Kérem Várjon!
Hírek
Ingyenes mintaszállítás a CMB-re!
bori
2024 February 13.
A CMB avagy Concours Mondial de Bruxelles a világ egyik legjelentősebb borversenye, mely néhány éve külön szekciókban bírálja a bortípusokat. A legnagyobb ezek közül természetesen a "CMB Red+White", mely a csendes száraz vagy félszáraz fehér és vörös borok versenye (ill. rozékkal is lehet nevezni). A Magyarországról és Szlovákiából benevezett borokat közös szállítással, ingyenesen juttatják el Brüsszelen keresztül az idei helyszínre, Mexikóba.

2024-ben a CMB Red+White versenyre a mexikói Leonban kerül sor, mintegy 350 borbíráló és 8 ezer borminta részvételével. Mexikóról tudni kell, hogy a világ egyik legjobban növekvő borpiaca, emiatt a CMB grandiózus borbárt nyitott Mexikóvárosban, ahol a díjnyertes borokat bemutatja és forgalmazza is. A verseny partnere a United Airlines, vele együtt reptéri "borsarkokat" (Wine Corner) is nyitnak, Mexikóváros mellett 2024 elején Tokióban nyílik a következő. Természetesen Európában kommunikálnak a legaktívabban, a napokban például a Wine Paris&Vinexpo-n állítanak ki 45 borászat 120 díjnyertes borával.

Sikerült megállapodnunk a szervezőkkel a Magyarországról és Szlovákiából benevezett borok ingyenes, közös szállításáról Brüsszelen keresztül Mexikóba. Mivel a szállítás raklaposan történik, különleges csomagolásra nincs szükség, elég a szokásos 6-os vagy 12-es kartondoboz. A kartonon kérjük feltüntetni a borászat és a bor nevét, valamint írják rá, hogy CMB 2024.
Nevezés: https://concoursmondial.com/en/red-white-wine-session/red-white-wine-registration/ 

A mintákat két helyen gyűjtik:

Magyarországon: Sicambria Bt., 1164 Budapest, Locsoló utca 8., Magyarország (hétköznap, munkaidőben)
Szlovákiában: Borok Háza, 94301 Párkány (Stúrovo), Hlavná u. 9., Szlovákia (szerdától-szombatig naponta 11:00-18:00 között)

  • A borok mellé mindössze egy proforma számlára van szükség, a rendező szervezet (CMB) részére kiállítva, a szokásos "Samples without commercial value Excise O under EEC Regulation No. 2913/92 of 12/10/92" megjegyzéssel.
  • Mintánként 3 palack bort kérünk.
  • A mintaleadás határideje: 2024. április 1.
  • A minták szállítása előtt kérünk egy emailt a szállított borok felsorolásával és a hozzávetőleges érkezési időponttal.
  • A minták gyűjtésének külön költsége nincs, de a szállítás szervezéséért cserébe szívesen elfogadunk egy-két palack bort, hogy mi is kóstolhassunk a kollégákkal...

Amennyiben a nevezési folyamatban is segítséget kérnek, azt különdíj ellenében tudják elvállalni (cégregisztráció nettó 15 euro, illetve mintánként 10 euro).

Információ: 

Geönczeöl Attila
borász, agrárközgazdász
Tel: +36 20 555-2760 vagy +421 903 506-760