Kérem Várjon!
Cikkek
VinCe 2010

Öröm az ürömben, köszönhetően zoranka távolmaradásának (korábban részletesen elemzett okokból), és a szervezők rugalmasságának, sikerült a megmaradt szombati jegyet vasárnapi belépőre átváltani. Így az eredetileg egy naposra tervezett terepszemle Magyarország egyik legnagyobb boros rendezvényén két naposra kerekedett.

kenszei
2010. március 24. 16ó
Cikkek
Gastro Artist a múzeumban

Baranyai Sváb ételeket készít a Gastro Artist Pécsi Férfi Főző Egyesület a pécsi Természettudományi Múzeum udvarán március 26-án 16 órától. Az EKF program által támogatott rendezvény egy olyan sorozat nyitóeseménye, melynek célja a régió hagyományos ételeinek felkutatása, megőrzése, továbbhagyományozása, népszerűsítése.

bori
2010. március 24. 12ó
Cikkek
A kisharsányi Művészi Hordók kiállítása Franciaországban

A Vylyan Pincészet 2008-ban lépett elő egy a képzőművészet és a borok találkozásából született ötlettel. Pécsi művészeket kértek fel arra, hogy leheljenek életet „kiszolgált” boroshordókba. Az érdekes kihívás (és persze hordó beltartalma) beindította az alkotó fantáziát, így születettek meg a Művészi Hordók, melyeket most Franciaországban, Bordeaux-ban állítanak ki március 22. és 27. között.

Iványi Emese
2010. március 24. 8ó
Cikkek
Borklubot indít a Matias Pincészet - csak hölgyeknek

Napjainkban, amikor a borklubok, boregyetemek és hasonlók népszerűségük csúcsán vannak, rizikós újabbat indítani. vagy mégsem? Főleg akkor nem, ha jól megválasztottuk a célközönségünket. Azt már tudjuk, hogy a nők sokszor döntenek helyettünk, főleg ha bevásárlás a téma, de illemtankönyvünk szerint a fogyasztandó borról is az étteremben. Őket célozza meg a Matias Pincészet egy újszerű borklubbal, a BorBonnal. Amelyről természetesen majd időben tudósítani is fogunk. Addig szerkesztőségünk hölgytagjainak számát is növeljük, ígérjük.

bori
2010. március 23. 8ó
Cikkek
Egy elmaradt randevú emlékei

Minden utazást hosszabb szervezés előz meg. A borosokat hosszabb. Kezdődik belépő- és vonatjeggyel. Aztán ígéret a családnak egy következő hétvégi, közös programmal kapcsolatban. A kínálat napokon át tartó böngészése, mert ekkora kínálat megkívánja a sorrendet. Mindezek után még nagyobb a csalódás, amikor a bal felső nyolcas elindítja titkos küldetését. Alternatív VinCe tudósítás, amelyet majd követ az igazi is...

zoranka
2010. március 22. 8ó
Cikkek
Francia étkek a Pezsgőházban

A pécsi Frankofón hét keretében az Alliance Francaise de Pécs és a Pezsgőház étterem hangulatos vacsoraesttel várja a francia konyhaművészet rajongóit március 23-án (azaz kedden) 19.00 órai kezdettel. Ezen az estén kétféle menüt kínálnak, amely ételeket egyébként külön-külön is megkóstolhatnak a hét többi napján a Pezsgőház étlapjáról kiválasztva egészen péntek estig. 

bori
2010. március 21. 13:18:54
Cikkek
Borvacsora Bárdos Sarolta és Kiss Gábor boraival

Bárdos Sarolta (Tokaj Nobilis) és Kiss Gábor boraival kísért vacsorát tartanak március 27-én, szombaton a JT Restaurant Enoteca CORSO-ban (Pécs, Király utca 14.).

bori
2010. március 21. 8ó
Cikkek
Trezornyitó borvacsora a Mandulában

Borvacsora keretében mutatja be új tavaszi étlapját a villányi CROCUS Gere Bor Hotel Mandula Étterem március 27-én, szombaton. A degusztációs menü különlegessége, hogy a Gere-színekben nemrég két csúcsgasztronómiai szakácsversenyen is döntős helyezést elérő Csonka Gergő és Kiss Gergely szakácsok versenytételei is szerepelnek benne. Az esten továbbá felavatják a Kopár Klub új bortrezorát.

bori
2010. március 20. 8ó
Cikkek
APCI gálavacsora Budapesten

A Tűzkő Birtok boraival kísért díszvacsorát adott a budapesti Hotel Zichy-ben az Olasz Szakácsszövetség (Associazione Professionale Cuochi Italiani - APCI) az évente megrendezett gálaestjén. Alessandro Arena, a szakácsszövetség magyarországi tagozatának elnöke, a szekszárdi Bella Napoli étterem séfje a hazánkban dolgozó olasz szakácsokat és a szervezet külföldi delegáltjait összefogva halmenüvel készült a mintegy 100 fős vendégsereg fogadására. Nemcsak olasz konyhaművészek dolgoztak az ötfogásos vacsorán: a tűzhely mellett több magyar fiatal tehetség is megmutatta tudását.

mz&kb
2010. március 19. 8ó
Cikkek
A budapesti Costes Étterem kapta az elismerést

Március 16-a minden bizonnyal fontos dátuma lett a magyar gasztronómiának. E napon jelent meg a legújabb Michelin étteremkalauz, benne az első Michelin-csillagos magyar étteremmel, a budapesti Costes-szel. A régóta várt csillag jelzi: a világhírű étteremkalauz tesztelőinek értékelése nyomán Magyarország felkerült a csúcsgasztronómia nemzetközi térképére. A csillaghoz gratulál a Pécsi Borozó szerkesztősége!

mz
2010. március 18. 8ó
Összesen 2614 db találat. 227/262 oldal.