Kérem Várjon!
Hírek
Idén is BORÉRT konferencia
bori
2023 January 10.
Van-e jövője a borturizmusnak Magyarországon? Ezzel a kérdéssel foglalkozik majd a BorÉRT Borturisztikai Konferencia és Bortúra 2023. január 26-án, amelyet ötödik alkalommal rendezünk a Vajdahunyadvárban. Magyarország egyetlen, a borturizmust középpontba helyező tematikus napjának a Magyar Mezőgazdasági Múzeum lesz a helyszíne. Az érdeklődők az előző évekhez hasonlóan ismét teljes képet kaphatnak a magyar borturizmus helyzetéről és perspektíváiról. A szakmai kerekasztalt követő BorTúrán a kóstolás során ismét lehetőség nyílik ismert és új pincészetek, határon túli termelők borainak, gasztronómiai és egyéb termékeinek kóstolására, évjáratok megismerésére, kötetlen beszélgetésre, kapcsolatok építésére.

A 2023-as év számos változást, új szervezeti, támogatási és képzési formát hoz minden, a borturizmusban érdekelt szereplő számára. Most van igazán szükség arra, hogy megismerjük az előttünk álló év kihívásait és lehetőségeit. Vitassuk meg, hogy merre tartson a magyar borturizmus. Mindenki szava számít. A konferencián a korábbi évekhez képest élénkebb párbeszéd kialakítására törekszünk. Szeretnénk, ha az újdonságok megismerése mellett közös gondolkodás és szorosabb együttműködés alakulna ki a résztvevők között.

A BorÉRT Borturisztikai Egyesület a Magyar Mezőgazdasági Múzeum együttműködésével 2023. január 26-án, csütörtökön ötödik alkalommal rendezi Magyarország borturisztikai és a közvetlen értékesítés erősítésével foglalkozó tematikus napját.

A BorÉRT helyszine 2023-ban is a Magyar Mezőgazdasági Múzeum lesz.

A rendezvény programjának alapja a workshop formában szervezett szakmai konferencia. Cél a pincészetek, vendéglátó-, és szálláshelyek szakembereinek széleskörű tájékoztatása a borturizmus aktuális témáiban, valamint a közvetlen értékesítési lehetőségek bővítéséről, a fejlesztéséhez kapcsolódó aktualitásokról, a jogi környezet változásairól, a pályázati lehetőségekről, a jó gyakorlatokról.

A szakmai programot kiegészíti a BorTÚRA elnevezéssel megújult kiállítási és vásári program, ahol a nagyközönség a helyszínen virtuálisan, de valóságos borokat kóstolgatva bebarangolhatja Magyarország borvidékeit. Megismerkedhet a legjobb borokkal és gasztronómiai termékekkel, turisztikai szolgáltatásokkal, az újonnan forgalomba kerülő bortételekkel.

A konferencia programja:

 1. Köszöntő

  Dr. Estók János – főigazgató, Magyar Mezőgazdasági Múzeum

 2. Megnyitó

  Nyitrainé Dr. Sárdy Diana – főigazgató, Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem

  • Van-e jövője a borturizmusnak Magyarországon?

 3. Új támogatási lehetőségek a magyar borturizmus fejlesztésére 2023. január 1-től

  Tarpataki Tamás – agrárpiacért felelős helyettes államtitkár, Agrárminisztérium

 4. A borturizmus szerepe az ágazati és bormarketing stratégiában

  Légli Ottó – elnök, Hegyközségek Nemzeti Tanácsa

  • Jó példák és gyakorlatok bemutatása – kerekasztal beszélgetés

 5. Trendek, fogyasztói preferenciák, új fogyasztók

  Herczeg Ágnes – borszakértő

 6. Gasztronómia szerepe a borturizmusban

  Thummerer Éva – tulajdonos, Thummerer Pince, Magtár Fogadó

 7. Hegyke, egység a sokszínűségben, a Zalai borvidék közösségi bora

  Tarsoly Róbert – borász, Dóka Éva Pincészete

 8. Az igazi kunság – eredetvédelem és bormarketing, új utakon az alföldi bor

 9. Az oktatás szerepe a minőségi borturizmus megteremtésében

  Dr. Bujdosó Zoltán főigazgató – Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Károly Róbert Campus

A rendezvény nyitvatartása:
Konferencia: 13:00 – 16:00
BorTÚRA kiállítás: 16:00 – 20:00
Rendezvény zárása: 20:00

A kiállításra a belépés díjköteles.