Kérem Várjon!
Cikkek
Villány Budapesten
Kötetlen és jókedvű kóstolgatásba torkollt a délután
Ercsey Dániel
2021 October 06.

Múlt héten szerdán az Akácfa utcai Mazel Tovban mutatkozott be a Villányi borvidék a nagyérdeműnek. Természetesen mi is ott voltunk.

Aki ellátogatott múlt héten a Mazel Tovba, az viszonylag széles merítéssel ismerkedhetett meg a Villányi borvidékről, már ha akart. A kiállítókon túl a borvidék közösségi standján a tavaly Villányi Franc TOP12 és a RedY is bemutatkozott. (Az idei TOP 12-t a Franc&Franc napon leplezik le a szervezők.)

A jó hangulatú eseményen Villány viszonylagos ismerőjeként eszem ágában sem volt mindent megkóstolni, inkább szálldostam virágról-virágra, élvezve a kóstoló hangulatát, rácsodálkozva egy-egy borra.

Ezek közül érdemes kiemelni Wassmannék pezsgőjét (Morizz 2017) ami egy brut olaszrizling, a fajtára jellemző kesernye nélkül, rendkívül elegáns savakkal és édeskés fehér húsú gyümölcsökkel. Elegáns, hosszú utóíze sokáig megmaradt a számban. Ugyanígy tetszett Maczkóék RedY-je, gyümölcsös és friss, amit egy ilyen bortól elvárunk. Viszont a beszélgetésből az is kiderült, hogy hamarosan újabb dobással készül a pince, Téli Álom néven, ami egy franc-merlot cuvée lesz. Én már alig várom!

A „nagyoktól“ most nem kóstoltam, néhány hete voltam náluk, aminek meg is lett az eredménye, életem egyik legizgalmasabb beszélgetése volt:

A végére hagytam, de nem tudom nem megemlíteni, hogy a hátsó traktusban az AbOvo borkereskedés portfolió bemutatója zajlott. A Rivera Primitivo di Manduriája (2018-ból) mély nyomot hagyott bennem a fajtára egyébként jellemző túlérett, lekváros jegyekkel. Egy igazi „borszörny“, de nekem akkor - kilépő bornak - éppen ez hiányzott.

banner
Legolvasottabb
banner
Legfrissebb
banner
banner
Programajánló
2021. Október
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
 
 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
31
banner
banner