Kérem Várjon!
Cikkek
Fröccs-kalauz: Rundó Söröző-Étterem

Már éppen temetni akartuk a Citrom utcát, pedig vannak itt jelek arra nézve, hogy lehet ezt máshogyan, elég csak az újranyitott Caprira gondolni, mely simán üti a többi fagylaltozót és cukrászdát a városban. De most nem a profiterolért jöttünk ide, hanem a Rundó kerthelyiségéért, mely a maga elszigeteltségével és nyugalmával igen vonzó célpont egy zsúfolt nap közepén.

a szerk.
2011. július 25. 8ó
Cikkek
Borlekvár kóstoló a Sipőcz Házban

Hagyományos nyílt kóstolóprogramjaik következő eseményén most borlekvárokat lehet kóstolni a Sipőcz Házban pénteken, a koraesti óráktól.

bori
2011. július 21. 12ó
Cikkek
Fröccs-kalauz: Ziccer Pub és Étterem

Annyi kávézó, étterem nyílt vagy nyílt újra az elmúlt hetekben, hogy rövid időn belül nem is lehet mindet felfedezni magunknak. A Jókai utca az egyik nagy vendéglátó eltüntető, a jelenséget rá lehetne fogni az Árkádra, de ennyi erővel az Irgalmasokra is, hogy hiába ez az összekötő utca a tér meg a posta között, sok minden nem él itt meg. (Csak a gaz a térkövek között.) Lehúzta a rolót a Winston, meg a Hemingway is, utóbbi helyén nyílt most egy új játékos.

a szerk.
2011. július 18. 8ó
Cikkek
Szlovén jegyzetek 3.

Szlovén barangolásaink alkalmából volt persze kötelező természeti örökség és kultúrtáj, miegyéb. Postojna Szlovénia talán legismertebb barlangja, kisvasúttal, sok turistával. A Škocjanske jame az UNESCO világörökségi listáján szerepel vagy 25 éve, sokkal védettebb, sokkal vadabb és izgalmasabb. Lipicában mi mást néztünk meg, mint a lipicai ménest, a lipicai lovak eredeti származási helyét és egy igazán új, interaktív kiállítást, gyerekekkel is ajánlott, valóban jó időtöltés. Ha szeretjük a korosodással fehéredő, gyönyörű lovakat. Aztán egy kertkövetkezett, amely a karsztvidék, a Kras egyik kis díszkertje, a londoni kertkiállításra készült, díjat is hozott el. Az eleredő, majd hosszasan szakadó esőben (itt március óta nem esett egyébként) annyira nem nézelődtünk sokáig a Pepa’ Karst Gardenban.

zoranka
2011. július 17. 8ó
Cikkek
Jeges nyalánkságok

Tikkasztó, forró nyári napokon nincs jobb desszert, mint egy nagy adag fagylalt. A nyár gazdag gyümölcskínálatából magunk is könnyen készíthetünk igazán finom, adalékanyagoktól mentes házi fagylaltot. Senkit ne tántorítson el a fagylaltkészítéstől az, hogy nem rendelkezik fagylaltgéppel, mert anélkül is finom jeges csodákat készíthetünk. Az alábbi fagylaltok és a szorbet is gép nélkül készültek, málnából, ribizliből, még aktuális.

Tündér
2011. július 14. 8ó
Cikkek
Falusi Vendégfogadók VI. Sütő-Főző Fesztiválja

Nagynyárádon rendezik meg a Falus Vendégfogadók sütő-főző fesztiválját július 30-án, az Országos Kékfestő Fesztivállal egy időben. A hagyományosan jó hangulatú verseny fő témája a grillezés lesz, a főzőversenyre még lehet jelentkezni.

bori
2011. július 12. 12ó
Cikkek
Fröccs-kalauz: Strausz-Ti-ti-tá

Végül Pécsre is megérkeztek a romkocsmák, mondja kollégánk a Ti-ti-tában, és igazat kell adnunk neki, mert az ingerküszöböt elérő vállalkozások az utóbbi időben szaporodtak csak meg. Persze ki mondhatja meg, hogy mi romkocsma, és mi nem, mikor a fogalom és jelentése mindenhol és mindenkor változik. Ezt nem is határoznánk meg, hanem sokkal inkább két szélső értéket, amikor nekünk már nem romkocsma a romkocsma. Az egyik véglet a putri, a másik pedig az elitizált, a sznob. Előbbi az igénytelenségét takargatja a kategóriával, utóbbi így akar eladni nagyobb szorzóval a tehetősebbnek. Viszont az egykori Stuncorgóval viszont a legjobb történt, ami csak történhetett.

a szerk.
2011. július 11. 8ó
Cikkek
Szlovén jegyzetek 2.

Szlovén szomszédolásunk folytatásában néhány érdekes turisztikai kisprojektet mutatunk be, de természetesen pincészetek és éttermek nélkül sem bírtuk ki. A szlovén állam a turizmust fontosnak tartja és több szinten támogatja, mi egy Snovalec nevű pályázat győzteseit látogathattuk végig, amelyek között mediterrán fűszerkert éppúgy volt, mint szőlőkertekbe épült apartmanok. Kis projektek, de mind hozzátesznek a turizmus változatosságához. A bor és gasztronómia végig fontos szerepet játszott a programunkban, ám azt előre senki sem közölte, hogy egy szarvasgombás tésztáért biciklire kell ülni és 21 kilométert tekerni a hegyekben. Viszont saját meglepetésemre is élveztem a biciklizést. És utána egy pohár hideg Favorit sört. No meg a szarvasgombás ebédet is, természetesen.

zoranka
2011. július 10. 8ó
Cikkek
Helyi termékeket népszerűsít az Eco-Sensus

Valós probléma, hogy egyre kevesebb hazai élelmiszer kerül az áruházak polcaira, s még ritkább, hogy a termék helyi. Sőt, ma már az sem elszigetelt jelenség, hogy a piaci árus a készletét a nagyáruház import gyümölcséből és zöldségéből tölti fel.

Mester Zoltán
2011. július 8. 8ó
Cikkek
Helyi termék boltot építenek Szekszárdon

Gasztronómiai és kézműves hagyományokra építő mintaboltot építenek Szekszárdon.  A kistermelőket összefogó, a helyi termékeket népszerűsítő Eco-Sensus Kft. most megkezdett beruházását várhatóan jövő tavasszal fejezik be. A projekt mintegy 30 millió forintos uniós támogatással valósul meg.

bori
2011. július 7. 12:08
Összesen 2616 db találat. 187/262 oldal.
Programajánló
2023. Június
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
2023. 06. 10. 15:00 - 20:00
Magtár Mecseknádasd, Mecseknádasd, Liszt Ferenc u. 73 .
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30