Kérem Várjon!
Cikkek
Aszalás A-tól Z-ig

Gyümölcs és napfény – a két alapvető eleme a gyümölcsaszalásnak, amely az emberiség évezredes tartósító eljárásai közé tartozik. Egyszerűségében rejlik a titka, és ahogy manapság az ipari méretű előállítástól a házi aszaló gépekig számos módja is létezik már, éppúgy nagy változatosságot mutat az aszalandó termények köre, a zöldségektől a gombákig, a gyümölcsöktől a fűszernövényekig.

Mester-Takács Tímea
2013. augusztus 24. 16:32:01
Cikkek
Gere & Weninger visszatekintés

Gere Attila 1992 februárjában kizárta panziójából Franz Weningert... És így indult egy barátság, majd egy azóta is virágzó szakmai kapcsolat. A kissé bulváros felütés után azonban hadd következzék 20+1 érv a Gere & Weninger Pincészet mellett.

Wéber Tamás
2013. augusztus 21. 13:46:37
Cikkek
Irodalom 2013/2

Kitkat sok mindent nagyon szeretett, a csokievéstől a hintázásig, de leginkább azt kedvelte, ha mesélnek neki, és ráadásul ő rendelheti meg a mesét. Azt se bánta, ha róla szól. Most legyen egy igazi rémmese! – rendelkezett egyik este.

Méhes Károly
2013. augusztus 20. 07:57:02
Cikkek
Koccintás 2013

Van valami különleges hangulata a pécsi Sétatérnek. A gesztenyefák alatt üldögélni, beszélgetni, borozgatni a nyár elmaradhatatlan élménye. Augusztus huszadikán erre a hangulatra, erre az élményre alapozva szervezzük meg immáron harmadszor a pécsi Koccintást. Tavalyelőtt kétszázan megnyertük az első versenyt a nagyvárosok kategóriájában, a tettyei Tüke Borháznál cirfandlival koccintottunk. Egy évvel később ezt a számot kicsivel növelni tudtuk, de Szekszárdon ezren koccintottak, így oda került az elsőség. Idén újra nyerni szeretnénk!

bori
2013. augusztus 19. 07:24:30
Cikkek
Egynegyed 2013/2

Mindig is úgy tartottam, hogy egy igazi írónak vannak olyan pillanatai – nevezzük ezt áldásnak vagy átoknak – amikor csak úgy elkezd írni. Amikor előveszi a klaviatúrát, leül kedvenc fotelébe és hagyja, hogy az ujjai vezessék a gondolatait. Egészen tegnapig úgy gondoltam, hogy én erre egész egyszerűen nem vagyok képes. 

Bernáth Péter
2013. augusztus 15. 05:30:19
Cikkek
Mokos Családi Pincészet, Palkonya

Villányi borvidéki léptékkel mérve is jelentős, Palkonya határain belül pedig látványos és példa nélküli borászati és turisztikai magánberuházást valósított meg a Mokos Családi Pincészet. A borászat már beköltözött az egykori kőfejtőben felépített új épületbe, mely ugyan látványában és hangulatában élesen elüt a palkonyai pincesor hagyományos présházaitól, de a látképet nem zavarja meg és új lehetőségeket ígér a térségnek.

Mester Zoltán
2013. augusztus 14. 8ó
Cikkek
Receptverseny, pálinkával

Amikor leteszteltük, hogy kerül a pálinka a tűzhelyre, a vártnál is több pályamű, recept érkezett. Sokan éreztek kísértést, hogy kipróbálják, milyen is pálinkával főzni. Idén is lehetőséget adunk, ismét pályázatot hirdetünk, főzzünk együtt gyümölcspálinkával, törköllyel vagy éppen zöldségpárlattal!

bori
2013. augusztus 13. 10:57:29
Cikkek
Trendek a bormarketingben 1.

Új sorozatunkkal a borpiacon fellelhető marketingtrendeket mutatjuk be elsősorban a fogyasztói/vásárlói magatartáson keresztül. Célunk a borászok, borértékesítők és borrajongók látókörének, eszköztárának szélesítése trendpéldákkal, valamint ezekkel a példákkal az inspirálás. Kiindulópontunk, hogy a bor marketing szempontból egy ugyanolyan termék, mint bármelyik más, melyet ugyanúgy el kell tudni adni, mint bármi mást. Mégis a bor, az bor… melyet rajongva, kíváncsian, élvezettel, történettel, ár–érték aránnyal, hangulattal, ízekkel és illatokkal iszunk, kóstolunk, dugózunk ki, fogjuk meg az üvegét, olvassuk a címkéjét.

Rechnitzer Szilvia
2013. augusztus 12. 07:31:33
Cikkek
Kovács-Harmat Pince, Versend

A mai világban nem egyszerű a borászatok élete. A nagyok nem ritkán hitelekkel tudják csak fenntartani magukat, míg a kicsik sok esetben a minőség oltárán áldozzák fel az életben maradást. Nos, a versendi Kovács-Harmat Pince egyik csoporthoz sem tartozik, mindent saját erőből vagy pályázatok segítségével oldanak meg, s mégis jól működik a gépezet. Az alapító, Kovács László a házigazdánk.

Bernáth Péter
2013. augusztus 9. 08:00:48
Cikkek
Borlabor 1.

Megisszuk a levét, de vajon tényleg érdemes a szőlő magját is fogyasztani? Dr. Márk László, a Pécsi Tudományegyetem Biokémiai és Orvosi Kémiai Intézet analitikai laborjainak vezetője, egyben a villányi borászokkal közös, szőlőmaggal, törköllyel és vörösborokkal kapcsolatos kutatások résztvevője szerint igen.

Harka Éva
2013. augusztus 8. 16:02:06
Összesen 2616 db találat. 150/262 oldal.