Kérem Várjon!
Cikkek
Szubjektív válogatás a Top25-ből
Kemény kihívás elé állítottuk budapesti szerkesztőségünk tagjait. Két órácskát kaptak, hogy kóstoljanak bele a Pannon Borrégió Top25 borába, de úgy hogy ebből cikk is szülessen. Dorka a vöröseket, Barna a fehéreket választotta, következzen a beszámoló.
Magyar Dorottya - Novák Barna
2019. július 10. 07:41:25
Cikkek
Vinalia Nemzetközi Borfesztivál, Baja

A Duna partján található kisváros mediterrán hangulatú főtere a szokásos, éppen most hétvégére esedékes halászléfőző fesztivál előtt két héttel adott teret egy új eseménynek. Mint minden újnak, ennek is várakozásokkal, elvárásokkal telve készültem. Kétségtelen, hogy szükség van színvonalas rendezvényekre városunkban, kíváncsian vártam, vajon milyen is lesz. Amikor borfesztiválról beszélünk, egészen az elmúlt hétvégéig Baja nyilvánvalóan nem volt desztináció. Hogy ezek után lesz-e? Nos,azt én egészen biztosan nem tudom megmondani, még csak megtippelni sem, csupán személyes élményeimet, benyomásaimat, véleményemet megosztani, én így láttam…

Szünder Dezső
2019. július 9. 07:14:10
Cikkek
Gondolatok borról és a közösségi marketingről

Manapság az online marketing egyik legnagyobb guruja, Gary Vaynerchuk segít újraértelmezni a borok marketingjét. Ha ellátogatunk az Empathy Wines oldalra, akkor egy meglehetősen új mentalitással találkozunk.

Magyar Dorottya
2019. július 8. 20:24:39
Cikkek
Szerkesztői gondolatok 2019/2
Van egy torony. Hívhatjuk elefántcsonttoronynak. Nevezhetjük bezártságnak, ragaszkodásnak a megszokotthoz. Néha ilyen toronynak tűnik a magyar szőlészet-borászat is. Sokkal makacsabbul ragaszkodik a gyökerekhez, hagyományokhoz, mint hogy nyitna a világ, a trendek, a fogyasztók felé. Miközben sokan nem veszik észre, hogy a torony bizony repedezni kezdett.
Győrffy Zoltán
2019. július 7. 07:58:09
Cikkek
Cirfandlis történetek

“Ákom bákom, Te leszel a párom, Irgum-burgum sósstangli. Hörpints sógor, ha pezseg az újbor, Jó lesz nálad a cirfandli.” A cirfandli a szegény ember furmintja, amennyiben ugyanazokkal a problémákkal szembesíti a borászokat és a fogyasztókat is, mint a tokaji nagy testvér. Száraz vagy édes? Lágy vagy savas? Korán szedjük, vagy későn? Legyen egységes szabályozása? Mit írjunk a termékleírásba? Egyáltalán milyen palackba kerüljön? A különbség a méretekben rejlik.

Ercsey Dániel
2019. július 6. 07:49:54
Cikkek
Avagy quo vadis Hegyalja?

Ültem a tokaji LaBor bisztró egyik asztalánál és azon igyekeztem, hogy a szúnyogokat is távol tartsam magamtól (nem volt könnyű, naplemente után egyre többen lettek) és a bodzaszörpömet is megigyam (kocsival voltam, borról szó sem lehetett). Bent az étteremben egy négy fős lánycsapat vacsorázott, a teraszon pedig hamarosan csatlakozott hozzám három fiatalember. Önkéntelenül is arra figyeltem, amiről beszéltek. “Villány sokkal jobb, ott legalább húsz ilyen hely van!” - mondta az egyikük. “Igaz, de végül Tokaj sem volt annyira messze, mint amit mondtál” - válaszolta a másik. Úgy tűnt, először járnak a borvidéken és még nem dőlt el, hogy utoljára-e.

Ercsey Dániel
2019. július 5. 07:14:43
Cikkek
Somló

A világban számtalan példát találunk a jó márkaépítésre. A Coca Cola - ha minden igaz - már a második legismertebb szó az oké mögött, de Puskás Ferenc neve is márkaként világít a nemzetközi futball egén. A bor világában sincsen ez másként. Vannak sikeres borvidéki márkák, vannak branddé vált pincészetek, vírusmarketinggel sikeressé vált borászatok és kizárólag a luxuspiacokat megcélzó borok és pezsgők. De van-e egyértelműen sikeres recept, ami példaként szolgálhat mások számára?

Ercsey Dániel
2019. július 4. 12:40:37
Cikkek
Pezsgőkonferencia Etyeken

Etyek adott otthont május 30-án az első önálló pezsgőkonferenciának. A hiánypótló rendezvényre neves hazai és champange-i előadókat hívtak meg. A Borjog és Bormarketing Konferencia mintájára a szervezők egyik fő célja éppen az volt, hogy a pezsgőkészítés témáival megszólítsák az ágazat szereplőit. „Gondolatok a buborék körül” volt a szakmai fórum mottója, a programban olyan fontos kérdések szerepeltek, mint például a védett eredetű pezsgők hazai helyzete és jövőképe, „pezsgő-trend” a világban, “technológia vs. terroir”.

Tüske Gyöngyi
2019. június 12. 07:06:03
Cikkek
Vendégségben Monoron

Az utóbbi időben egyre több közösségi bormárka állt össze, például a RedY, a Déli Fény, a BalatonBor, ezekről már mi is többször írtunk. Nemrég azonban rábukkantunk a Monori Közösségi Borra, amely a többitől eltérő módon készült el, a bemutatkozására mi is ellátogattunk.

Koncz Petra
2019. június 11. 07:50:13
Cikkek
Tények és vélemények

A múlt hét végén egyszerű borúti tisztújításnak tűnt a hír, de aztán megjelent egy nyílt levél, bejelentés a volt elnök részéről és a boros-gasztrós mikrokörnyezetben nagyot szólt. A reakcióra kevesebben voltak kíváncsiak, mi megpróbáljuk összefoglalni, mi történt a 25 éves Villány-Siklósi Borút Egyesületnél.

Győrffy Zoltán
2019. június 4. 08:19:34
Összesen 2656 db találat. 96/266 oldal.