Kérem Várjon!
Cikkek
Vegyük és igyuk: Szent István Korona Szekszárdi Kadarka 2007

A spontán dolgok néha sokkal jobban tudnak elsülni, mint a hetekkel előre megtervezettek. Így jártam én is, már úgy nézett ki, hogy ismét nem sikerül vöröset ajánlani, amikor jött egy telefon, egy füles. Örültem, mert szeretem a kadarkát, ez az a fajta szerintem, amellyel könnyedén be lehet vezetni valakit a vörösborok világába. Ketten ültünk le a palack mellé, ami nem élte meg a három napot.

kenszei
2010. március 26. 8ó
Cikkek
Mohácsi Sokac-borverseny

Mit tagadjuk, vannak kedvenc borversenyei az embernek. Az idén fennállásának 105. évét jegyző Mohácsi Sokacok Olvasókörének borversenye ezek közé tartozik, így ahogy tavaly, úgy most is örömmel vettük a felkérést a borbírálatra (főként, hogy a Vince-napon nem lehettünk ott személyesen). Azt sem titkoljuk, hogy a mohácsi borok különösen közel állnak a szívünkhöz, a maguk őszinteségével, letisztultságával, olykor ivóságukkal, olykor pedig (néha meglepő) nagyságukkal. 

emzé
2010. március 25. 8ó
Cikkek
VinCe 2010

Öröm az ürömben, köszönhetően zoranka távolmaradásának (korábban részletesen elemzett okokból), és a szervezők rugalmasságának, sikerült a megmaradt szombati jegyet vasárnapi belépőre átváltani. Így az eredetileg egy naposra tervezett terepszemle Magyarország egyik legnagyobb boros rendezvényén két naposra kerekedett.

kenszei
2010. március 24. 16ó
Cikkek
Gastro Artist a múzeumban

Baranyai Sváb ételeket készít a Gastro Artist Pécsi Férfi Főző Egyesület a pécsi Természettudományi Múzeum udvarán március 26-án 16 órától. Az EKF program által támogatott rendezvény egy olyan sorozat nyitóeseménye, melynek célja a régió hagyományos ételeinek felkutatása, megőrzése, továbbhagyományozása, népszerűsítése.

bori
2010. március 24. 12ó
Cikkek
A kisharsányi Művészi Hordók kiállítása Franciaországban

A Vylyan Pincészet 2008-ban lépett elő egy a képzőművészet és a borok találkozásából született ötlettel. Pécsi művészeket kértek fel arra, hogy leheljenek életet „kiszolgált” boroshordókba. Az érdekes kihívás (és persze hordó beltartalma) beindította az alkotó fantáziát, így születettek meg a Művészi Hordók, melyeket most Franciaországban, Bordeaux-ban állítanak ki március 22. és 27. között.

Iványi Emese
2010. március 24. 8ó
Cikkek
Borklubot indít a Matias Pincészet - csak hölgyeknek

Napjainkban, amikor a borklubok, boregyetemek és hasonlók népszerűségük csúcsán vannak, rizikós újabbat indítani. vagy mégsem? Főleg akkor nem, ha jól megválasztottuk a célközönségünket. Azt már tudjuk, hogy a nők sokszor döntenek helyettünk, főleg ha bevásárlás a téma, de illemtankönyvünk szerint a fogyasztandó borról is az étteremben. Őket célozza meg a Matias Pincészet egy újszerű borklubbal, a BorBonnal. Amelyről természetesen majd időben tudósítani is fogunk. Addig szerkesztőségünk hölgytagjainak számát is növeljük, ígérjük.

bori
2010. március 23. 8ó
Cikkek
Egy elmaradt randevú emlékei

Minden utazást hosszabb szervezés előz meg. A borosokat hosszabb. Kezdődik belépő- és vonatjeggyel. Aztán ígéret a családnak egy következő hétvégi, közös programmal kapcsolatban. A kínálat napokon át tartó böngészése, mert ekkora kínálat megkívánja a sorrendet. Mindezek után még nagyobb a csalódás, amikor a bal felső nyolcas elindítja titkos küldetését. Alternatív VinCe tudósítás, amelyet majd követ az igazi is...

zoranka
2010. március 22. 8ó
Cikkek
Francia étkek a Pezsgőházban

A pécsi Frankofón hét keretében az Alliance Francaise de Pécs és a Pezsgőház étterem hangulatos vacsoraesttel várja a francia konyhaművészet rajongóit március 23-án (azaz kedden) 19.00 órai kezdettel. Ezen az estén kétféle menüt kínálnak, amely ételeket egyébként külön-külön is megkóstolhatnak a hét többi napján a Pezsgőház étlapjáról kiválasztva egészen péntek estig. 

bori
2010. március 21. 13:18:54
Cikkek
Borvacsora Bárdos Sarolta és Kiss Gábor boraival

Bárdos Sarolta (Tokaj Nobilis) és Kiss Gábor boraival kísért vacsorát tartanak március 27-én, szombaton a JT Restaurant Enoteca CORSO-ban (Pécs, Király utca 14.).

bori
2010. március 21. 8ó
Cikkek
Trezornyitó borvacsora a Mandulában

Borvacsora keretében mutatja be új tavaszi étlapját a villányi CROCUS Gere Bor Hotel Mandula Étterem március 27-én, szombaton. A degusztációs menü különlegessége, hogy a Gere-színekben nemrég két csúcsgasztronómiai szakácsversenyen is döntős helyezést elérő Csonka Gergő és Kiss Gergely szakácsok versenytételei is szerepelnek benne. Az esten továbbá felavatják a Kopár Klub új bortrezorát.

bori
2010. március 20. 8ó
Összesen 2636 db találat. 229/264 oldal.