Kérem Várjon!
Cikkek
Borklubot indít a Matias Pincészet - csak hölgyeknek

Napjainkban, amikor a borklubok, boregyetemek és hasonlók népszerűségük csúcsán vannak, rizikós újabbat indítani. vagy mégsem? Főleg akkor nem, ha jól megválasztottuk a célközönségünket. Azt már tudjuk, hogy a nők sokszor döntenek helyettünk, főleg ha bevásárlás a téma, de illemtankönyvünk szerint a fogyasztandó borról is az étteremben. Őket célozza meg a Matias Pincészet egy újszerű borklubbal, a BorBonnal. Amelyről természetesen majd időben tudósítani is fogunk. Addig szerkesztőségünk hölgytagjainak számát is növeljük, ígérjük.

bori
2010. március 23. 8ó
Cikkek
Egy elmaradt randevú emlékei

Minden utazást hosszabb szervezés előz meg. A borosokat hosszabb. Kezdődik belépő- és vonatjeggyel. Aztán ígéret a családnak egy következő hétvégi, közös programmal kapcsolatban. A kínálat napokon át tartó böngészése, mert ekkora kínálat megkívánja a sorrendet. Mindezek után még nagyobb a csalódás, amikor a bal felső nyolcas elindítja titkos küldetését. Alternatív VinCe tudósítás, amelyet majd követ az igazi is...

zoranka
2010. március 22. 8ó
Cikkek
Francia étkek a Pezsgőházban

A pécsi Frankofón hét keretében az Alliance Francaise de Pécs és a Pezsgőház étterem hangulatos vacsoraesttel várja a francia konyhaművészet rajongóit március 23-án (azaz kedden) 19.00 órai kezdettel. Ezen az estén kétféle menüt kínálnak, amely ételeket egyébként külön-külön is megkóstolhatnak a hét többi napján a Pezsgőház étlapjáról kiválasztva egészen péntek estig. 

bori
2010. március 21. 13:18:54
Cikkek
Borvacsora Bárdos Sarolta és Kiss Gábor boraival

Bárdos Sarolta (Tokaj Nobilis) és Kiss Gábor boraival kísért vacsorát tartanak március 27-én, szombaton a JT Restaurant Enoteca CORSO-ban (Pécs, Király utca 14.).

bori
2010. március 21. 8ó
Cikkek
Trezornyitó borvacsora a Mandulában

Borvacsora keretében mutatja be új tavaszi étlapját a villányi CROCUS Gere Bor Hotel Mandula Étterem március 27-én, szombaton. A degusztációs menü különlegessége, hogy a Gere-színekben nemrég két csúcsgasztronómiai szakácsversenyen is döntős helyezést elérő Csonka Gergő és Kiss Gergely szakácsok versenytételei is szerepelnek benne. Az esten továbbá felavatják a Kopár Klub új bortrezorát.

bori
2010. március 20. 8ó
Cikkek
APCI gálavacsora Budapesten

A Tűzkő Birtok boraival kísért díszvacsorát adott a budapesti Hotel Zichy-ben az Olasz Szakácsszövetség (Associazione Professionale Cuochi Italiani - APCI) az évente megrendezett gálaestjén. Alessandro Arena, a szakácsszövetség magyarországi tagozatának elnöke, a szekszárdi Bella Napoli étterem séfje a hazánkban dolgozó olasz szakácsokat és a szervezet külföldi delegáltjait összefogva halmenüvel készült a mintegy 100 fős vendégsereg fogadására. Nemcsak olasz konyhaművészek dolgoztak az ötfogásos vacsorán: a tűzhely mellett több magyar fiatal tehetség is megmutatta tudását.

mz&kb
2010. március 19. 8ó
Cikkek
A budapesti Costes Étterem kapta az elismerést

Március 16-a minden bizonnyal fontos dátuma lett a magyar gasztronómiának. E napon jelent meg a legújabb Michelin étteremkalauz, benne az első Michelin-csillagos magyar étteremmel, a budapesti Costes-szel. A régóta várt csillag jelzi: a világhírű étteremkalauz tesztelőinek értékelése nyomán Magyarország felkerült a csúcsgasztronómia nemzetközi térképére. A csillaghoz gratulál a Pécsi Borozó szerkesztősége!

mz
2010. március 18. 8ó
Cikkek
Borvacsora Malatinszky borokkal az Enotecában

Francia vacsoraestet tartanak március 22-én hétfőn a JT Restaurant Enoteca CORSO-ban (Pécs, Király utca 14.). A Malatinszky Csaba boraival kísért vacsora ára 11.900 Ft/fő. Asztalfoglalás telefonon a 72/525-198 telefonszámon, vagy az étterem honlapján.

bori
2010. március 17. 20ó
Cikkek
Minőségi konyakok Magyarországon

Konyakbemutatót tartott a Royal Cognac House Budapesten, ahol (némi gyorstalpalóval) nemcsak a konyakkészítés történetéről és hagyományairól tartottak előadást, de Pierre de Segonzac konyakjukat is megkóstoltatták. Budapesti tudósítónk jelenti: „Talán kevesen tudják, hogy az amerikaiak számítanak a legnagyobb konyakfelvásárlónak a világon. Azt pedig még kevesebben, hogy a második helyen az angyalok állnak.”

Kéner Balázs
2010. március 14. 8ó
Cikkek
Szerdai Borklub Kedden: Los Angeles jelenti

Egy élmény volt! Igaz hogy rossz élmény, de az is élmény! Mondhatjuk, úgy is, hogy feláldoztuk magunkat. Itt Los Angelesben két üzletláncban árulnak magyar borokat, a Jons-ban, ahová nagyon sok magyar jár, és a Trader Joes-ba. Egri Bikavért és Balatoni Merlot-t árulnak. Az ára mindegyiknek 4.99 USD. Ezúttal, hogy ismét lélekben együtt lehessünk anyaklubunkkal, megkóstoltuk a két Bikavért. Látszólag két különböző borról van szó, ám, ha jobban megnézzük, ugyan az, csak a címke és az évjárat más.

Borturista
2010. március 13. 8ó
Összesen 2581 db találat. 224/259 oldal.