Kérem Várjon!
Cikkek
Trezornyitó borvacsora a Mandulában

Borvacsora keretében mutatja be új tavaszi étlapját a villányi CROCUS Gere Bor Hotel Mandula Étterem március 27-én, szombaton. A degusztációs menü különlegessége, hogy a Gere-színekben nemrég két csúcsgasztronómiai szakácsversenyen is döntős helyezést elérő Csonka Gergő és Kiss Gergely szakácsok versenytételei is szerepelnek benne. Az esten továbbá felavatják a Kopár Klub új bortrezorát.

bori
2010. március 20. 8ó
Cikkek
APCI gálavacsora Budapesten

A Tűzkő Birtok boraival kísért díszvacsorát adott a budapesti Hotel Zichy-ben az Olasz Szakácsszövetség (Associazione Professionale Cuochi Italiani - APCI) az évente megrendezett gálaestjén. Alessandro Arena, a szakácsszövetség magyarországi tagozatának elnöke, a szekszárdi Bella Napoli étterem séfje a hazánkban dolgozó olasz szakácsokat és a szervezet külföldi delegáltjait összefogva halmenüvel készült a mintegy 100 fős vendégsereg fogadására. Nemcsak olasz konyhaművészek dolgoztak az ötfogásos vacsorán: a tűzhely mellett több magyar fiatal tehetség is megmutatta tudását.

mz&kb
2010. március 19. 8ó
Cikkek
A budapesti Costes Étterem kapta az elismerést

Március 16-a minden bizonnyal fontos dátuma lett a magyar gasztronómiának. E napon jelent meg a legújabb Michelin étteremkalauz, benne az első Michelin-csillagos magyar étteremmel, a budapesti Costes-szel. A régóta várt csillag jelzi: a világhírű étteremkalauz tesztelőinek értékelése nyomán Magyarország felkerült a csúcsgasztronómia nemzetközi térképére. A csillaghoz gratulál a Pécsi Borozó szerkesztősége!

mz
2010. március 18. 8ó
Cikkek
Borvacsora Malatinszky borokkal az Enotecában

Francia vacsoraestet tartanak március 22-én hétfőn a JT Restaurant Enoteca CORSO-ban (Pécs, Király utca 14.). A Malatinszky Csaba boraival kísért vacsora ára 11.900 Ft/fő. Asztalfoglalás telefonon a 72/525-198 telefonszámon, vagy az étterem honlapján.

bori
2010. március 17. 20ó
Cikkek
Minőségi konyakok Magyarországon

Konyakbemutatót tartott a Royal Cognac House Budapesten, ahol (némi gyorstalpalóval) nemcsak a konyakkészítés történetéről és hagyományairól tartottak előadást, de Pierre de Segonzac konyakjukat is megkóstoltatták. Budapesti tudósítónk jelenti: „Talán kevesen tudják, hogy az amerikaiak számítanak a legnagyobb konyakfelvásárlónak a világon. Azt pedig még kevesebben, hogy a második helyen az angyalok állnak.”

Kéner Balázs
2010. március 14. 8ó
Cikkek
Szerdai Borklub Kedden: Los Angeles jelenti

Egy élmény volt! Igaz hogy rossz élmény, de az is élmény! Mondhatjuk, úgy is, hogy feláldoztuk magunkat. Itt Los Angelesben két üzletláncban árulnak magyar borokat, a Jons-ban, ahová nagyon sok magyar jár, és a Trader Joes-ba. Egri Bikavért és Balatoni Merlot-t árulnak. Az ára mindegyiknek 4.99 USD. Ezúttal, hogy ismét lélekben együtt lehessünk anyaklubunkkal, megkóstoltuk a két Bikavért. Látszólag két különböző borról van szó, ám, ha jobban megnézzük, ugyan az, csak a címke és az évjárat más.

Borturista
2010. március 13. 8ó
Cikkek
Gasztroélmény rendezvénysorozat 2010

A kávéházi beszélgetések a Pécsi Közgazdász Egyesület korábbi kezdeményezését nyitja meg az egész régió számára. A beszélgetéseken a régió vezető személyiségeit, oktatóit, városvezetőit lehet megismerni egy másik, emberi oldaláról, miközben a régió török korig visszanyúló kávéházi kultúrájának egy-egy szeletébe lehet bepillantást nyerni.

Bori
2010. március 12. 12ó
Cikkek
Szekszárdi borászok Budapesten

Népzene és versek kíséretében mutatta be borait a budapesti Magyarok Házában a szekszárdi Ferger-Módos Pincészet és a Delivin Hungária. Természetesen az eseményen a Pécsi Borozó is részt vett.

Kéner Balázs
2010. március 12. 8ó
Cikkek
Bikavérek a Szerdai Borklubban

Bikavérek témakörben jöttünk össze vagy huszan a Szerdai Borklubban. Mindenki hozott jótékonyan, így két tucat tétel került a poharakba. A Pezsgőház által készített kiváló zöldséges-vörösboros marharagu pont jókor jött félidőben, szusszantunk, levegőztünk. De mindent összevetve a tételek egyharmadát bármikor szívesen megbontanám, de leginkább pirosbetűs napokon, egyharmadát hétköznapokon kortyolgatnám és és talán még egyharmadnyi se akadt, amelyiktől bontatlanul megválnék. Kenszei kolléga a két tucatból kiemelte az öt legkedveltebbet, a közösségi döntés és változó intenzitású pontozás alapján.

kenszei
2010. március 11. 8ó
Cikkek
Green Fingers a Mészáros Borházban

Sikerrel zárult a szekszárdi Polip Ifjúsági Egyesület és a Diagonál Magyarország szervezésében Az őshonos kadarka címmel meghirdetett rendezvény március elsején, amit tartalmas előadások és Kovács János Venesz-díjas mesterszakács kadarkához készített ételei gazdagítottak. A nagy érdeklődést kiváltó estnek a Mészáros Borház adott otthont, ahonnan a szekszárdi borászok se maradtak távol: Mészáros Pál, Vida Péter, Módos Ernő, Heimann Zoltán, Eszterbauer János és Vesztergombi Csaba mutatták be kadarkáikat.

Guld Zsuzsanna
2010. március 10. 8ó
Összesen 2577 db találat. 224/258 oldal.