Kérem Várjon!
Cikkek
Szerdai Borklub Kedden: Pécs jelenti

SzabóZé kolléga invitált bennünket is januári olasz turnéjára, de nem tudtuk beiktatni, ő viszont gondolt ránk és hozott kóstolót. Collio Goriziano (Goriška Brda) és Colli Orientali borvidékek voltak a turné célállomásai, innen is érkeztek a borok. Legalábbis javarészt. Friuli-Venezia Giulia tartomány boraival behatóbban korábban nem foglalkoztunk, íme most egy jó tucat.

zoranka
2010. február 4. 8ó
Cikkek
Magyarország – Burgenland 85:85

Nem volt előzmények nélküli a Szerdai Borklub nemrégiben lebonyolított kékfrankos-tesztje. Jelent meg ilyesmiről korábban a Művelt Alkoholistán, tavaly nálunk is, ideje volt a folytatásnak. Most 2007-es kékfrankosokat versenyeztettünk meg, a határon túl s innen. Az innen legfőképpen Szekszárd és Villány. Okoztak meglepetést a borok, hát még az utánuk fakultatíve megkóstolt 2006-os kékfrankosok. Aki olvasta az előzményeket, azért, aki meg, hát most végképp kattintson!

zoranka
2010. február 3. 8ó
Cikkek
A jó étel és a jó élet összefonódása

Sokan mondják, hogy az vagy, amit eszel. Ha az ember gyorskaján él, chipset töm magába a tévé előtt, az hamar meglátszik rajta, és érezni is fogja negatív hatásait. Ha jobban odafigyelünk, hogy mit eszünk, és hogy amit megeszünk, honnan jön, hogyan készül, mit tartalmaz, tehetünk valamit a saját egészségünkért. A Slow Food alapgondolata szerint jogunk van a nyugodt étkezéshez, az igazi ízekhez.

Ms. Tea
2010. február 2. 8ó
Cikkek
Elindult a gasztroév

Jelentős túljelentkezés mellett, pécsi viszonylatban magas szinten és részvétellel, sikeresen lezajlott a Pécsi Gastro Club kezdeményezésére összehívott konzorcium Pécs 2010 Gasztroélmény programsorozatának évadnyitó gálaestje. A gasztronómiai rendezvények sorát Sauska Borvacsorával, öt borral-öt fogással, 36 kiló bélszínnel, 14 kiló libamájjal, több mint másfélszáz vendéggel startoltatták. Ott voltunk mi is, készültünk beszámolóval és fotógalériával, ráadásul a programsorozat egyes elemeiben még némi - egyelőre láthatatlan - partnerség is lesz. Az Expo Center rideg környezetében biztató jeleket tapasztaltunk, kíváncsian várjuk a folytatást.

emzé
2010. február 1. 8ó
Cikkek
Mohácson Vince-napon

Idén is részt vettem a régió tán legbensőségesebb, legbarátibb boros rendezvényén, a mohácsi Vince-napon. Aki még nem volt, annyit kell tudnia az eseményről, hogy a mise és szőlőszentelés után a Bükkös-szurdokban ilyenkor kinyitnak a pincék. Horváth Zoltán - ő a rendezvény lelke - pincéje előtt gyűlnek össze a népek, sorakoznak a házi finomságok, mindenki hozza magával a finom hazait: hurkától, kolbásztól, svárklitól, sonkától, szalonnától roskadozik az asztal, idén még káposztás kolbásszal is lehetett ismerkedni. Odébb tűz pattog, sülnek benne a szaftos húsok. A sok szívélyes gazda térül-fordul a lopóval, mindenkinek jut a tavalyiból. Idén elmaradt a megszokott tamburazene, tudjuk be a válságnak, de azért nem maradtunk nótaszó nélkül.

SzabóZé
2010. január 31. 21:42:07
Cikkek
Programot ajánlunk

A címben csak egynehány hozzávaló a jövő keddi francia vacsoraest alkotóelemei közül. Fabrice barátunk beindult és a múltkori pezsgőházas vacsora sikerén felbuzdulva február 2-án ismét egy (azaz valójában kettő) izgalmas menüvel várja a francia gasztronómiára éhes publikumot. Mi ott leszünk.

bori
2010. január 29. 10:08:30
Cikkek
Programot ajánlunk

Programot ajánlottak nekünk is, továbbítjuk olvasóinknak, mivelhogy kedves kezdeményezés. Farsang és bor, folklór és gasztronómia, mi más lenne egy igazi csárda feladata, mint hogy ezekkel foglalkozni. Múlt hétvégén Tokajban azzal fogadott bennünket egyik házigazdánk, hogy menjünk el ebédelni, de ha nem ragaszkodunk hozzá, ne csárdába, mert a Tenkesnél úgyse találunk jobbat. Teszteljék le Önök is, akár már most hétvégén!

bori
2010. január 28. 08:55:54
Cikkek
Albert gazda és 14 kedvence a BorEgyetemen

Tavaly indult, ma már átlagosan 100-120 résztvevővel dübörög a Szekszárdi BorEgyetem a PTE Illyés Gyula Főiskolai Karán. Elébb főleg szekszárdi borokat kóstoltak, de a változatosság gyönyörködtet, gondolták s meghívták az általunk is gyakorta olvasott Albert Gazdát, beszéljen egyik kedvencéről az olaszrizlingről. Szerencsére nem csak beszélt, de hozott is egy szép válogatást északtól délig, kelettől nyugatig volt itt mutatóban minden jelentősebb "olaszos" borvidékről. Kóstoltunk szorgalmasan, jegyzeteltünk, egyetértettünk, vagy nem, amit tapasztaltunk, megosztjuk egy kattintás után.

zoranka & kenszei
2010. január 27. 09:22:08
Cikkek
Beszámolónk a szombati programról

A Vince-napi vesszővágás régi borászhagyomány, a szőlősgazdák a Vince-nap (január 22.) időjárásából és a metszett vesszőkből jósolták meg, milyen lesz az idei termés. Időközben a tél egyik legjobb turisztikai programja formálódik ennek kapcsán Villányban, jó lesz rá jövőre is odafigyelni! Érdemes volt idén is, beszámolónk következik a szombati élményekről.

Radics M. Péter
2010. január 25. 18:03:06
Cikkek
Programot ajánlunk

Írtunk már nem is oly rég a régiónk gazdag Vince-napi programkínálatáról, most last minute egy pénteki bortúrát ajánljuk kedves olvasóink figyelmébe. A Siklósi Borbarátnők Egyesülete szervezésében ugyanis január 22-én már reggel 9 órától lehet bortúrázni.

bori
2010. január 20. 15ó
Összesen 2575 db találat. 227/258 oldal.