Jótékonysági borárverést szervez a Polgár Pince az árvízkárosultak javára. Az árverésből befolyt összeg 100%-át a Magyar Vöröskereszt számlájára továbbítják. A sorban több muzeális tétel is kalapács alá kerül.
Pénteken, június 18-án lesz a Pannon Borrégió TOP 25 Borverseny 2010 első pécsi közönségkóstolója. Mert idén két napon át, pénteken és szombaton is 15-től 20 óráig lesz kóstolható a régió 25 legjobb bora a Cella Septichorában. Több régi TOP 25-ös pince tétele szerepel a kínálatban, de szép számmal kóstolhatunk az új résztvevőktől is. Összeállítás az elmúlt három év borászatairól, betűrendben.
A Hajós-Bajai Borvidéken borászkodó Koch Csaba a Villányi Borvidéken is megvetette lábát, és tulajdonostársaival Nagyharsányban alapított pincészetet. A Vin Art Pincészet borházát június 10-én nyitották meg a nagyközönségnek. Koch Csaba Bakos Istvánnal és Markos Lajossal együttműködve olyan borászatot kíván működtetni a borvidéken, amely kisebb mennyiségben, de csúcsborokkal fog jelentkezni a piacon.
Permier előtti Vylyan Duennium 2006 kóstoló A Hordó Borszaküzletben Pécsett (Széchenyi tér 17.). A kisharsányi pincészettől Ipacs Szabó István és Iványi Emese június 14-én, hétfőn délután három és hat óra között várja az érdeklődőket.
Gasztronómiai napot rendeznek (hallal, vaddal, birkával, medvehagymával és mézzel) Orfűn, a Kemencés Udvarban június 12-én szombaton. A 10 órakor kezdődő Orfű Kincsei program keretében az ételek-italok mellett kiállítások, kézműves foglalkozások is lesznek.
Tizedszerre gyűlnek össze Magyarország borászai a Vajdahunyad Várban Budapesten. A városligeti Bországgyűlésen június 11-13-ig az ország híres borai, pálinkái és ételei várják a látogatókat. A fesztiválon lesznek kulturális programok, népzene és kirakodóvásár, belépődíj nélkül.
Már-már azt hittük elmarad, de kiderült: mégsem. Szerencsére. A Pécsi Borbörzét június 8-án, kedden rendezik meg a pécsi Aranykacsa étterem Dakk termében. Mi eddig is a törzsközönség részét alkottuk, most sem lesz kivétel, ott leszünk, remélhetőleg nagyon sok pécsivel egyetemben
Sütés-főzés a kuruc konyhán címmel versenyt hirdet a Siklósi Borbarátnők Egyesületre június 19-ére, szombatra. A „Kuruc-kori ételek” versenyére sütni-főzni szerető emberek, baráti társaságok, civil szervezetek és munkahelyi kollektívák jelentkezését várják, céljuk a magyar konyha hírnevének öregbítése, a borkultúra gyakorlása. A megmérettetésre június 10-ig lehet jelentkezni.
Folytatódik a Kalamáris Vendéglő és a Dunántúli Napló közös vacsoraest-sorozata. Június 8-án a Radó Pince borai lesznek kóstolhatóak a 19 órakor kezdődő borvacsorán.
A 11 aranyérem közül a legtöbbet (8-at) szekszárdi borok gyűjtöttétek be május végén a VI. Nemzetközi Kékfrankos Borversenyen. A legjobb a Takler Pince Kékfrankos Reserve 2006 lett.