapasztalatairól.