Kérem Várjon!
Cikkek

Nem egészen két héttel ezelőtt, január 4-én estefelé, tragikus körülmények között életét vesztette Jandrasics Gábor, a villányi Jackfall Bormanufaktúra tulajdonosa és Burger Ottília, a pincészet kereskedelmi vezetője.

Ercsey Dániel
2022. január 17. 06:55:17
Cikkek
Egy bor: Egly Pet Nat 2021
Azzal már meghökkenteni sem lehet, hogy natúr, spontán, szűretlen, derítetlen, de az, hogy merlot-furmint házasítás, még nekem is felhúzta a szemöldököm...
Ercsey Dániel
2022. január 14. 07:16:45
Cikkek
Három olaszrizling a Szerémségből
Ma van szilveszter napja. Na jó, nem nálunk, de az ortodox keresztény világban ma van az óév utolsó napja. Kóstoltunk három szerémségi olaszrizlinget, azaz grašac belit a szerb karácsony apropóján, így most ezekről emlékezünk meg. Azt előre bocsáthatom, csalódás nem volt.
Győrffy Zoltán
2022. január 13. 07:15
Cikkek

Nem vagyok sem szálloda-, sem étteremkritikus. Nem is szeretnék az lenni. Viszont számtalanszor utazom borvidékekre és gyakran ott is alszom. Legutóbb például gyors egymásutánban Villányban és Sárospatakon. Ez utóbbiról szeretnék most látleletet adni…

Ercsey Dániel
2022. január 12. 07:40:28
Cikkek
Tíz éves a vendéglátás a Bodri-birtokon

Van egy már-már klasszikusnak mondható étel, amit majd’ minden alkalommal megkóstolok, ha erre járok. Lehet ebéd, lehet vacsora, a vargánya cappuccino mindig működik. És a bennfentesek azt mondják, nyolc éve le se lehet venni az étlapról, a vendégek visszakövetelik. Persze vannak még visszatérő, vagy levehetetlen fogások, de ha másért nem, ezért biztos érdemes ellátogatni Faluhelyre. A szöveg először a Bodri magazin 2021-es kiadásában jelent meg.

PROMÓCIÓ
2022. január 11. 07:03:49
Cikkek

Szomorú tapasztalattal gazdagodtunk Győrffy Zolival, akit még tavaly év végén egy Demeter Zoltán által készített Veres furmint borsorral (2009, 2008, 2007) igyekeztem meglepni, kiegészítve a kóstolót egy 2008-as Anett bora sárgamuskotállyal is. A végeredmény dermesztő volt és ez minden bizonnyal nem a borász hibája!

Ercsey Dániel
2022. január 10. 06:53:24
Cikkek

Tokaj-Hegyalja északi részén kevés borászat tett szert eddig országos ismertségre. Sőt, igazán csak egynek sikerült, a Pajzosnak, de az elmúlt években örvendetesen megnőtt azoknak a birtokoknak a száma, amik itt találhatóak és innen is palackozzák boraikat. Véletlen lenne? Aligha! A klímaváltozás itt is érezteti hatását, így felértékelődnek a dűlők, ahol két héttel később érik a szőlő, akárcsak a Somosban, Bodrogolaszi határában, ahonnan a Serpens borok születnek.

Ercsey Dániel
2022. január 7. 07:07:46
Cikkek
Kiruccanás az érsekcsanádi Rév Csárdába
Az útvonaltervező szerint 1 óra 22 percre vagyunk úticélunktól, ha Pécsről indulunk. Baranyából Bács-Kiskun felé vesszük az irányt, régi, bakancslistás tervünket megvalósítandó. Hiszen ha valaki él-hal (inkább él) a gasztronómiáért, előbb vagy utóbb belebotlik egy-egy halászcsárdába, és ebben a műfajban is az érsekcsanádi Rév Csárdába, ahol az ország egyik, ha nem A(!) legjobb halászléjét ehetjük. Régóta terveztük ezt a kirándulást, szóval úgy tűnik, végre révbe érünk. 
Szabó Attila
2022. január 6. 07:31:27
Cikkek

Egy hónapja beszámoltunk róla, hogy az új egri szabályozás szerint az egri palackba mostantól kizárólag Bikavért lehet tölteni. Ez adta az apropóját egy új egri palackos Bikavér kóstolónak.

Ercsey Dániel
2022. január 5. 07:59:20
Cikkek
Elveszett kóstolójegyzetek margójára

Az új év kezdetén gyorsan bepótolni szeretném az elmaradásaimat. A lista nem rövid. Például van az úgy, hogy füzetekbe jegyzetelek. Általában. Kis füzetecskékbe, noteszekbe, nagyobb mappákba, aztán gépbe kerül, ami arra érdemes. A füzetek be dobozokba. És gyűlnek. Vagy elvesznek. Nem annyira gyakran hagyok el dolgokat, de akkor nagyon. Két kóstoló jegyzetei kerültek bele abba a füzetecskébe, aminek hetek óta nyomát se találom. És mostanra feladtam. Fotók készültek a kóstolókon, így fotóból emlékezek meg róluk.

Győrffy Zoltán
2022. január 4. 07:58:01
Összesen 2702 db találat. 52/271 oldal.