Kérem Várjon!
Cikkek
Tóth Ferenc Pincészet és Fabric Csokoládé

Elkészültek az egri Tóth Ferenc Pincészet és a Fabric Csokoládé új bor-csoki párosításai, így nem volt más hátra, mint hogy elmenjünk erre a különleges randevúra és megkóstoljuk őket a Pasaréti Club Étteremben. A borokat Tóth Katalin borász, a csoki-csodákat pedig a manufaktúra két mestere, Takács Viktória és Ulcz Adél mutatta be. 

Novák Barna
2020. február 24. 08:30:54
Cikkek
10 év, 20 bor
Tíz éves a mádi MAD Wine, leánykori nevén Szent Tamás Pincészet. Retrospektív nagykóstoló: furmintok, hárslevelűk, édesek, azaz végigkóstoltuk az elmúlt évtizedet...
Ercsey Dániel
2020. február 22. 08:49:48
Cikkek
Ivica Matošević az Elevenben

Abszolút szubjektív beszámoló érkezik. Egy olyan kóstolóról, amiről pont tizenöt éve beszélgettünk először. Az Isztria ugyanis nekem egy nagyon meghatározó élmény, egy 2005-ös utazás indított el nagyon sok olyan folyamatot, amelyek révén ma borokkal foglalkozom ilyen-olyan megközelítésben. Egy olyan borásszal hozott össze ott a véletlen, akinek a látásmódja, a vele akkor és azóta már sokszor folytatott beszélgetések nem kis mértékben hatottak rám. Olyan barát, akivel mindig öröm találkozni, beszélgetni. Ivica Matošević járt nemrég a pécsi Elevenben.

Győrffy Zoltán
2020. február 19. 11:07:02
Cikkek
Nő és bor: Heimann Ágnes, Szekszárd
Hamvas Béla gondolatai, nóták, halk beszélgetés az asztal körül, édesbús hangulat - a borról elsőre a férfias energetika jut eszünkbe, és való igaz, hogy több férfi borász műveli a szakmát, mint nő. Azonban egyre több női erő kerül ebbe a világba, akik kiváló szakmai tudással felvértezve teljes értékű karriert építenek. Méghozzá nem is akármilyet! Ebben a sorozatban őket mutatjuk be. Interjúnk Heimann Ágnessel a Pécsi Borozó 2019/3 számában jelent meg nyomtatásban.
Gáll Orsolya
2020. február 18. 10:55
Cikkek
KávéBár Bazár 2020

Épp, hogy kezdek elmélyülni a kávék és teák világában, és a bárélet területén is sokat kell még fejlődnöm, de e három dolog szerelmeseként nagyon vártam már az idei KávéBár Bazár rendezvényt. És ameddig ennek az eseménynek ez a tizenegyedik kitelepülése, addig nekem ez volt az első látogatásom a két napos programra.

Czeczon Enikő
2020. február 17. 07:53:03
Cikkek
Ráspi (Fertőrákos)

Ráspi a magyar gasztronómia és borászat egyik megosztó személyisége. Sokan szeretik és sok irigye is akad, Japántól Amerikáig szinte a világ minden tájáról látogatnak el az emberek fertőrákosi éttermébe, borait Michelin csillagos éttermekben kínálják külföldön. Manapság kevesebbet hallani róla, így meglátogattuk, hogy megnézzük mi újság mostanában a háza táján. Cikkünk a Pécsi Borozó 2019. őszi számában jelent meg.

Tüske Gyöngyi - Riedl Annamária
2020. február 14. 09:50:08
Cikkek
Egy bor: Etyeki Kúria Sparkling Sauvignon NV
Az Etyeki Kúria új tankpezsgőjét az Adventi Borszalonon kóstoltuk először, most a pincészetben a Sparkling Sauvignon Blanc a hónap bora - végül is farsang van, báli szezon, egy pohár pezsgő, vagy kettő, akár egy palack is lecsúszik. Főleg, ha egy könnyed buborékost választunk. A sauvignon blanc-ből készített pezsgőről Mérész Sándornál, az Etyeki Kúria főborászánál érdeklődtünk.
Tüske Gyöngyi
2020. február 12. 07:50:20
Cikkek
Furmint Február nagykóstoló 2020
Ott voltunk szerkesztőségileg az idei Furmint Február nagykóstolóján a budapesti Mezőgazdasági Múzeumban. Standdal, újságokkal, sőt borokkal, ahogy kell. Mi csak színesítettük a közel száz magyar pincészetet felvonultató mezőnyt, horvát, szlovén és szlovák furmintokkal helyeztük közép-európaibb kontextusba a fajta ügyét. Három szerzőnk megírta az este kedvenceit, nem volt könnyű kétszáznál is több borból választani.
Pécsi Borozó
2020. február 11. 07:54:31
Cikkek
Bor a hátizsákban: Soproni borvidék
Van egy ismerősöm, egy amerikai egyetemen tanít, akinek az egyik kutatási területe a határvidékeken kialakult borvidékek. Furcsa látni, hogy mennyire máshogy közelítünk a kérdéshez, ahogy azt is, hogy a világ különböző pontjain mennyire másként alakultak ki ezek a régiók. Kelet-Európában jellemzően egy évszázadok óta meglévő, működő és egységes vidéket szabdaltak fel országhatárokkal, hogy száz év elteltével megpróbáljuk újra elmagyarázni másoknak és magunknak is, hogy a határ nem számít, amit itt látunk, az valaha egy volt, és most újra erre tartunk. Összenő, ami összetartozik, tartja a mondás. Hát, Sopron környékén nem is nagyon van más lehetőség… (Cikkünk a Pécsi Borozó 2019 őszi számában jelent meg, ez volt a bevezetője a soproni blokknak, ahol borászokat, éttermeket, jelenségeket mutattunk be a borvidékről - hamarosan jönnek ezek is.)
Ercsey Dániel
2020. február 7. 11:45:34
Cikkek
A Tokaj-Szicília-Kairó tengely
Hol áztattak először mazsolát borba, hogy az édesebb legyen? Kik itták ezeket a borokat? És mi köze van ennek Tokajhoz? Utánajártunk, azaz borkultúrtörténeti összefoglaló következik.
Ercsey Dániel
2020. február 5. 12:27:31
Összesen 2629 db találat. 83/263 oldal.