Kérem Várjon!
Cikkek
Egy bor: Trieber Géza Cabernet Franc 2011 (Szekszárd)

Mindjárt az elején leszögezem: nem az áruházi alsó polcról beszélek. A saját otthoni, kis boros polcomról, ahol a főzésre is szabadon elvehető tételek kerültek biztonsági okokból felülre és a titkos tartalék alulra, ahol ez a bor jó ideje pihen. Pihent. Merthogy ma este megbontottam. Vörösre vágytam, épp csak egy pohárral. Kettő is lett belőle.

Győrffy Zoltán
2018. december 6. 22:29:26
Cikkek
Vesztergombi Csaba, Szekszárd

Sok szekszárdi borászat vonatkozásában beszélhetünk arról, hogy generációkat ível át családjuk történetében a szőlő szeretete és a borkészítés. Vesztergombiék esetében az 1700-as évekig kell visszamennünk az időben, hiszen a ma is használatos címerük - melyen egy róka látható, mancsában egy szőlőfürttel - egyértelmű utalás arra, hogy a család életében jelen volt a szőlő és a bor. Azt, hogy mennyire elkötelezett família voltak, mi sem jelzi jobban, hogy Szekszárdon az első hegybíró is Vesztergombi volt, mindez pedig komoly szakmai és társadalmi elismertséget is jelentett abban az időben. Portré a Pécsi Borozó őszi számából.

Szabó Berni
2018. december 3. 19:07:12
Cikkek
Két bor: Németh János Pincészet Kékfrankos 2012, Cabernet Sauvignon 2012 (Szekszárd)

A borospolcomon ráakadtam egy duettre: Németh Janó két 2012-es bora pihent ott, milyen lenne összenézni, mire képes egy kékfrankos, no és mire egy cabernet sauvignon hat év után? Az utóbbi időkben egyre inkább hiszek az időben, szeretem, ha nem a harsány erő, hanem a finom elegancia dominál a borban, ha vörös, akkor pláne.

zoranka
2018. november 30. 10:02:17
Cikkek
Tokaj, Sauternes és Porto

Vajon mire gondoljon az ember, amikor száraz borok bemutatására szóló meghívót kap egy olyan pincészettől, amelyik sokáig az édes borok felsőbbrendűségét hirdette? Változó időkre? És egyáltalán: lehet-e érdekes egy olyan kóstoló, amelyeken az édes borvidékek nagyágyúi csak mellékszereplők?

Csepe Erika
2018. november 29. 21:44:49
Cikkek
Frissensült: Marica Családi Étterem (Szalánta)

Idén lett ötven éves a szalántai étterem, amelyet új üzemeltető nyitott újra a nyár elején. A háttér nem titok, a Tenkes Csárda csapata végezte el a ráncfelvarrást és hozta új formába a félszázados vendéglőt.

Toni Gurmann
2018. november 27. 17:02:20
Cikkek
Franc&Franc: a konferencia 2.

A tegnap délután Villányban az Újvilágról szólt. Kalifornia, Chile, Dél-Afrika. Olyan borokkal, amik nem igazán gyakran jutnak hozzánk. Viszont ha komolyan szeretnénk megismerni a fajtát, akkor nem hagyhatjuk figyelmen kívül, milyenek. Kilenc bort kóstoltunk, Peter McCombie MW fajtaismertetőjét követően.

Győrffy Zoltán
2018. november 24. 08:47:39
Cikkek
Franc&Franc: a konferencia 1.

Negyedszerre gyűltek össze a Villányi borvidéken a cabernet franc fajta termelői és rajongói, a Franc&Franc nemzetközi szakmai fórum évről-évre több érdeklődőt vonz Baranyába. A pénteki konferencia idén a Villányi Franc mellett az újvilági borokra helyezi a hangsúlyt.

Győrffy Zoltán
2018. november 23. 12:59:55
Cikkek
Egy bor: Lantos Neked Kövidinka 2017 (Kunság)

Van az úgy, hogy az emberfia áll egy vinotékában, beszélget és a szeme megakad egy kövidinkán. És hazaviszi, behűti, kibontja még este. Ez pont ma történt velem, a sztori részletesebben a folytatásban.

Győrffy Zoltán
2018. november 16. 06:19:50
Cikkek
Két bor: Štampar Pušipel 2011 (CRO) & Coronica Gran Teran 2013 (CRO)

Nem túl gyakran bontunk magnum palackokat, ami hiányosság, viszont nemrég kettővel is összebarátkoztunk. A fehéret egy pekás, azaz sütőharangos sütögetés elején kóstoltuk meg, a maradék az ételt fűszerezte, a vöröset viszont már az étel mellé kortyoltuk el. Egy furmint, egy teran, két horvát magnum.

Győrffy Zoltán
2018. november 14. 07:26:01
Cikkek
Egy bor: Sebestyén Szekszárd Grand 2012

A szekszárdi csúcsborokra is készült receptúra, közösségi alapokon készítette el a sorozat első négy példányát négy remek pincészet. A Szekszárd Grand a 2012-es évjárattal debütált a piacon.

Győrffy Zoltán
2018. november 13. 07:33:34
Összesen 2616 db találat. 100/262 oldal.