Kérem Várjon!
Hírek
Elrajtolt az Eger Wine Meetup!
bori
2024 February 15.
A leánykori nevén Egri Szőlészeti és Borászati Konferencia a Líceum dísztermében várja az érdeklődőket, két napon át, számtalan programmal. A szlogen is csak ennyi: Eger, bor, találkozás!

Ma reggel elkezdődött az ország egyik legnagyobb múltra visszatekintő szőlészeti és borászati konferenciája Egerben. A regisztrációkat követően már látszott, hogy még a Líceum diszterme is szűkösnek bizonyulhat, annyi érdeklődő jelent meg, nem csak az országból és a határon túli magyarok köréből, de bizony Olaszországból is. Utóbbi nem csoda, lévén a két nap során több olasz témájú előadás is lesz Egerben.

Az ünnepélyes megnyitóban az egyetem rektorasszonya a házasság hetével vonta párhuzamba a konferenciát, míg Rókusfalvy Pál borász-kormánybiztos úr az összefogás fontosságáról beszélt. Ezt követően magazinunk főszerkesztője, Győrffy Zoltán ismertette a jelenlévőkkel az olaszrizling rövid történetét és a GROW nemzetközi borverseny ideáját, illetve következő állomását, ami a Balaton északi partja.

Matteo Bellotto online tartotta meg előadását, a téma ugyan a Friulli-ban tevékenykedő borászatok közösségi marketingje lett volna, de az előadás sokkal inkább a marketingnek hátteret adó adatokról, térképekről szólt, kiemelve azt, hogy ezeknek a birtokában képesnek kell lenniük arra, hogy ne csak kövessék, de diktálják is a trendeket.

A konferencia folytatásában a következőkre lehet számítani.