Kérem Várjon!
Cikkek
Két bor: Bock Rezi Fehér 2017 és Bock Rezi Vörös 2017 (Villány)

Júniusban egy forgatócsoportot kísértem el Villányba, ahol elsősorban a Bock Borászatban forgattunk, de aztán több villányi téma is előkerült az apropó, a rezisztens szőlőfajták kapcsán. És nem mellesleg két palackot is beszereztem olyan tételekből, amelyek kereskedelmi forgalomba sosem kerültek.

Győrffy Zoltán
2019. július 23. 07:27:33
Cikkek
Holdvölgy Culture & PreCulture
A cím nem saját adomány – ez a Holdvölgy koncepciójának alapja. Immáron 13 éve találtak rá arra az etalonra, melyet azóta is kivétel nélkül minden évben újra és újra megteremtenek. Saját maguk által felvállaltan nem romantikus, hanem pontos borászat kívánnak lenni, mely maximálisan kielégíti a megrendelők igényeit.
Bertalan György
2019. július 22. 08:47:50
Cikkek
Borok, sajtok, Svájc
Egész különleges kóstolónk volt a minap, ritkán jutunk 16 svájci bor kóstolásáig, főleg utazás nélkül. Most egy random tizenhatos sorra kerítettünk sort, ráadásként tucatnyi svájci sajt is tányérra került. A Pécsi Tudományegyetem Szőlészeti és Borászati Kutatóintézetében most egy syrah, egy pinot gris és persze Fette Berta dobogtatták meg a szívemet.
Győrffy Zoltán
2019. július 19. 07:53:32
Cikkek
India a Káli-medencében

Most következő receptünket Rohini Berry, a Káptalantótiban található Sárga Ház indiai származású, örökké mosolygó háziasszonya írta le nekünk. A Sárga Házról és tulajdonosainak történetéről a nyári Pécsi Borozóban írunk bővebben, addig is készítsétek el a receptet és bontsatok hozzá egy olaszrizlinget a Káli-medencéből!

Rohini Berry
2019. július 18. 06:02:21
Cikkek
Káli Balázs pincészete, Szentbékkálla

Szentbékkálla, Petőfi utca. Kicsit bizonytalanul gurulunk a falu széle felé, ahol az utolsó házak egyikénél megtaláltuk Káli Balázst. Éppen feleségével és kisfiával játszottak az utcán a házuk előtt, ahol Balázs családja él az 1800-as évek közepétől. A ház udvarán több melléképület is található, egyik a régi istálló, amely jelenleg pinceként működik, a másik a palackozó, címkéző és raktárhelyiség. Balázsék kisfiát, a 15 hónapos Mátét is beleszámítva hatan üzemeltetik a családi borászatot.

Tüske Gyöngyi
2019. július 17. 07:45:51
Cikkek
Nagyrónai László, Kőróka Pincészet

„Itt a Káli-medencében valóban nem lehet meglátni azonnal a kincset. Sokat kell hozzá dolgozni, és alá kell nézni a köveknek. A kincs ott van, csak meg kell látni.” 

Novák Barna
2019. július 16. 07:56:44
Cikkek
Istvándy Jenő Pincészete, Szentbékkálla

„Minden káli-medencei borászatnak nagy szerencséje van, a gyönyörű természeti környezet miatt az itt kóstolt borok könnyebben ragadnak meg az emberekben” – meséli Istvándi Tamás hatalmas mosollyal az arcán. Családi házuk udvarán fogadott minket, amely nem mellesleg egy 1825-ben épült gyönyörű műemlék épület

Tüske Gyöngyi
2019. július 15. 07:47:23
Cikkek
Rejtett kincsek Szentbékkállán

Köveskáltól alig 5 kilométerre található a festői szépségű, körülbelül 200 állandó lakossal rendelkező kis falu, Szentbékkálla. Ezt a helyet még nem érte el a „hype”, pedig itt is lenne mit reklámozni. Maga a falucska olyan képet fest, mint egy skanzen, vannak házak, amelyek még az 1800-as években épültek, gyönyörű helyekre lehet innen kirándulni és meglepően aktív a közösségi élet. 

Tüske Gyöngyi
2019. július 14. 07:28:55
Cikkek
Szlavónia bemutatkozott Pécsett

Érdekes eseményre invitált június végén a Horvát Turisztikai Ügynökség: Horvátország keleti részének, Szlavóniának a turisztikai attrakcióit mutatták be, diavetítés, videóvetítés, kerekasztal formájában. A turisztikai élmények bemutatása végül gasztrocsemegével zárult: Győrffy Zoltán vezetésével a szlavóniai borvidékekről egy röpke kóstolót kaptunk, ehhez pedig finom helyi ételspecialitások dukáltak. De menjünk sorban.

Jakab Tamás
2019. július 12. 07:03:03
Cikkek
Donautica & Kóstolda

Június 15-e szombat. Az idei nyár eddigi egyik legmelegebb napja, amikor is a Pécsi Borozó Tolna-Baranya sajtóútjára indulunk. Programunkban három megálló szerepelt, ebéd a Fadd-Dombori Donautica Hotel és Étteremben, a Pannon Borrégió TOP 25 kóstolófesztiválja és végezetül vacsora a Kóstolda (beás) cigány étteremben, Pécsett. Izgalmas ízek és borok, „forró” hangulat és egy új kihívás várt, miszerint ezúttal nem a borokról, hanem az éttermekről készítek beszámolót.

Tüske Gyöngyi
2019. július 11. 07:57:05
Összesen 2616 db találat. 91/262 oldal.